gastblog

gesneden donkerbruin brood op houten plank
Algemeen, Boodschappen, gastblog, Geld besparen, Tips van oma

Een kruimeltje is ook brood; of 11 tips over wat te doen met oud brood.

Dit is een gastblog van Eline.

In ons huishouden gaan er ongeveer twee volkoren broden doorheen in drie dagen. Soms eten we wel eens een brood per dag. Maar toch hebben we ook te maken met oud brood. Kapjes die blijven liggen, een paar sneetjes die achterin de broodtrommel liggen omdat er alvast een vers brood is gepakt, of ik heb weer eens zelf iets staan bakken.

Weggooien is zonde! Niet alleen vanwege de geldverspilling, maar ook omdat je oud brood voor zoveel lekkers kan gebruiken.

read more

energie overstappen energieleverancier
gastblog, Geld besparen

6 tips om de beste energieleverancier voor jouw situatie te vinden

Eline Mergen, van de blog Mama in Limburg schreef een tijdje terug een gastblog voor Meer geld, minder stress. Dat was zo’n succes dat ik haar gevraagd heb om vaste gastblogger te worden. Vandaag deelt ze haar kennis over hoe je kunt besparen op je energierekening door op tijd over te stappen, iets waar veel mensen mee worstelen. Hoe kies je nou precies de juiste aanbieder? Waar moet je op letten?

Energie kan maandelijks een groot deel van je budget uitmaken. Naast besparen op het verbruik ervan, kan je ook de goedkoopste leverancier zoeken. Een simpele manier daarvoor is je aansluiten bij een collectief. Dan heb je alleen niet het allerlaagste tarief te pakken. Vaak is het pakket gericht op een standaard verbruik, en wie is er nou helemaal standaard? Daarnaast is er altijd sprake van een percentage dat de collectief-aanbieder krijgt van de energieleverancier en dat percentage moet ook terugverdiend worden.

Speciaal voor jullie heb ik een aantal tips op een rijtje gezet waarmee je de middelman uit kan schakelen en zélf op zoek kan gaan voor het beste contract voor jouw persoonlijke situatie.

read more

succes - anne neijnens
gastblog, Minder stress, Op het werk, Thuis

Yes, het is maandag!

Altijd jezelf blijven ontwikkelen, dat is het beste recept voor succes, aldus Brian Tracy. In al zijn boeken. En die heb ik hoog zitten, dat heb ik al vaker geroepen. Onder dat motto begon ik in januari aan een cursus voor startende ondernemers. Het is ook wel eens goed per slot van rekening om niet al je kennis uit boeken te halen. (Wel fijn overigens. Gewoon op de bank, kopje thee erbij, heel hygge) 🙂 De cursus stelde me echter niet teleur. Veel van de opdrachten kon ik namelijk op diezelfde bank gewoon doen. En het resultaat mocht er zijn. Sterker nog, ik heb mijn hele business model en eigenlijk ook mijn toekomstplanning omgegooid naar aanleiding van die cursus. Seriously? Ja. Het was gewoon een goed verhaal van iemand die op de goede momenten de goede vragen stelde. Iemand die me triggerde om nog eens goed na te denken bij waar ik nu echt goed in ben en wat ik echt wil van het leven. 

Wat het me precies heeft gebracht, daar ga ik binnenkort verder op in. Sjoukje’s bedrijf 2.0… Spannend! 🙂 Eerst wil ik jullie echter graag kennis laten maken met Anne Neijnens, de persoon achter de cursus. Daarom heb ik haar gevraagd een gastblog te schrijven. En dat heeft ze gedaan. Lees maar mee…
read more

Mariska Wimmers - bureau Mik
Eigen bedrijf starten, gastblog, ZZP'er aan het woord

Ondernemer Mariska Wimmers van Mik aan het woord

Vandaag vertelt Mariska Wimmers, chief energy officer, over haar onderneming. In gesprek met haar kwam ik tot de conclusie dat ZZP’er Zaterdag (hoewel het zo mooi allitereert) de lading eigenlijk niet dekt. ZZP’ers is een zakelijke term voor een zelfstandige zonder personeel. Wat ik echter graag wil leren van deze ondernemers en wil overbrengen aan jullie, is niet zozeer het zelfstandig zijn, maar het ondernemen! Vandaar een nieuwe naam voor de rubriek: ondernemer op zaterdag.

Mariska heeft, ondernemend als ze is, haar interview herschreven tot een echte blog. Lees je mee?

read more