Algemeen

gesneden donkerbruin brood op houten plank
Algemeen, Boodschappen, gastblog, Geld besparen, Tips van oma

Een kruimeltje is ook brood; of 11 tips over wat te doen met oud brood.

Dit is een gastblog van Eline.

In ons huishouden gaan er ongeveer twee volkoren broden doorheen in drie dagen. Soms eten we wel eens een brood per dag. Maar toch hebben we ook te maken met oud brood. Kapjes die blijven liggen, een paar sneetjes die achterin de broodtrommel liggen omdat er alvast een vers brood is gepakt, of ik heb weer eens zelf iets staan bakken.

Weggooien is zonde! Niet alleen vanwege de geldverspilling, maar ook omdat je oud brood voor zoveel lekkers kan gebruiken.

read more

energie overstappen energieleverancier
gastblog, Geld besparen

6 tips om de beste energieleverancier voor jouw situatie te vinden

Eline Mergen, van de blog Mama in Limburg schreef een tijdje terug een gastblog voor Meer geld, minder stress. Dat was zo’n succes dat ik haar gevraagd heb om vaste gastblogger te worden. Vandaag deelt ze haar kennis over hoe je kunt besparen op je energierekening door op tijd over te stappen, iets waar veel mensen mee worstelen. Hoe kies je nou precies de juiste aanbieder? Waar moet je op letten?

Energie kan maandelijks een groot deel van je budget uitmaken. Naast besparen op het verbruik ervan, kan je ook de goedkoopste leverancier zoeken. Een simpele manier daarvoor is je aansluiten bij een collectief. Dan heb je alleen niet het allerlaagste tarief te pakken. Vaak is het pakket gericht op een standaard verbruik, en wie is er nou helemaal standaard? Daarnaast is er altijd sprake van een percentage dat de collectief-aanbieder krijgt van de energieleverancier en dat percentage moet ook terugverdiend worden.

Speciaal voor jullie heb ik een aantal tips op een rijtje gezet waarmee je de middelman uit kan schakelen en zélf op zoek kan gaan voor het beste contract voor jouw persoonlijke situatie.

read more