Vakantie, vakantie! (Hoe je met Airbnb je zomer redt…)

airbnb

Nog een paar dagen en dan begint hier de zomervakantie. Ok, nog 10, maar dat is toch angstvallig dichtbij. Zeker als je weet dat wij pas net onze vakantie geboekt hebben...

Ok, dat is niet per se gek. Hele volksstammen boeken geen vakantie. Maar voor ons is dat best wel gek. Normaal gesproken plannen wij namelijk onze zomervakantie altijd al rond december. Dan is het koud en nat, en hebben we altijd extreem veel behoefte aan het idee dat we van de zomer ergens warm en droog zitten. We boeken niet altijd enorm vooruit, maar we leggen dan meestal wel vast wanneer we weggaan, waarheen en hoe lang.

Niets is zeker...

Maar... zoals dat gaat als je een eigen bedrijf start... dan is nog niets zeker. Dus een vakantie boeken, daar durfden we dit jaar eerst niet aan. Nu inmiddels wel duidelijk is dat het wel los gaat lopen met ons, wilden we toch graag nog wel een paar dagen weg. Alleen, dat is rond deze tijd ineens een stuk lastiger. Alle normaal gebaande paden bleken verdwenen. Wie nu nog via een reisbureau iets leuks wil boeken, betaalt echt de hoofdprijs. Ok, tenzij je een last minute boekt en de precieze vertrekdatum en plek van bestemming niet zoveel uitmaken.

Tip uit onverwachte hoek

Op advies van Sylvia Witteman op Twitter ergens vorig jaar, neusde ik eens door het aanbod van Airbnb. (Geen idee waarom ik onthouden heb dat zij daarover tweette. Ik kan nog geen boodschap doen zonder iets te vergeten, maar dit soort details blijven altijd bizar lang hangen). Belangrijker: ze had groot gelijk. Airbnb is echt een geweldige uitvinding!

Het grote voordeel van Airbnb

Bij Airbnb is er ook nu nog heel veel beschikbaar. En het leuke is, je kunt op de kaart precies zien hoeveel je voor een nacht betaalt.

Als je de gewenste datum en je reisgezelschap invult, krijg je alleen de locaties te zien die nog beschikbaar zijn en waar genoeg bedden zijn. Handig, handig!

Je kunt het dus zo duur (of goedkoop) maken als je zelf wil.

Hoe werkt het boeken?

Het boeken is net zo eenvoudig als bij elk willekeurig ander reisbureau. Als je iets naar je keuze gevonden hebt, klik je op Reservering aanvragen. Dan krijg je een scherm waarop je informatie in kunt vullen, en volgt de rest vanzelf.

Zodra je geboekt hebt, krijg je een smsje van je gastheer of gastvrouw, met een warm welkom. Altijd leuk. 🙂 Je kunt ze vervolgens ook vragen stellen, mocht je die hebben. Of je er kunt parkeren bijvoorbeeld. En of je handdoeken mee moet nemen (mocht dat niet duidelijk zijn).

Korting op je vakantie? Krijg je van me!

En het leuke is... omdat ik nu bij Airbnb heb geboekt, krijg jij er nu korting. € 25 maar liefst, op je eerste Airbnb-reis. En dat kan ook voor een weekendje weg natuurlijk...  Ik zag net dat er nog een leuk appartementje beschikbaar was in Kamerik voor komend weekend voor € 81 per nacht...

Klik hier om naar Airbnb te gaan. De € 25 korting wordt automatisch verwerkt als je via deze link boekt.

*Disclaimer: Dit artikel bevat mogelijk affiliate links. Dit betekent dat als ik een kleine commissie ontvang als jij via één van deze links iets aanschaft. Dit kost jou niets extra’s. Ik beveel alleen producten en diensten aan die ik zelf ook gebruik en waar ik voor 100% achter sta. Daarnaast bevat dit artikel afbeeldingen van Shutterstock.com

 

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: