Wat leveren supermarkten en paspoppen mij op? (Spoiler: veel!)

blogstatistieken cijfers van juli

Toen ik de statistieken van maart van mijn blog bekeek, zag ik iets raars. De meestgebruikte zoektermen was (zoals elke maand) “welke supermarkt is het goedkoopst”. So far so good. Maar ergens daaronder stond de volgende zoekterm: “trucjes op de paspop”. Ja, dat stond er echt! Ik heb het zelf ook eens ingetypt, en kwam vooral veel kritiek op grote winkelketens tegen. Geen idee wat de zoeker wilde. En al helemaal niet of hij/zij het gevonden heeft op mijn site. Ik hoop het maar. Ach ja. Niet alles is altijd even verklaarbaar. Leuk is het wel. 🙂

Elke maand begin ik met een berichtje over hoe mijn blog het afgelopen maand gedaan heeft. Het gekke is, ik kan me aan het eind van zo’n maand eigenlijk nooit voorstellen dat ik het succes nog eens ga evenaren. En elke keer (afgezien van de uitzondering in december die de regel bevestigt) gaat het toch weer beter. Nu steek ik natuurlijk ook elke maand meer tijd in de blog, maar het is ook wel heel fijn dat dat ook daadwerkelijk leidt tot meer bezoekers en volgers.

Drukke dagen

Maart was mijn drukste blogmaand tot nu toe. Ik schreef meer stukken dan ooit! En ik leerde ook meer dan ooit. Over bloggen dan. 🙂 Ik volg al een paar weken een Amerikaanse blogcursus namelijk en dat is echt heel leuk. Maar oh, wat een werk. (En dan hebben we het nog niet eens over de challenge die ik er de laatste dagen nog even tegenaan heb gegooid. Daar kom ik bij de evaluatie van april.)

Mijn best en minst gelezen blogs

Zodra ik het woord supermarkt in mijn blogtitel zet, schieten de kijkcijfers omhoog. 🙂 Vandaar de titel van deze blog. 🙂 De blog over Jumbo en Albert Heijn werd de eerste dag meer dan 1200 keer gelezen! Inmiddels staat deze al op plek 7 van mijn meest gelezen blogs tot nu toe, met dik 2500 pageviews.

Ook was er heel veel interesse in mijn challenge. De aankondiging hiervan leverde maar liefst bijna 1400 pageviews op tot nu toe.

En natuurlijk werd mijn meest gelezen blog over hoe je de goedkoopste supermarkt vindt ook weer goed gevonden. Deze is deze maand ook bijna 1400 keer gelezen, en bijna 10.000 keer in totaal.

Blogs in het voetlicht

Graag breng ik deze, wat minder gelezen blogs ook nog eens onder de aandacht. Gewoon, omdat ik ze met net zoveel liefde geschreven heb. En… je ze vast nog niet gelezen hebt.

De mooie plaatjes van Humans of New York zette ik in het zonnetje, begin maart. Echt de moeite waard om nog even te bewonderen!

En mijn genante bekentenis op boekgebied. Of eigenlijk… bekijk die maar gewoon niet. 🙂

De cijfertjes

Dan gaan we nu naar de harde cijfers…

Statistieken maart

Vorige maand had ik de volgende doelen opgesteld:

 • Pageviews: 42.000 Dik behaald!
 • Facebook: 1500 volgers. Bijna behaald. En voor mijn Facebook-groep eveneens 1500 leden. Behaald!
 • Twitter: 375 volgers Niet behaald. 
 • Email: 200 subscribers Heel dik behaald!
 • Pinterest: 100 volgers Ook dik behaald!

Statistieken februari 2

Samenvatting van maart

En nog even de samenvatting:

 • Pageviews: 43.524
 • Facebook: 1419 volgers. Mijn Facebook-groep telt inmiddels maar liefst 1508 leden! Iedereen blijft welkom natuurlijk!
 • Twitter: 339 volgers
 • Email: 568 subscribers! Yeah!
 • Pinterest: 180 volgers 🙂

Doelen voor volgende maand

April draait voornamelijk om mijn challenge om mensen te helpen hun financiën op orde te krijgen in 15 dagen. Mijn belangrijkste doel is dan ook om die challenge goed te laten verlopen. En dat is nog een hele uitdaging. 🙂

En daarnaast heb ik natuurlijk nog een aantal mooie cijferdoelen:

 • Pageviews: 48.000
 • Facebook: 1600 volgers. En 1600 leden voor mijn Facebook-groep
 • Twitter: 325 volgers (vasthouden van het huidige aantal vind ik voor nu even goed genoeg).
 • Email: 1000 subscribers – een hele ambitieuze doelstelling hier… Daar horen jullie nog meer over binnenkort.
 • Pinterest: 250 volgers

Je kunt me volgen op een van de genoemde kanalen door op de linkjes te klikken.

En verder in april

Nu ik met de challenge bezig ben rondom financiën, heb ik mijn happiness project iets op de achtergrond verplaatst. Daar kom ik begin mei waarschijnlijk wel weer op terug.

Morgen ga ik van start met een nieuwe rubriek… Het eerste aflosverhaal op mijn blog staat dan gepland.

En verder heb ik er veel zin in om april ook weer een fantastische blogmaand te maken. Er staat vanalles op het programma in ieder geval!

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: