De beste manier om je huishouden op orde te krijgen

Huishoudplanner

Als ik eerlijk moet toegeven, ben ik niet zo'n ster in het huishouden. De was blijft hier vaak een weekje (schoon) in de manden liggen. (Ok, meestal twee). En alhoewel de afwasmachine dagelijks draait, denk ik dat de kaboutertjes zorgen dat alles weer netjes in de kasten terecht komt, want ik haal hem in ieder geval hooguit maar eens per week leeg.

Keukenkastjes soppen vind ik iets voor grote mensen. En vlekken verwijderen doe ik met een schaar. (Hahaha nee hoor. Daar lopen we gewoon mee rond. ) Nou ja, lang verhaal kort, voor ik mezelf nog erger voor paal zet: ik heb een hoop talenten, maar huishouden is er duidelijk niet één van. 

Nu bespreek ik al een paar dagen planners. Dat ik zo enthousiast ben over de laatste zal je gezien bovenstaand verhaal waarschijnlijk verbazen. Maar laat me je vertellen... ik ben echt wild enthousiast over de Huishoudplanner van Firma Huishouden

De eerste indruk

Sowieso ziet de agenda er echt uit als een agenda, in tegenstelling tot de andere planners die ik besprak. Het is namelijk een stevig boekje met een ringbandje in, wat het makkelijker maakt om hem echt als agenda te gebruiken. Er zit bovendien heel veel extra informatie in. De vragen die erin staan, roepen al direct actie op. Handig, handig!

Vormgeving

De agenda heeft een hele gezellige voorkant, daar houd ik van. Het roept op tot actie, die vrolijke kleurtjes. Het lettertype is duidelijk leesbaar (al is het wat dun). 

En door het ringbandje kun je er makkelijk doorheen bladeren.

Layout

Er is ook in deze agenda niet gekozen voor een indeling in uren, maar er is wel vrij veel ruimte voor het opschrijven van je afspraken. En... er zit elke dag een korte to-do-lijst bij, die je kunt afvinken. Daar word ik heel blij van. 

Doelstelling

Het doel van de agenda is, aldus ontwerper Helga Post, jou helpen met het verkrijgen van een routine om jouw huishouden, en daarmee jouw leven, op een eenvoudige en effectieve manier bij te houden! Klinkt als een mooi plan dus. Maar kan ze het ook waarmaken?

Dat denk ik wel. Ze leert je in deze agenda namelijk om je doelen te ontleden en in taken om te zetten. Weliswaar is het gericht op je huishouden, maar je kunt het ook voor allemaal andere doelen gebruiken. 

Handige extra's

Naast deze invuloefeningen, staan er ook veel handige extra's in de agenda. Zo vind je er een vlekken-abc, staat er informatie in over zelf te maken schoonmaakmiddelen, lees je er recepten én zelfs nog wat handige bespaartips. 

Daarnaast zit er een aparte verjaardagskalender in (handig voor het totaaloverzicht). En bijvoorbeeld ook een basis boodschappenlijstje. 

Deze agenda ga ik gebruiken

De reden? Hij past precies bij mijn manier van taken uitvoeren. Ik vind het prettig om dingen af te strepen. En ik houd van stappenplannen. En dat is precies wat er in deze agenda zit. Ik kan er mijn afspraken in kwijt, maar ook mijn dagelijkse to-do-lijstje (zelfs als dat geen was opvouwen is...) . En er zitten schema's in wat ik zou kunnen doen om mijn huishouden echt onder controle te krijgen. Of ik die ook ga gebruiken... Dat weet ik nog niet. Maar het kan in ieder geval. 

Ook interesse in deze agenda?

De eerste druk van de agenda is al volledig uitverkocht, dus hij is nu in herdruk. Je kunt nu vast bestellen (tot uiterlijk 7 januari), en dan ontvang je hem 16 januari. Hij kost € 34,95 en dat is hij naar mijn idee absoluut waard. 

Je kunt hem hier bestellen. 

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: