5 tips om te besparen op je energierekening

besparen op je energierekening - waterbesparende douchekop
Dit bericht is  een gesponsord gastblog. Tekst en copyright zijn van Homedeal.

Besparen op je energierekening is geen hogere wiskunde. Door simpele acties uit te voeren bespaar je al snel tientallen euro’s. We helpen je op weg met een paar handige tips. Laat die energierekening maar dalen.

Laat je dak isoleren

Door je dak te isoleren kun je besparen op je energierekening. Alle warme lucht in jouw huis stijgt op richting het dak. Een slecht geïsoleerd dak verliest tot wel 30% aan warmte in huis. Een goedkope en goede manier van dakisolatie is rotswol of glaswol. Deze 2 materialen kosten gemiddeld € 20 tot € 50 per vierkante meter. Rots- en glaswol worden van binnenuit geplaatst, net onder de buitenkant van het dak. Zo blijft de warmte binnen, en de kou buiten.

Cv-ketel onderhoud

Laat je cv-ketel minimaal 1 keer per jaar controleren door een erkende loodgieter, ook daarmee kun je besparen je op energierekening. Het voordeel van een jaarlijkse controle is dat je cv-ketel langer meegaat, minder kans heeft op storingen en veiliger is. Dit doet de loodgieter door de cv-ketel op de juiste manier af te stellen. Er wordt gekeken naar de instellingen van de aanvoertemperatuur en cv-vermogen. Gemiddeld kost een jaarlijkse onderhoudsbeurt € 75.

Bespaar met douchen

Bespaar eenvoudig tot wel € 40 per jaar door een waterbesparende douchekop te installeren. Deze douchekop gebruikt per minuut maximaal 7 liter water. Door slimme technologie merk je geen verschil in comfort.

Probeer daarnaast korter te douchen. Als je gemiddeld 5 minuten in plaats van 9 minuten doucht, bespaar je veel water en gas. Dat kan tot wel € 80 per jaar opleveren.

Ontdooi de vriezer

Een vriezer met een laagje ijs van 2 millimeter gebruikt al 10% meer energie. Het is daarom belangrijk dat je de vriezer minimaal 1 keer per kwartaal laat ontdooien. Zo blijft jouw vriezer laagjes ijs vrij. Je bespaart zo al snel € 15 tot € 50 per jaar.

Pas op voor de stand-by stand

Veel apparaten, zoals je digitale ontvanger en televisie, staan vaak op stand-by. Oudere televisies gebruiken veel stroom, ook in stand-by stand. Een televisie uit 2010 in stand-by verbruikt tot wel € 15 per jaar. Apparaten in stand-by modus herken je aan het rode lampje. Het is beter om deze apparaten volledig uit te schakelen. Er gaat zo niet onnodig stroom verloren. Door deze apparaten aan te sluiten op een stekkerdoos schakel je alles in 1 keer gemakkelijk uit. Zo bespaar je tientallen euro’s op je stroomkosten.

Jouw energierekening omlaag

Je kan nu aan de slag met deze 5 tips. Ga daarnaast op zoek naar nog meer mogelijkheden om te besparen. Zo bespaar je geld, en help je mee aan een beter milieu.

Nog meer tips om te besparen op je energierekening? Lees deze blog.

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: