Hoe Daniëlle mijn cijfertjes redde… De statistieken van juni

Cijfertjes blog

In de zomer leest men geen blogs. Dan is men op vakantie. Daar zijn de bloggers het grofweg wel over eens. Toen ik vorig jaar startte met mijn blog merkte ik daar natuurlijk nog weinig van. Ik had geen cijfers om te vergelijken. In september schoten mijn bezoekersaantallen weliswaar omhoog. Maar toen begon ik het bloggen ook echt een beetje door te krijgen, dus dat vond ik een leuker excuus.

Een dipje

Begin juni was mijn blogmotivatie een beetje weg. Ik was oververmoeid, had last van een zeurende ZZP’er (vandaar de verdwenen rubriek voor wie het zich af vroeg) en van ruziënde leden op mijn Facebook-groep. Als gevolg daarvan schreef ik minder, en dat was direct terug te zien in mijn bezoekersaantallen. Dat demotiveerde nog meer. Ik besloot dat de zomer begonnen was en nam nog een weekje extra rust.

En de redding

Toen kreeg ik echter het mooie verhaal van Daniëlle binnen. Toen zij zo enthousiast vertelde over hoe ze haar schouders eronder had gezet, was mijn motivatie om door te gaan ook terug. Op 1 dag kwamen er meer dan 2000 mensen langs om haar verhaal te lezen. En inmiddels is het ruim 3500 keer gelezen. Wat een inspirator!

Datzelfde weekend startte ik, op veelvuldig verzoek op Facebook, mijn zomerse challenge. Ook daarvoor kwamen de lezers teruggevlogen. Inmiddels zijn er maar liefst 350 deelnemers! En gisteren schreef ik al over de bloggers die zich erop gestort hebben.

Blog life is good once again

Door Daniëlles verhaal en het eveneens geweldige verhaal van Nadine, de week erna, wist ik weer waar ik het voor deed. Het doel van mijn blog is allang niet meer alleen het bereiken van financiële vrijheid voor onszelf. Ik wil graag mensen inspireren om op een positieve manier om te gaan met hun financiën. Door met deze te mensen te praten en te schrijven over wat er mogelijk is als je de keuze maakt om je financiën op orde te brengen, heb ik het idee dat dat ook echt lukt.

Ook veel inspiratie op Facebook

Op  de Facebook-groep stelden we orde op zaken. Alle mensen die vervelende opmerkingen maakten, kregen een waarschuwing (of werden eruit gehaald, afhankelijk van hoe bont ze het gemaakt hadden). Ook plaatste ik bijgaand filmpje:

Elke keer als iemand ongezellig is, wijs ik ze hierop.

Inmiddels is het weer heel gezellig. Mensen stellen allerhande vragen en laten zien hoe ze op een leuke manier met de no-spend-challenge aan de slag zijn gegaan. Er komen mooie foto’s langs, leuke lijstjes en bergen complimenten. Kom dus ook vooral langs als je graag geïnspireerd wil worden. Vinden we leuk! Er zijn nu al 6000 leden, dus er is altijd wel iemand aanwezig. 🙂

De cijfertjes

Na het hoogtepunt van april ben ik gestopt met doelen stellen voor mijn cijfers, puur omdat ik er toen wel heel veel mee bezig was. In mei heb ik me keurig aan mijn belofte gehouden en mijn statistieken niet één keer gecheckt. Nu in juni heb ik er wel af en toe weer naar gekeken, gewoon omdat het ook wel leuk is om te zien. Daarom hierbij ook weer netjes de cijfers. Gewoon, omdat het kan. 🙂

  • Pageviews: 56.294
  • Facebook: 2300 volgers. Mijn Facebook-groep telt inmiddels maar liefst 6000 leden!
  • Twitter: 350 volgers
  • Email: 1525 subscribers! Yeah! (lang leve de challenge)
  • Pinterest: 200 volgers

Dat ziet er weer leuk uit dus. 🙂

De plannen

In juli zal ik voornamelijk over mijn challenge schrijven. Ik geloof inderdaad wel dat er in de zomer veel minder lezers zijn. Dus ik houd het voor nu vooral bij stukjes die de meeste mensen aanspreken. Voor daarna heb ik weer een hele lijst met leuke onderwerpen klaar staan, onder andere voor de rubriek De vraag van de week. Ook op gebied van Minder Stress staan er nog flink wat leuke onderwerpen op de lijst.

De blogs van Eline

Eline, mijn vaste gastblogger, heeft inmiddels een baby. (En wat een schatje is het!) Zij zal daarom weer wat minder schrijven de komende tijd. Gelukkig heeft ze er nog eentje voor me klaar gezet, voor volgende week zondag, in de rubriek Minder stress.  Leuk, leuk, leuk!

Leuk idee?

Mocht je nu een leuk idee hebben voor een blog, laat het me vooral weten. Daar word ik altijd blij van. En als je mee wil doen aan de rubriek En toen ging de knop om, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom! Stuur me een mailtje, dan krijg je de vragenlijst.

Meedoen aan de challenge: het kan nog steeds!

Schrijf je in, dan krijg je alle motivatie en handige hulpmiddelen vanzelf toegestuurd!

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.