Actie Stille Armoede heeft hulp nodig! Help jij mee?

Logo Actie Stille Armoede

In november stond er al eens een artikel op deze site over Actie Stille Armoede. Deze actie wordt georganiseerd door een sympathieke Amsterdamse stichting. Zij steken mensen die onder het sociaal bestaansminimum leven een hart onder de riem gedurende de feestdagen door kerstpakketten uit te delen.

Het lijkt misschien wat vroeg om hier nu al aandacht aan te besteden. De zomervakantie is nog niet eens begonnen. Toch leek het me een goed idee, aangezien ze onze hulp dit jaar extra goed kunnen gebruiken! En nu is er nog genoeg tijd om hun probleem op te lossen.

Achtergrondinformatie over de stichting

De actie is ooit gestart door Herman Farenhorst. Ook hij leefde lang in stille armoede. In 2007 is hij daarom begonnen met het uitdelen van gedoneerde levensmiddelen tijdens de kerst. Hij heeft het in de loop der jaren steeds verder uitgebreid, in samenwerking met supermarkten, voedselbanken, bedrijven en gemeentes. Inmiddels is er een officiële stichting, met een bestuur, en werken er vele vrijwilligers mee.

Teveel succes

Ik weet niet of ik nu moet schrijven: ‘Jammer genoeg’ of ‘Gelukkig’, maar ieder jaar vinden meer mensen hun weg naar Actie Stille Armoede. Ze hebben meer aanvragen, meer pakketten om te maken en groeien nu uit hun huidige locatie en vervoermiddelen.

“Stichting Actie Stille Armoede geeft elk jaar méér dan 2400 gezinnen, die leven in Stille armoede, rond de kerstdagen een lichtpuntje. Gezinnen die, door diverse oorzaken, niet of nauwelijks rond kunnen komen en soms zelfs geen geld hebben voor hun primaire levensbehoefte, geven wij een steuntje in de rug door hen een kerstpakket te bezorgen. omdat het aantal aanvragen stijgt hebben wij een bus nodig   voor de verspreiding van de pakketten  en ophalen van goederen  een  bestelbus  nodig!  Ook moet er een ( nieuwe ) ruimte komen voor opslag en het maken van de pakketten omdat onze oude locatie gesloopt wordt.”

En daarvoor hebben ze € 40.000 nodig. Op dit moment is er nog maar een paar honderd euro opgehaald. Veel te weinig dus om deze mooie actie dit jaar weer mogelijk te maken. Help jij hen op weg? Iedere euro telt!

Logo Actie Stille Armoede

Sympathieke stichting

Wat mij het meest opvalt aan deze stichting is de nuchtere, transparante houding. Neem de kwestie van: ‘Komt mijn geld wel echt waar ik het wil hebben?’ Het antwoord op hun website:

“Helaas is het nu nog niet mogelijk de stichting volledig onkostenvrij draaiend te houden. Ondanks de vele hulp die we mogen ontvangen, zijn er enkele onkosten die vooralsnog onvermijdbaar zijn. De gemaakte onkosten zijn te lezen in de jaarverslagen (op verzoek). Het streven van de stichting is de onkosten tot een minimum te beperken. Voorop staat dat er niemand behalve de hulpbehoevenden er persoonlijk gewin bij heeft; er worden dan ook geen salarissen mee bekostigd.”

Als je enige twijfel voelt over doneren, de jaarverslagen staan tegenwoordig zelfs op de website gepubliceerd.

Jezelf aanmelden voor Actie Stille Armoede?

Is dit ook voor jou voor het eerst dat je van deze Actie Stille Armoede hoort en behoor jij vermoedelijk tot de doelgroep? Neem dan contact op via hun website.

Inpakken kerstpakketten Actie Stille Armoede

 

Help mee!

Door een kleine donatie te doen, help je de Stichting enorm. Het zou toch mooi zijn als we met zijn allen kunnen zorgen dat de actie ook dit jaar weer plaats kan vinden.

Ja, ik help mee!

Namens Herman en de ontvangers van de kerstpakketten: enorm bedankt!

PS: alle hierbij gebruikte foto’s heb ik ontvangen van de Stichting Actie Stille Armoede. En voor het geval dat: deze post heb ik ook weer spontaan geschreven, omdat ik het zo’n mooie actie vind. Hopelijk jullie ook!

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.