airbnb

Vakantie, vakantie! (Hoe je met Airbnb je zomer redt…)

Nog een paar dagen en dan begint hier de zomervakantie. Ok, nog 10, maar dat is toch angstvallig dichtbij. Zeker als je weet dat wij pas net onze vakantie geboekt hebben…

Ok, dat is niet per se gek. Hele volksstammen boeken geen vakantie. Maar voor ons is dat best wel gek. Normaal gesproken plannen wij namelijk onze zomervakantie altijd al rond december. Dan is het koud en nat, en hebben we altijd extreem veel behoefte aan het idee dat we van de zomer ergens warm en droog zitten. We boeken niet altijd enorm vooruit, maar we leggen dan meestal wel vast wanneer we weggaan, waarheen en hoe lang.

Niets is zeker…

Maar… zoals dat gaat als je een eigen bedrijf start… dan is nog niets zeker. Dus een vakantie boeken, daar durfden we dit jaar eerst niet aan. Nu inmiddels wel duidelijk is dat het wel los gaat lopen met ons, wilden we toch graag nog wel een paar dagen weg. Alleen, dat is rond deze tijd ineens een stuk lastiger. Alle normaal gebaande paden bleken verdwenen. Wie nu nog via een reisbureau iets leuks wil boeken, betaalt echt de hoofdprijs. Ok, tenzij je een last minute boekt en de precieze vertrekdatum en plek van bestemming niet zoveel uitmaken.

Tip uit onverwachte hoek

Op advies van Sylvia Witteman op Twitter ergens vorig jaar, neusde ik eens door het aanbod van Airbnb. (Geen idee waarom ik onthouden heb dat zij daarover tweette. Ik kan nog geen boodschap doen zonder iets te vergeten, maar dit soort details blijven altijd bizar lang hangen). Belangrijker: ze had groot gelijk. Airbnb is echt een geweldige uitvinding!

Het grote voordeel van Airbnb

Bij Airbnb is er ook nu nog heel veel beschikbaar. En het leuke is, je kunt op de kaart precies zien hoeveel je voor een nacht betaalt.

Als je de gewenste datum en je reisgezelschap invult, krijg je alleen de locaties te zien die nog beschikbaar zijn en waar genoeg bedden zijn. Handig, handig!

Je kunt het dus zo duur (of goedkoop) maken als je zelf wil.

Hoe werkt het boeken?

Het boeken is net zo eenvoudig als bij elk willekeurig ander reisbureau. Als je iets naar je keuze gevonden hebt, klik je op Reservering aanvragen. Dan krijg je een scherm waarop je informatie in kunt vullen, en volgt de rest vanzelf.

Zodra je geboekt hebt, krijg je een smsje van je gastheer of gastvrouw, met een warm welkom. Altijd leuk. 🙂 Je kunt ze vervolgens ook vragen stellen, mocht je die hebben. Of je er kunt parkeren bijvoorbeeld. En of je handdoeken mee moet nemen (mocht dat niet duidelijk zijn).

Korting op je vakantie? Krijg je van me!

En het leuke is… omdat ik nu bij Airbnb heb geboekt, krijg jij er nu korting. € 35 maar liefst, op je eerste Airbnb-reis. En dat kan ook voor een weekendje weg natuurlijk…  Ik zag net dat er nog een leuk appartementje beschikbaar was in Kamerik voor komend weekend voor € 81 per nacht…

Klik hier om naar Airbnb te gaan. De € 35 korting wordt automatisch verwerkt als je via deze link boekt.

PS: dit is natuurlijk een gesponsorde tekst. 🙂 Maar… net als altijd schrijf ik alleen berichten waar ik achter sta, en over producten die ik goed vind.

 

This Article Has 6 Comments
 1. Joke schreef:

  Airbnb verandert de sfeer in de straten en de steden en gaat vooral om persoonlijk gewin, maar betreft ook andere mensen!

 2. M schreef:

  Leuk dat jullie met airbnb hebben geboekt! Wij zijn vorig jaar ook voor het eerst met airbnb weg geweest en dat is ons heel erg goed ontvangen. Leuk appartementje bij vriendelijke mensen thuis, die ons inderdaad nog wat leuke tips mee gaven 🙂

 3. Anne J schreef:

  Valt heel erg tegen… mijn verhuurder cancelde 2 weken van te voren. Nooit ga ik meer via AIrBNB boeken. En zoals Joke zegt: het is niet alleen rozegeur en maneschijn met AIR BnB. Vaak zitten er inmiddels grote commerciele vastgoedinvesteerders achter. Dat jij je trouwens leent voor dit soort suffe gesponserde content………….

 4. Jacqueline schreef:

  Ik verbaas me er ook over dat jij dit goed vindt… Airbnb is er uitsluitend voor persoonlijk gewin… De verhuurders betalen hiervoor een prijs… Liever zoek ik de plekjes op maar boek dan privé en niet via airbnb…goedkoper voor mij én minder kosten voor de verhuurder!

 5. Nog nooit geboekt via AirBnB. Komt ook omdat ik vaak voordeligere hotels vind voor mijn bestemmingen. En ik slap liever in een hotel dan in iemands huis. Maar dit is persoonlijk natuurlijk.

 6. Team CF schreef:

  Al meerdere keren AirBnB geboekt en het bevalt uitstekend, leuke plekken, leuke mensen. Mooie (en minder mooie) accomodaties, zoals verwacht bij de boeking. Nog nooit problemen gehad, wel fantastische vakanties. Maar nu zoeken we wel buiten de bewoonde wereld naar plekkies.

Geef een reactie