Hoe je voedselverspilling tegengaat: de bijzondere bespaartips van Daisy

Logo All day every Daisy

Soms lees je wel eens iets op internet dat direct blijft hangen. Waarvan je eigenlijk denkt: dit zou iedereen moeten lezen. Dinsdag kwam ik op Facebook een artikel van de blog All day every Daisy tegen. Als ik al niet een wekelijkse rubriek had waarin ik blogs onder de aandacht breng, had ik die nu ingericht.

Wat is het voor blog?

Eigenlijk zou ik de blog van Daisy omschrijven als een reisblog. Ze schrijft namelijk over allerhande exotische plaatsen. Wel neemt ze daarin altijd een tintje duurzaamheid mee, zodat zoals ze het zelf zegt “haar kleinkinderen later ook kunnen genieten van al het moois dat onze wereld te bieden heeft”. Ook laat ze zien dat reizen “meer is dan toeristische attracties afvinken”.

Bespaartips van Daisy!

Ik ben Daisy’s blogs al vaker tegengekomen en hoewel ik haar niet altijd actief volg, ben ik elke keer weer blij verrast als ik haar artikelen lees. Het leuke is namelijk dat je tussen alle leuke reisinspiratie door ook fijne bespaartips tegenkomt.

Zo schrijft ze bijvoorbeeld regelmatig over koken met restjes. Daar heeft ze zelfs een hele rubriek aan gewijd. Wat dacht je bijvoorbeeld van pesto van wortelloof. Of van quiche van oud brood. Dat ziet er zo lekker uit! Het is echt zo’n recept dat je zo had kunnen bedenken, maar… niet bedacht hebt. 🙂 Ik niet tenminste.

En, zo ontdek ik nu, ze heeft er zelfs twee kookboeken over geschreven. Leuke cadeautip!

Hier word ik blij van

Naast die reisblogs en bespaartips heeft ze nog een hele leuke rubriek, die mooi aansluit bij mijn Happiness project (waarover binnenkort weer meer trouwens): de rubriek Hier word ik blij van. Zo heeft ze bijvoorbeeld een leuke blog over wat je met je vakantiefoto’s kan doen. Blijmaker!

Wat was nou die blog van dinsdag?

Tot slot nog de blog die me zo aansprak, dat ik hem direct wilde delen:

Waarom ik spijt heb van mijn vrijwilligerswerk in India

Daisy heeft na haar middelbare schooltijd een paar maanden als vrijwilliger in India gewerkt. Hoewel het uit een goed hart was, heeft ze daar nu toch enorm spijt van. Ze schrijft openhartig waarom. Vooral haar conclusie “goede bedoelingen met slechte gevolgen” vind ik heel treffend. Dat is vaak zo met dit soort vrijwilligerswerk of acties die voor anderen geïnitieerd worden. Het idee is prachtig, maar er wordt nogal eens voorbij gegaan aan de echte oorzaken en/of gevolgen.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben een groot voorstander van voor elkaar zorgen en ook voor het opzetten van acties voor mensen die het minder hebben. Sterker nog, ik doe er zelf graag aan mee. Het is dan ook niet bedoeld als verwijt aan mensen die hun nek uitsteken voor de hulp aan anderen.

Maar het is ook wel eens goed om oog te hebben voor je motivatie daarbij: waarom wil je helpen? En vooral voor het resultaat: wat levert het die ander nu echt op? Zou het misschien beter zijn als je helpt met het oplossen van het echte probleem, in plaats van het versterken door het over te nemen?

Zoals gezegd: Daisy verwoordt het heel mooi. Lezen dus, die blog!

Daisy vrijwilligerswerk India

Copyright Daisy – met toestemming geplaatst

Ken jij ook een blog die extra aandacht verdient?

Wekelijks (of in ieder geval bijna dan) plaats ik hier een blog in the spotlight die naar mijn idee echt de moeite waard is om eens te lezen. Ken jij ook zo’n blog? Laat het me weten in de reacties! Dan ga ik er mijn lichtje op laten schijnen.

 

 

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: