Leuke bespaartips van andere bloggers

Na het overweldigende succes van de blog van afgelopen dinsdag*, leek het me leuk om ook de tips van andere bloggers eens te verzamelen en met jullie te delen. Nu heb ik natuurlijk al een lijstje op mijn blog staan met blogtips, waar vooral bespaarblogs op staan. De schrijvers daarvan geven in bijna elke blog een goede tip om beter met je geld om te gaan (en zijn dus sowieso handig en leuk om te lezen). Er zijn echter nog veel meer bloggers die af en toe een bespaartip geven. Hierbij een lijstje met de leukste bespaartips uit onverwachte hoeken, met daarbij de link naar de vindplaats!

Recyclen en hergebruiken

In mijn eerbetoon aan mijn oma schreef ik al eens over het hergebruiken van spullen. Op de blog Groots leven met een klein budget staat deze week een mooi voorbeeld van hergebruik: ze heeft een stapel prachtige washandjes gemaakt van een niet-gebruikte handdoek.

Ook Creatief met weinig heeft deze week een mooie hergebruik-blog geschreven: ze maakt gebruik van achtergebleven flesjes shampoo en douchegel in een sportcentrum, en maakt mooi gebruik van de inhoud.

Besparen in de supermarkt en in de keuken

In de supermarkt en daarna in de keuken is altijd veel te besparen. Daar kom ik dan ook veel tips over tegen.

Slim boodschappen doen

uit-mijn-keukentjeOp Uit mijn keukentje staan tips om een maandmenu te maken en daarvoor inkopen te doen. Handig! Sowieso is dit een hele leuke blog met tips besparen en toch heel gezond eten. Zo heeft ze bijvoorbeeld ook een categorie Uit m’n weck-keteltje. Leuk om eens te bekijken!

Een andere blogpost over slim boodschappen doen is van Talk Nomz to me. Dat is eigenlijk een foodblog, dus er staan ook genoeg leuke recepten op.  Als je hier toch bent, bekijk dan gelijk even de blog over hoe je vijf maaltijden uit één kip haalt. Als dat niet budgetvriendelijk is!

Veel voor weinig

Op SRSCK kun je een mooie blog vinden met de titel 10 Budget recepten en tips voor de krappe beurs. Hierin staan niet alleen een paar lekkere budgetrecepten, maar ook nog wat extra tips.

Op Curvacious lees ik tips om gratis boodschappen te doen, met behulp van bepaalde kortingenwebsites. Natuurlijk gaat dit niet om de weekboodschappen, maar om specifieke artikelen. Als je die echter net nodig hebt, is het wel heel handig natuurlijk.

Dit is ook het thema van de blogs van Melissa schrijft. Hier vind je tips voor gratis producten en afgeprijsde producten.

Op de blog Gezinsleven lees je ook regelmatig tips over goedkoper boodschappen doen. Haar beste tip vind ik om prijsbewust te worden. Als je onthoudt wat een normale prijs is voor een bepaald product, weet je ook het een goede prijs is, als een “speciale aanbieding” ziet.

ik-ben-glutenvrijMirjam Holleman schrijft in haar blog over leven met een glutenallergie. Als je daar rekening mee moet houden, is het lastig om goedkoop boodschappen te doen. Gelukkig kun je ook dan nog wel wat besparen. Daarvoor heeft zij een aantal tips op een rijtje gezet in haar artikel kosten beperken.

De beste tip van allemaal!

Karen Gregory van Dejlig heeft naar mijn idee nog wel de beste food-budgettip van allemaal: als je geen eten meer weggooit, hoef je ook minder boodschappen te doen. In haar blog geeft ze een tip voor hoe je recepten kunt creëren met wat je nog in huis hebt door op de ingrediënten te googelen. Ik vind het echt een briljante tip, die ik beslist zelf ook toe ga passen!

Wasmiddelbespaartip

Een niet voedselgerelateerde, maar wel slimme bespaartip is die van Simpel snufje liefde, om zelf je wasmiddel te maken. Dit heb ik zelf nog nooit gedaan, en daarom niet eerder genoemd. Veel Amerikaanse bloggers schrijven hier ook over (en dan met middelen die je hier niet kunt kopen…). Dit recept kunnen we echter wel makkelijk maken hier!

Slim sparen

Mandy van de blog Mommandy heeft een blog naar mijn hart geschreven. Zij moet noodgedwongen besparen omdat zij en haar man allebei op zoek zijn naar werk. Ze is daarom actief aan het budgetteren. Haar blog over spaarpotten vind ik echt een aanrader!

Uiteenlopende bespaartips

Veel bloggers die incidenteel over besparen schrijven, maken mooie verzamelblogs over dit onderwerp.

Geen verleidingen…

Barbara, de schrijfster van ‘Mama met een blog’ geeft haar 10 tips. De mooiste in haar rijtje vind ik de tip om elke week een koopvrije dag in te lassen. Zo’n dag maakt je toch een stuk bewuster van wat je echt nodig hebt.

Mariëlle Markgraaf schrijft meestal over make-up in haar blog Gek op Make-up. In haar bespaarblog geeft ze 6 tips over hoe je beter met geld om kunt gaan, en dat is een herkenbaar en zeer verstandig lijstje! Haar beste tip: “vermijd de verleiding. Als je nu echt even geen geld uit kunt geven, schrijf je dan uit voor nieuwsbrieven met kortingen en bekijk de folders niet.” Supertip! Wendy van Op nummer 16 geeft slimme tips om de week voordat je salaris er weer is, door te komen. Haar mantra is er eentje om groots uit te printen: niet nodig = niet kopen! Dat geldt dus ook voor aanbiedingen, ook al zijn ze nog zo goed.

Goed opletten

Fitte mama Dees geeft uiteenlopende bespaartips. Haar beste tip vind ik om in de gaten te houden wanneer de luiers in de aanbieding zijn bij online winkels, zoals Bol.com en Wehkamp. Zeker wanneer je kleine kinderen hebt, is dat een flinke kostenpost. Joy from Joyce geeft een paar leuke tips om te besparen op vaste lasten. Zij switcht elk jaar van energieleverancier, iets dat ik ook iedereen kan aanraden. Hm, en ook gedaan heb. 🙂 doortjes-blogDoortjes blog heb ik al vaker genoemd, deze blog staat ook in mijn blogtips. Doortje had in het verleden ook een hele leuke bespaarblog. Tegenwoordig heeft ze een lifestyleblog (die trouwens ook heel leuk is, maar dat terzijde). Hierop geeft ze gelukkig ook nog regelmatig bespaartips. In deze post heeft ze een aantal tips verzameld die direct geld opleveren. De beste vind ik om jezelf een budget te geven voor kleine dingen waar je snel te veel geld aan uit geeft. De blog Thuisleven heeft heel wat verschillende blogs over besparen. Twee aanraders:

Deze verzameling sluit ik af met een buitenlandse tip, van Aimee, die over haar leven in Frankrijk schrijft. Ook zij heeft bespaartips, mocht je in de Provence op vakantie zijn.

De aanraders voor elke dag

Ik schreef het in de inleiding al, er is ook een flink aantal bespaarblogs (of consuminderblogs) waarop je altijd wel goede tips kunt lezen. Hier nog even mijn lijstje met favorieten:Consuminderen: altijd praktische tips, nu bijvoorbeeld over bloembollen.In tien jaar Financieel Onafhankelijk: elke woensdag een blik op iemand’s woonsituatie en de bijbehorende financiën en andere leuke financiële blogs.Mom4Life: slimme bespaartips, tips om meer te verdienen, en andere handige blogs.Hypotheekweg: heeft de laatste dagen een hele goede serie over hoe je de nieuwe adviezen van het Nibud toe kunt passen, en daarnaast ook altijd het laatste nieuws rondom hypotheken mooi samen gevat.Zuinigaan: fijne tips, en regelmatig een blik in haar eigen huishoudportemonnee.Valhalla vertelt: fijne verhalen en concrete tips (meer doen met minder geld) van een moeder die met haar gezin in Noorwegen op minimalistische wijze leeft.Huisvlijt: praktische tips voor het huishouden, handige bespaartips en leuke reviews.Positief besparen: uiteenlopende bespaarchallenges en veel tips.Bespaarbalans: op deze blog staat een mooie serie over budgetteren. Daarnaast lees je hier nog veel meer handige bespaartips en interessante financiële verhalen. En zo zijn er natuurlijk nog veel meer! Voor ik nu letterlijk mijn hele blogtips-pagina overtyp, stop ik nu snel. Veel leesplezier! Ik vond het leuk om eens wat andere blogs te bekijken en te lezen wat zij voor tips hadden. Wie kent er nog meer leuke blogs die soms zomaar ineens met een leuke bespaartip komen?   * meer dan 800 keer bekeken binnen 24 uur. Dat is een record… 🙂

*Disclaimer: Dit artikel bevat afbeeldingen van Shutterstock.com 

bespaartips2

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: