meer geld minder stress - blog bestaat 1 jaar

Feest! Meer geld minder stress is 1 jaar! (+bijzondere winactie…)

Volgens WordPress is Meer geld, minder stress vandaag jarig. Hoera! Mijn blog bestaat 1 jaar! Maar… dat is dus helemaal niet waar. 🙂  Het eerste bericht verscheen stiekem pas op 15 juni. Dat is de echte verjaardag van Meer geld, minder stress.

Hoe komt dat?

Omdat ik niet live wilde gaan met maar 1 bericht, heb ik destijds in 2 dagen zo’n 8 berichten geschreven. De eerste bende heb ik geantidateerd. Daarom lijkt het alsof ik op 1 juni begonnen ben.

Het leek me daarom leuk om maar gewoon 2 verjaardagen te vieren: op 1 juni een beetje en op 15 juni echt. 🙂 Lees verder om te weten hoe ik het vier…

De cijfertjes!

Als eerste bekijk ik natuurlijk de cijfers. Als je me langer dan een dag volgt, verbaast dat je niets denk ik. 🙂

Wat waren mijn doelstellingen?

Toen ik begon had ik nog geen idee wat normaal was, wat pageviews en bezoekers betreft. Ik had wel wat cijfertjes opgeschreven. Zo hoopte ik dat ik in een jaar zo’n 50.000 pageviews zou halen. En misschien wel 5.000 unieke bezoekers.

Na 3 maanden had ik mijn gewenste jaar-pageviews al bijna binnen. En zat ik dik over het aantal gewenste bezoekers. En toen ik in november al over de 100.000 pageviews heen ging, heb ik mijn doelstellingen wat bijgesteld. Inmiddels ziet het plaatje er zo uit:

 • 391.560 pageviews
 • 90.862 unieke bezoekers
 • 244 berichten
 • 2980 opmerkingen (waarvan natuurlijk ook flink wat van mijzelf).

Mijn eigen pageviews

Volgens Jetpack heb ik zelf ruim 94.000 pagina’s bekeken in het afgelopen jaar. Hahaha, dat geloof ik best. Alleen al vandaag heb ik aan 10 verschillende stukken gewerkt. En dan kijk ik ook nog regelmatig tussendoor naar de opmerkingen. Dan kom je daar wel. Die tellen trouwens niet mee in die 391.560 van hierboven, want daar filter ik op.

De beste dag

De allerbeste dag was dinsdag 18 april. Niet omdat ik toen zo’n bijzondere blog had gepubliceerd. Ok, dat ook natuurlijk. Duh! 🙂 Maar ook wel omdat ik toen een bericht in een enorm grote Facebook-groep geplaatst kreeg. Vanaf daar klikten ruim 2300 mensen door. Wat een aantallen hè!

De best gelezen artikelen

Mijn alltime-favoriete artikel gaat, hoe kan het ook anders, over de goedkoopste supermarkt. Dat is dan ook de meest gebruikte zoekterm waarop ik gevonden word. Inmiddels al meer dan 12.000 keer. Wow! De herziene versie van dit artikel, dat ik in februari schreef, is al meer dan 4000 keer gelezen.

De meest bijzondere ervaring

Het meest recente artikel in de top 10 is Extreme Couponing in Nederland… Kan dat? Dat heeft wel een bijzondere reden.

Direct na publicatie werd het al goed gelezen, maar tot vorige week stond de teller op zo’n 2000 pageviews. Maar toen kopieerde iemand het schaamteloos en plaatste het op de site van een bekend Nederlands blad voor vitale vijftig-plussers. Dat had ik in eerste instantie niet door natuurlijk. Maar… de slimmerik was vergeten om de door mij gebruikte linkjes te verwijderen. En dat leverde Janine van In10jaarFO ineens een enorme hausse aan bezoekers van die site op. Zij klikte eens door, en herkende direct mijn tekst.

Een boos telefoontje verder verscheen er een aangepaste tekst met link naar mijn blog. En dat leverde dus ruim 3000 extra lezers op. Welkom 🙂

Al met al zie ik het eigenlijk ook maar als een groot compliment, dat zo’n veelgelezen site mijn tekst goed genoeg vond om op te nemen. If you can’t beat them, join them, is het motto. 🙂

De blogs waar ik het meest trots op ben

Wat ik ook bijzonder vind, is dat de blogs waar ik zelf het meest trots op ben, lang niet altijd mijn meest gelezen blogs zijn. Sterker nog… het is vaak andersom. 🙂 Geeft niet hoor mensen, ik ben blij met alle aandacht.

Ik noem ze hier natuurlijk nog wel even, die pareltjes (al zeg ik het zelf). 🙂

Hoe is het om ondernemer te zijn? (518 keer gelezen)

Gat in je hand? Geen excuus (maar wel lastig) (1646 keer gelezen)

Arm of rijk? Financieel opvoeden in de praktijk (1285 keer gelezen)

Wat heb ik bereikt dit jaar?

Los van de cijfers heb ik natuurlijk ook nog heel veel bereikt, dat ik vooraf nooit voor mogelijk had gehouden. Ik heb zo ontzettend veel geleerd! Niet alleen over bloggen zelf, maar ook over allerhande uiteenlopende onderwerpen die ik voor mijn blog beschreven heb. Het is echt een geweldig jaar geweest.
Daarnaast heb ik met een heleboel bloggers leuke vriendschappen gesloten. Ik heb met velen samengewerkt al. En sommigen zelfs in het echt ontmoet.

Mijn eigen programma!

Het allerleukste dat ik bereikt heb, is dat ik nu een eigen programma heb gelanceerd om mensen echt te helpen met hun financiën. De reacties op de pilot waren al fantastisch. Even een kleine bloemlezing:

Geeske: Wow, door het programma van Sjoukje Bakker ben ik overal ingedoken en stapje voor stapje dingen aan het omzetten. De overlijdensrisicoverzekering… dat is ook nogal de moeite waard. Ik betaal nu €16  in plaats van €27 en daarbij gaat de dekking van ook nog eens flink omhoog! En omdat ik nu toch ook met de hypotheek bezig was, kon ik dit gratis omzetten. Blij!

Anita: Ik maakte een collage van onze spaardoelen. Het hangt op de kamerdeur, zodat het voor het hele gezin gaat leven.
En voor de verandering rekende ik ook uit hoeveel ik hiervoor per maand moet sparen – een onderdeel in de planning die ik meestal oversloeg 🙄
Het is vrij ambitieus en ik ben ergens wel een beetje moe van het bezuinigen, maar dit zijn al langdurige wensen, dus wil ik er voor gaan!

Willeke: Nogmaals dank je Sjoukje! Heel handig. Heb de menu’s ingevuld voor zo ver ik weet, waarschijnlijk schiet me nog wel wat te binnen. Wel (nog) een paar lege kolommen. Bij overige menu’s heb ik alle vegetarische gerechten staan. Super handig dit, nooit meer inspiratieloos.

Ingeborg: Dank je wel Sjoukje voor deze challenge. Echt top en leuk om te doen.

En ook de reacties van de eerste klanten zijn zo gaaf om te lezen. Ik word er echt heel blij van. Ik hoop dat ik het komende jaar nog veel meer mensen kan helpen met het op orde krijgen van hun financiën. Dat is mijn grootste doelstelling voor de komende jaren.

Wil je ook mee doen?

Geef je op!

Feestje! Mijn blog bestaat 1 jaar!

Ik kondigde het hierboven al aan… Ik vier een feestje! En… ik organiseer een winactie! Op 15 juni geef ik 5 gratis maandabonnementen weg van mijn uitgebreide basispakket. Daarmee kan ook jij je financiën op orde brengen.

Hoe kun je meedoen?

Heel eenvoudig… Schrijf hieronder waarom je in aanmerking wil komen voor een gratis maandabonnement. Ik ben benieuwd!

 

This Article Has 31 Comments
 1. Astrid schreef:

  Als eerste: gefeliciteerd met het éénjarig bestaan van je blog! Je hebt echt prachtige cijfers behaald, afgelopen jaar, en da’s natuurlijk niet voor niets 😊 Je schrijft op een heel toegankelijke manier en ik denk dat dat – naast de inhoud van je blogs, natuurlijk – veel mensen aanspreekt.

  Ik zou graag een maandabonnement winnen, om dat laatste zetje te krijgen de hele financiële administratie nou eens eindelijk écht aan te pakken. Door zwangerschap en rampzalige periode daarna heb ik het allemaal laten versloffen – en juist ook daardoor zet ik die eerste stap maar niet. Dit lijkt me een prachtige praktische schop onder mijn kont!

 2. Corine schreef:

  Ik ben erg benieuwd naar je programma. Wij hebben op het moment best grote spaarrekening: een nieuwe dakkapel, nieuwe cv ketel en heel de zolder verbouwen zodat we pleegouders kunnen worden. De motivatie hiervoor is gelukkig groot, maar extra tips zijn natuurlijk altijd welkom!

 3. Marielouise schreef:

  Gefeliciteerd met 1-jarig bestaan van je blog.

  Ik zou graag een maandabonnement willen winnen om goed te leren hoe je zelf een goed financieel plan kunt maken. Ik verander de dingen nogal eens en dat levert soms stress op.

 4. Project Lonica schreef:

  Terecht dat je stilstaat bij deze mooie mijlpaal! Wat kan een jaar een verschil maken hè? Had je dit allemaal ooit kunnen bedenken toen je begon? Dat vind ik zo mooi. Dat er zoveel mogelijk blijkt als je maar gewoon begint. Je hebt je ondernemersgeest in ieder geval wel bewezen!

 5. hvampting schreef:

  Gefeliciteerd!
  En… heb je al meer geld en minder stress?

 6. hillybillybeauty schreef:

  Gefeliciteerd! Ik haal heel veel inspiratie bij je vandaan, top!!

 7. Yvonne schreef:

  Allereerst gefeliciteerd! Een mijlpaal!
  Graag wil ik meedoen met de winactie.
  Sinds kort, misschien idd wel 18 april 😉, lees ik je blog, inspirerend en uitdagend.
  Wij gaan eind van de zomer verhuizen, ik ben nu al bezig met de nieuwe begrotingen maken ed. Hulp is zeer gewenst om een nieuwe frisse start te maken. Veel succes verder met je blog, ik hoop nog veel inspirerende blogs te kunnen lezen!
  Groetjes, Yvonne

  • Yvonne schreef:

   Ps je blog met tips om te onderhandelen vind ik persoonlijk erg goed. Hierdoor ga ik er mee aan de slag. Terwijl dit mij toch vaak op de een of andere manier buikpijn geeft…
   Hopelijk werpt het zijn vruchten af!

 8. Team CF schreef:

  Lekker bezig hoor, gaat als een trein! Vooral zo doorbaan lijkt me, niet?
  Alvast gefeliciteerd met je blog-versary.

 9. Mr FOB schreef:

  Alvast gefeliciteerd!

  Beroerd, dat jatten. Laatst was mijn hele blog gejat. Ik vond een site met een andere naam waar al mijn content exact hetzelfde opstond. Zo, ik was pissig! Gelukkig had ik die site binnen een paar dagen uit de lucht. Wat sommige lui al niet verzinnen.

  Succes met je tweede jaar!

 10. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag! En superleuk om al die cijfers te lezen, dat gaat hartstikke goed zie ik wel 🙂 Dat belooft wat voor het tweede jaar.

 11. Gefeliciteerd met deze mijlpaal, en respect voor al jouw harde werk en fijne tips altijd 🙂

 12. Esther van Weele schreef:

  Gefeliciteerd met je jublileum! Ik ben nog niet zolang lid van de pagina en sinds een paar dagen begonnen met het programma, erg interessant om weer eens in alle papieren en bonnetjes te duiken. Dat was al te lang geleden dat ik mij hier weer eens goed mee bezig heb gehouden. Momenteel levert het wel de nodige stress op dat verwijt ik wel aan mijn eigen perfectionistme. Het moet bij voorkeur in 1 keer helemaal perfect zijn, dat is een work in progress zal ik maar zeggen. Maar we gaan stug door en ik wil je alvast bedanken voor de digitale schop onder mijn gat en dat ik nu eindelijk is een keertje doorzet en het afmaak al is het dan in mijn ogen niet perfect.
  De prijs kun je beter geven aan iemand die het echt nodig heeft. Ga zo door en op naar het volgende jubileum. Groetjes, Esther

 13. Ina schreef:

  Gefeliciteerd met je jubileum. Ik doe graag mee met de actie.

 14. Els schreef:

  Ik doe graag mee wij moeten nodig besparen maar ik weer niet zo goed waar te beginnen…

 15. Cristel gea schreef:

  Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal! Hieperdepiep hoeraaaa

  Ik waag een gokje omdat ik soms het overzicht kwijt ben in ons grote drukke gezin…

  En wie wil er nu.niet meer geld en minder stress?

 16. Leavde schreef:

  gefeliciteerd!! wat enorm tof dat je zo goed gaat met je blog etc. ik zou graag mee willen doen omdat ik, sinds ik een jaar in de ziektewet zit, een stuk minder geld binnen krijg en daardoor financieel soms aardig vast loop.

  nou heb ik een hele lieve partner die me ondersteund waar hij kan, maar het zou fijn zijn (ook voir hem) als ik wat meer ruimte kan creëren.

 17. Evelyn schreef:

  O, wauw, het zou fantastisch zijn om mee te kunnen doen! Wij zijn een jong gezin, ik zou graag zeker weten dat ik alles op orde heb voor mijn kids… en daarnaast hoop ik volgend jaar te trouwen met de liefde van mijn leven, en tevens vader van mijn kinderen. En dat natuurlijk binnen budget 😉 Er is een hoop op ons afgekomen de laatste jaren, en daar kwam een hoop financiële verantwoordelijkheid bij kijken. Ik probeer er bovenop te zitten, maar heb nog lang niet het gevoel dat ik het allemaal onder controle heb.

 18. Bianca schreef:

  Gefeliciteerd ! Sinds kort lees ik met je mee zou graag wat beter met onze centen om willen gaan en uit de rode cijfers willen komen het geeft me zo n onrust .. dus alle tips en steuntjes in de rug zijn welkom 🤗

 19. Coby Grootveld schreef:

  Van harte gefeliciteerd met de verjaardag van je blog. Heel inspirerend. Ik leer steeds meer bij.

 20. Micha Vermaas schreef:

  Van harte gefeliciteerd 😀 ik doe graag mee, daar ik me teveel heb laten verleiden door de slimme verkoop technieken van bedrijven en nu graag m’n innerlijke stem weer wil doen zegenvieren die zegt ” je bent goed zoals je bent en minder is meer” ipv die loze beloftes dat die luxe producten aanprijzen en je niet gelukkiger maken als wel wordt geclaimd!

 21. Wendy de Knecht schreef:

  Ik zou het zo graag willen winnen. Omdat de challange niet echt gelukt is bij mij en omdat ik behoorlijk stil werd van jou opmerking waarom je dit gestart bent… voelde me behoorlijk gevleid… xxx

 22. Daantje schreef:

  Oeh ik ben nog net op tijd om mee te doen 😉 Ik heb 2 redenen waarom ik graag wil winnen: 1. Omdat ik voor mijn site Positief Besparen altijd op zoek ben naar interessante onderwerpen om over te schrijven, en dit is een interessant onderwerp 😉 2.Omdat een van mijn doelen voor 2017 is om iets te winnen 😉 En dat doel is nog niet bereikt.

 23. Micky schreef:

  Gefeliciteerd, een super interessant blog is dit!

  Op de valreep misschien nog meedoen voor de prijs.

  Wij hebben al Jaren schulden en eigenlijk was dit nooit een problem.
  We leefden nu en wat morgen komt, so what.
  Nu zijn er dingen verandert, mijn man is werkeloos geworden en ondertussen
  Hebben we ook 2 kinderen.
  Ik wil het roer nu omgooien, anders leren omgaan met geld en de schulden afbetalen.
  We zijn al op weg maar een steuntje in rug kunnen we wel gebruiken.

 24. Event schreef:

  Gefeliciteerd, en bedankt voor al je tips! Die kunnen we goed gebruiken
  Groetjes,
  Janneke

Geef een reactie