Welkom bij de cursus besparen op je woonlasten

Besparen op je vaste is altijd prettig. Want... het zijn blijvende besparingen, die in de loop der tijd flink kunnen optellen. Als je kunt regelen dat je vanaf deze maand € 10 minder aan je energierekening betaalt, heb je na een jaar al € 120 bespaard. En na 5 jaar maar liefst € 600. Kun je nagaan hoeveel je bespaart in de loop der jaren als je al je woonlasten met een tientje naar beneden brengt.

In deze cursus gaan we aan de slag met besparen je woonlasten. Dat zijn alle kosten die je aan wonen uitgeeft. Dit zijn bijvoorbeeld je hypotheek of huur, je stookkosten en je woonbelastingen. Maar ook je woninginrichting en tuinkosten (als je een tuin hebt) rekenen we er nu even bij.

Je woonverzekeringen horen er officieel ook bij. Daar is alleen zoveel over te vertellen, dat ik hier een aparte cursus voor gemaakt heb: Verzeker je goed. Daar kijken we daarom niet in detail naar.

Wat gaan we doen?

Het doel van deze cursus is om je financiën rondom je huis helemaal op orde te brengen en toekomstbestendig te maken. Dat klinkt misschien wat zwaar, maar dat valt mee hoor. We gaan gewoon lekker aan de slag!

Zo gaan we:

  • kijken of je alles goed geregeld hebt rondom je hypotheek;
  • beoordelen of je genoeg geld reserveert voor onverwachte kosten;
  • controleren of je kunt besparen op je woonlasten;
  • nadenken naar je toekomstige woonwensen. Ook maken we een plan hiervoor.

Alle opdrachten vind je hier:

Veel bespaarplezier!

Besparen op je woonlasten