gastblog

partner big spender
Algemeen, gastblog, Geld besparen

Help, mijn partner is een big spender

Een vraag die vaak voorbij komt als het over financiën gaat, is hoe je jouw partner te overtuigt om mee te doen met besparen. Als je niet dezelfde doelstellingen hebt op financieel gebied, of hetzelfde begrip van financiën, kan dit erg lastig zijn. De oorzaak kan zijn dat jij een andere financiële opvoeding hebt gehad. Maar de oorzaak van het verschil is in wezen niet belangrijk om vanaf nu beter te gaan samenwerken op financieel gebied.

read more

ouderwetse appeltaart in springvorm met vlechtwerk - beste appeltaart
Boekentips, Boodschappen, gastblog, Geld besparen, Tips van oma

Wat is de beste appeltaart: de ultieme vergelijking (oftewel… hoe kies je tussen tijd, geld en kwaliteit)

Mijn favoriete taart is mijn moeders appeltaart, geen twijfel over mogelijk. Ok, toch wel, de appeltaart die ik inmiddels met mijn kinderen bak is misschien net zo lekker. Maar verder… Daar ben ik duidelijk niet uniek in. Op zo’n beetje elke verjaardag waar ik kom, is het één van de keuzeopties. Ook Eline, mijn vaste gastblogger, is dol op appeltaart. Ze houdt er zelfs zoveel van, dat ze er een hele blog aan wijdde. Geniet ervan! read more

zonsondergang keuzestress rust minder stress
gastblog, Minder stress, Thuis

Welke keuze moet jij maken om minder stress te krijgen?

Minder stress in het leven is voor veel mensen een diepgewortelde wens. Ik ook, het is niet voor niets het tweede deel van mijn blognaam. Ik schreef er ook al vaak over.

Toch is de weg er naar toe voor velen nog een brug te ver, zeker als blijkt dat de oplossing ligt in het maken van keuzes. En ook dat is mij bekend… We willen wel minder stress, maar we willen ook meer geld. We willen meer vrije tijd, maar we willen ook status en succes. En we willen lang op vakantie, maar we willen ook elke maand uit eten. 

Eline, mijn vaste gastblogger, kiest heel bewust voor minder stress en in haar geval daarmee samenhangend, ook minder geld. In deze heel persoonlijke blog schrijft ze hier over de keuzes die ze in dat kader gemaakt heeft in haar leven en wat die voor gevolgen hadden.   read more