vrek logo

De beste bespaartips van de vrek

Via de blog van Consuminderen kwam ik pas op een geweldige pagina van de Vrek. Kennen jullie die? Waarschijnlijk knikken jullie nu en masse, want de beste man heeft maar liefst 6ooo followers op Twitter. Ik kende hem nog niet in ieder geval, en merk dat dat een gemiste kans is. Hij schrijft namelijk bijzonder humoristisch over besparen, waarbij hij ook nog hier en daar eigenlijk hele goede tips geeft. Daarom vandaag een bloemlezing van de beste tips van de Vrek.

Begin je eigen leesmapkring

Je kunt natuurlijk alle tijdschriften die je leuk vindt zelf kopen (of ze in de bibliotheek lezen). Maar zeker als het niet zo belangrijk is dat je altijd direct de nieuwste leest, zou je ze ook kunnen ruilen met een groepje van bijvoorbeeld 5 anderen. En extra leuk: de vrek geeft er een mooi formuliertje bij.

Maak je eigen allesreiniger

Zo simpel, maar toch zo slim: zeep, soda, water… That’s all you need.

Krijg plezier in stofzuigen

Maar liefst 6 slimme tips in 9 regels tekst. Vooral zijn laatste tip om de kruimeldief de deur uit te doen vind ik een aanrader. Onze kruimelzuiger is al zolang kapot als we kinderen hebben (en ook al wat jaren verdwenen). De grote stofzuiger is veel efficiënter en heeft geen last van sluipverbruik.

Geef geld uit om geld te besparen

Soms moet je wat betalen om meer geld over te houden, aldus de vrek. In zijn geval gaat het over belastingen, maar er zijn ook andere varianten denkbaar.

Geen onnodig water de afvoer in

In dit stukje geeft hij een tip waar ik ook al eens over geschreven heb (en dat zonder hem te kennen dus!) 🙂 Great minds think alike?

En de laatste supertip van de vrek… Maak een plan

Want met een plan is alles makkelijker.

 

Veel leesplezier!

This Article Has 14 Comments
 1. Consuminderen schreef:

  Hij is al lang opgehouden met besparen. 7000 (echte) volgers? De bespaartips van de Vrek is een van de meest gelezen blogs.

 2. Villa BlaBla schreef:

  Ik kende De Vrek nog niet. Bedankt voor de tip!

 3. Vlijtig Liesje schreef:

  Tijdschriften geef ik met veel plezier door. Dat vind ik erg leuk om te doen. En mijn kruimeldief is één van mijn lievelingsapparaten, die wil ik echt nooit kwijt : )

 4. Anita Willems schreef:

  Je bent niet de enige, ik kende ‘m ook nog niet 🙂

 5. M+S schreef:

  Leuke tip! Jammer dat hij niet meer schrijft, gelukkig zijn er genoeg andere “vrekken” te vinden 🙂

 6. LekkerLevenMetMinder schreef:

  Vrekkenpagina komt me bekend voor, maar dit plaatje zo even niet. Ik ga ook kijken, bedankt voor de tip!

 7. Ank schreef:

  Vroeger had je de vrekkenkrant met allerlei tips .,.
  Deze man schrijft wel grappig en kende ik nog niet
  Zijn er meer van die site,s?

Geef een reactie