Feest! Meer geld minder stress is 1 jaar! (+bijzondere winactie…)

meer geld minder stress - blog bestaat 1 jaar

Volgens WordPress is Meer geld, minder stress vandaag jarig. Hoera! Mijn blog bestaat 1 jaar! Maar… dat is dus helemaal niet waar. 🙂  Het eerste bericht verscheen stiekem pas op 15 juni. Dat is de echte verjaardag van Meer geld, minder stress.

Hoe komt dat?

Omdat ik niet live wilde gaan met maar 1 bericht, heb ik destijds in 2 dagen zo’n 8 berichten geschreven. De eerste bende heb ik geantidateerd. Daarom lijkt het alsof ik op 1 juni begonnen ben.

Het leek me daarom leuk om maar gewoon 2 verjaardagen te vieren: op 1 juni een beetje en op 15 juni echt. 🙂 Lees verder om te weten hoe ik het vier…

De cijfertjes!

Als eerste bekijk ik natuurlijk de cijfers. Als je me langer dan een dag volgt, verbaast dat je niets denk ik. 🙂

Wat waren mijn doelstellingen?

Toen ik begon had ik nog geen idee wat normaal was, wat pageviews en bezoekers betreft. Ik had wel wat cijfertjes opgeschreven. Zo hoopte ik dat ik in een jaar zo’n 50.000 pageviews zou halen. En misschien wel 5.000 unieke bezoekers.

Na 3 maanden had ik mijn gewenste jaar-pageviews al bijna binnen. En zat ik dik over het aantal gewenste bezoekers. En toen ik in november al over de 100.000 pageviews heen ging, heb ik mijn doelstellingen wat bijgesteld. Inmiddels ziet het plaatje er zo uit:

  • 391.560 pageviews
  • 90.862 unieke bezoekers
  • 244 berichten
  • 2980 opmerkingen (waarvan natuurlijk ook flink wat van mijzelf).

Mijn eigen pageviews

Volgens Jetpack heb ik zelf ruim 94.000 pagina’s bekeken in het afgelopen jaar. Hahaha, dat geloof ik best. Alleen al vandaag heb ik aan 10 verschillende stukken gewerkt. En dan kijk ik ook nog regelmatig tussendoor naar de opmerkingen. Dan kom je daar wel. Die tellen trouwens niet mee in die 391.560 van hierboven, want daar filter ik op.

De beste dag

De allerbeste dag was dinsdag 18 april. Niet omdat ik toen zo’n bijzondere blog had gepubliceerd. Ok, dat ook natuurlijk. Duh! 🙂 Maar ook wel omdat ik toen een bericht in een enorm grote Facebook-groep geplaatst kreeg. Vanaf daar klikten ruim 2300 mensen door. Wat een aantallen hè!

De best gelezen artikelen

Mijn alltime-favoriete artikel gaat, hoe kan het ook anders, over de goedkoopste supermarkt. Dat is dan ook de meest gebruikte zoekterm waarop ik gevonden word. Inmiddels al meer dan 12.000 keer. Wow! De herziene versie van dit artikel, dat ik in februari schreef, is al meer dan 4000 keer gelezen.

De meest bijzondere ervaring

Het meest recente artikel in de top 10 is Extreme Couponing in Nederland… Kan dat? Dat heeft wel een bijzondere reden.

Direct na publicatie werd het al goed gelezen, maar tot vorige week stond de teller op zo’n 2000 pageviews. Maar toen kopieerde iemand het schaamteloos en plaatste het op de site van een bekend Nederlands blad voor vitale vijftig-plussers. Dat had ik in eerste instantie niet door natuurlijk. Maar… de slimmerik was vergeten om de door mij gebruikte linkjes te verwijderen. En dat leverde Janine van In10jaarFO ineens een enorme hausse aan bezoekers van die site op. Zij klikte eens door, en herkende direct mijn tekst.

Een boos telefoontje verder verscheen er een aangepaste tekst met link naar mijn blog. En dat leverde dus ruim 3000 extra lezers op. Welkom 🙂

Al met al zie ik het eigenlijk ook maar als een groot compliment, dat zo’n veelgelezen site mijn tekst goed genoeg vond om op te nemen. If you can’t beat them, join them, is het motto. 🙂

De blogs waar ik het meest trots op ben

Wat ik ook bijzonder vind, is dat de blogs waar ik zelf het meest trots op ben, lang niet altijd mijn meest gelezen blogs zijn. Sterker nog… het is vaak andersom. 🙂 Geeft niet hoor mensen, ik ben blij met alle aandacht.

Ik noem ze hier natuurlijk nog wel even, die pareltjes (al zeg ik het zelf). 🙂

Hoe is het om ondernemer te zijn? (518 keer gelezen)

Gat in je hand? Geen excuus (maar wel lastig) (1646 keer gelezen)

Arm of rijk? Financieel opvoeden in de praktijk (1285 keer gelezen)

Wat heb ik bereikt dit jaar?

Los van de cijfers heb ik natuurlijk ook nog heel veel bereikt, dat ik vooraf nooit voor mogelijk had gehouden. Ik heb zo ontzettend veel geleerd! Niet alleen over bloggen zelf, maar ook over allerhande uiteenlopende onderwerpen die ik voor mijn blog beschreven heb. Het is echt een geweldig jaar geweest.
Daarnaast heb ik met een heleboel bloggers leuke vriendschappen gesloten. Ik heb met velen samengewerkt al. En sommigen zelfs in het echt ontmoet.

Mijn eigen programma!

Het allerleukste dat ik bereikt heb, is dat ik nu een eigen programma heb gelanceerd om mensen echt te helpen met hun financiën. De reacties op de pilot waren al fantastisch. Even een kleine bloemlezing:

Geeske: Wow, door het programma van Sjoukje Bakker ben ik overal ingedoken en stapje voor stapje dingen aan het omzetten. De overlijdensrisicoverzekering… dat is ook nogal de moeite waard. Ik betaal nu €16  in plaats van €27 en daarbij gaat de dekking van ook nog eens flink omhoog! En omdat ik nu toch ook met de hypotheek bezig was, kon ik dit gratis omzetten. Blij!

Anita: Ik maakte een collage van onze spaardoelen. Het hangt op de kamerdeur, zodat het voor het hele gezin gaat leven.
En voor de verandering rekende ik ook uit hoeveel ik hiervoor per maand moet sparen – een onderdeel in de planning die ik meestal oversloeg ?
Het is vrij ambitieus en ik ben ergens wel een beetje moe van het bezuinigen, maar dit zijn al langdurige wensen, dus wil ik er voor gaan!

Willeke: Nogmaals dank je Sjoukje! Heel handig. Heb de menu’s ingevuld voor zo ver ik weet, waarschijnlijk schiet me nog wel wat te binnen. Wel (nog) een paar lege kolommen. Bij overige menu’s heb ik alle vegetarische gerechten staan. Super handig dit, nooit meer inspiratieloos.

Ingeborg: Dank je wel Sjoukje voor deze challenge. Echt top en leuk om te doen.

En ook de reacties van de eerste klanten zijn zo gaaf om te lezen. Ik word er echt heel blij van. Ik hoop dat ik het komende jaar nog veel meer mensen kan helpen met het op orde krijgen van hun financiën. Dat is mijn grootste doelstelling voor de komende jaren.

Wil je ook mee doen?

Geef je op!

Feestje! Mijn blog bestaat 1 jaar!

Ik kondigde het hierboven al aan… Ik vier een feestje! En… ik organiseer een winactie! Op 15 juni geef ik 5 gratis maandabonnementen weg van mijn uitgebreide basispakket. Daarmee kan ook jij je financiën op orde brengen.

Hoe kun je meedoen?

Heel eenvoudig… Schrijf hieronder waarom je in aanmerking wil komen voor een gratis maandabonnement. Ik ben benieuwd!

 

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.