5 originele Valentijnscadeautjes (ook voor jouw budget!)

Valentijnsdag

Het is bijna weer Valentijnsdag. En hoewel wij daar officieel natuurlijk niets aan doen… is het stiekem wel leuk natuurlijk. 🙂 En dan het liefst met een beetje originele Valentijnscadeautjes.

Vorig jaar verzamelde ik al 5 niet alledaagse Valentijnsverrassingen (waarvan ik de chocolaatjes graag weer maak). Die breid ik vandaag graag uit met nog een paar leuke low-budget-suggesties.

Sommige heb ik zelf bedacht, en andere ideeën komen van mijn gezellige (en blijkbaar ook behoorlijk romantische) Facebook-groep. Daar stelde iemand namelijk afgelopen week de vraag of mensen nog goede ideeën hadden. Die waren er zeker. Geniet met me mee!

Tip 1: Maak zelf een bijzonder fotocadeautje

Als je even opschiet, heb je nu nog genoeg tijd voor een heel persoonlijk Valentijnscadeautje, met een foto. Bestel bijvoorbeeld gewoon een leuke foto. En doe die in een lijstje dat je zelf versiert.

Of plak het bijvoorbeeld met modpodge (vernislijm) op een houten plankje. Kijk maar eens op Pinterest voor de mooiste ideeën.

Tip 2: Geef een pot met briefjes

Zeker als je al even samen bent, vergeet je elkaar nog wel eens te vertellen hoe blij je met elkaar bent. Maak dan eens een pot met lieve briefjes voor elke gelegenheid. Iedereen wordt per slot van rekening blij van lieve briefjes. Denk ik. 🙂 Leef je uit, en vul een mooi potje met je liefdesbriefjes.

Op Facebook stelde iemand voor om er 365 briefjes in te doen, eentje voor elke dag. Hoe lief is dat!

Tip 3: Geef bonnen voor een aantal dates cadeau

Nog een fijne tip van mijn Facebookgroep: Geef een aantal dates cadeau!  Als je een potje maakt met 12 (of 10 of welk aantal jij ook wil) briefjes met daarop een aantal leuke dates, kun je nog een flinke tijd vooruit. Zo kun je elkaar bijvoorbeeld een avondje film cadeau doen (thuis of echt in de bioscoop, afhankelijk van je budget).

Tip 4: Bak iets lekkers

Om er maar even een enorme dooddoener in te gooien: liefde gaat door de maag. 🙂 Ja, die had je wel al verwacht hè. Maar mij kun je serieus niet blijer maken dan met een zelfgebakken appeltaartje. Of met iets anders uit de oven. Zolang je er suiker over hebt gedaan, ben je mijn vriendje.

Goed, dat geldt natuurlijk niet voor iedereen. Toch denk ik dat iedereen blij wordt van iets dat speciaal voor hem of haar gebakken is, of dat nou hartig of zoet is. En er zijn tegenwoordig zoveel ontzettend goede Nederlandstalige foodblogs, waar je lekkere en makkelijke recepten op kunt vinden.

Zo ben ik zelf groot fan van Laura’s Bakery (die zelfs een hele serie over Valentijnsdag heeft, hoe fijn!), Rutger bakt (die boterkoek…. zo lekker!) en (als we iets gezonder willen) Mind your feed.

En als we dan toch in het eten zitten… Hoe leuk zijn de zelfgemaakte pepermuntjes van Cees Holtcamp! (Die doen het overal leuk als cadeau denk ik).

Tip 5: Koop een lief cadeautje

Tot slot kun je natuurlijk ook nog altijd iets liefs kopen. Niet origineel, maar wel leuk natuurlijk. Zeker als je je realiseert dat de gedachte erachter belangrijker is dan de prijs. Zo zou je een mooi boek kunnen kopen. Of iets gezelligs. Of iets romantisch.

Zoek een mooi boek

Jamie Oliver heeft een nieuw kookboek, dat – om maar iemand te noemen – ik dolgraag wil hebben. 😉 Wel wat prijzig overigens. Nou ja, maar even bewaren voor mijn verjaardag.

Een ander mooi weggeefboek is Dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt. Geschikt voor hem en haar.

Mocht je nu echt een heel mooi boek zoeken en zelf geen idee hebben, kijk dan eens bij de selectie Meeslepende boeken van Bol. Daar vind je gegarandeerd iets bijzonders.

Of zoek iets liefs

De Hema heeft echt hele lieve en inspirerende cadeautjes, dat ontdekte ik met mijn cadeau-actie in november ook weer. Mooie kaarsen, fijne notitieboekjes en lieve mokken bijvoorbeeld. Of posterklemmen. 🙂 Als je iets geks zoekt. Mooie foto er tussen en klaar.

Veel plezier

Wat je ook doet, maak er een mooie dag van! En als je nog leuke aanvullingen hebt, meld ze hieronder!

*Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links. Dit betekent dat als ik een kleine commissie ontvang als jij via één van deze links iets aanschaft. Dit kost jou niets extra’s. Ik beveel alleen producten en diensten aan die ik zelf ook gebruik en waar ik voor 100% achter sta. Daarnaast bevat dit artikel afbeeldingen van Shutterstock.com 
Originele Valentijnscadeaus voor elk budget

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: