Hoe kun je tips van extreme couponing toepassen?

Extreme couponing tips? Dat doe je zo... Handige bespaartips van de experts #extremecouponing #coupon #geldbesparen

Nu de show Extreme couponing weer in Nederland te zien is (TLC) gaat het kriebelen bij veel mensen. Als dat hier eens mogelijk zou zijn... Als wij in Amerika zouden wonen, dan... Als wij toch eens dat soort aanbiedingen konden kopen... We kijken massaal naar de overvol geladen karretjes en dagdromen enthousiast over wat wij met al die gratis spullen zouden doen.

Wat is extreme couponing precies?

Extreme couponing kun je vertalen met het extreem verzamelen van kortingsbonnen voor supermarkten. De coupons zijn te vinden in speciale zondagskranten, online, in de winkels zelf en soms in folders. Om deze bonnen te verzamelen zijn de extreme coupon-ers uren en uren  bezig. Ze stoppen hun bonnen in speciale mappen om ze te categoriseren en mee te kunnen nemen.

In de televisieserie zie je precies hoe de extreme couponers hun kortingen verzamelen. Eerst maken ze lijsten van de gewenste boodschappen, daarna bekijken ze welke bonnen ze allemaal hebben. Dan wordt er groots ingekocht, volgens een strak plan. Het aantal producten en het soort moet precies kloppen met de bonnen om de juiste korting te krijgen. 

Tot slot worden alle boodschappen en bonnen gescand. In eerste instantie is het totaalbedrag vaak rond de $ 300 tot $ 500. Na het scannen van alle bonnen hoeven ze bijna niets meer te betalen. En soms... krijgen ze zelfs geld toe.

Extreme couponing: echt doorgestoken kaart

Een jaar geleden ging ik ook al eens op zoek of het zou kunnen in Nederland: Gratis boodschappen doen? En... misschien zelfs wel geld toe krijgen ook? 

Drie maal raden. 🙂 Nee dus. 

Eén ding was me toen al snel duidelijk: het kan in Amerika ook niet. Dat wil zeggen: in de mate die je op tv ziet. Daar wordt vaak een oogje toegeknepen. 

Toch is het niet helemaal onzin. Er is in Amerika vaak veel meer mogelijk dan in Nederland. Het is daar echt onderdeel van de cultuur, al die kortingsbonnen. Hier krijg je ze sowieso al veel minder. Bovendien mag je hier nooit bonnen stapelen. En vaak zit er ook een maximum aan wat je per product kunt kopen.

Maar... je kunt er wel wat mee doen

Maar... ook in Nederland zijn er nog best veel mogelijkheden om extra te besparen op je boodschappen, als je de tips van de extreme couponers ter harte neemt. Hierbij drie handige tips!

Tip 1: Maak gebruik van stickerkorting

Bij veel supermarkten worden producten aan het eind van de houdbaarheid afgeprijst. Albert Heijn maakt meestal gebruik van 35%-kortingsstickers. En bij veel andere supermarkten kom je stickers van 50% tegen. Deze korting geldt meestal ook als er een aanbieding is. De 35% is dus over de goedkoopste prijs. Op zijn Amerikaans stapelen dus!

Dit werkt ook echt in de praktijk, weet ik uit ervaring. Afgelopen week waren de biologische melkproducten van de Appie voor 99 cent. Pakken die normaal € 1,10 kosten, waren dus nog maar 99 cent. Met de sticker van 35% eroverheen, kostten de pakken nog maar 64 cent. Nu moet je ze dan ook wel binnen een dag opdrinken, maar... het is wel korting op korting. Het kan handig zijn.

Overigens heb ik ze zelf maar laten staan. Wij drinken wel melk, maar niet in de mate dat dit voordelig zou zijn. Thuis weggooien is per slot van rekening pas echt zonde. 

Extreme couponing tips? Dat doe je zo... Handige bespaartips van de experts #extremecouponing #coupon #geldbesparen

Hand haalt coupons uit portemonnee. Beeld van Shutterstock/Carolyn Franks

Tip 2: Maak gebruik van reclamecheques

Het tweede wat extreme couponers ons leren is dat je altijd moet kijken of je ergens een bon bij kunt krijgen. Dat kan hier ook.

Als een product in de aanbieding is, en het is uitverkocht, kun je bij veel supermarkten ook een reclamecheque opvragen bij de klantenservice. Dan krijg je een speciale bon met daarop de aanbiedingsprijs voor het product dat je niet meer kon vinden. En die kun je nog de hele week erna voor de aanbiedingsprijs kopen.

Ideaal dus als degene voor je net het laatste pak voor je neus weg grist.

Deze cheques gelden niet bij op=op-aanbiedingen natuurlijk, maar verder meestal wel. Handig!

Tip 3: Bestel online

Tot slot zijn de meeste extreme couponers dol op gratis producten, of ze nou nuttig zijn of niet!

Houd jij ook van gratis producten? Dan kan het handig zijn om online te bestellen. Dat doen die extreme couponers op tv natuurlijk nooit (anders is het lang zo'n spectaculair programma niet natuurlijk). Maar de tip "pak alle gratis producten aan" werkt bij online boodschappen doen wel het best. Daar krijg je namelijk bijna altijd wel een verrassing bij.

Wij hebben de afgelopen tijd al eens een potje saus, een blikje alcoholvrij bier, een zakje snoepjes, een zakje zoutjes en meer van dat soort extraatjes.

Overigens ben ik daar zelf wel behoorlijk kritisch op, want ik vind het eigenlijk zonde van de spullen, als we die normaal nooit zouden kopen. Daarom houd ik ook niet van die geld-terug-apps, waarvoor je producten moet kopen die je normaal nooit gebruikt.

Alleen met verjaardagen is het wel handig natuurlijk, die extra zoutjes en drankjes, die je normaal nooit koopt.

Schaar met coupons -

Schaar met coupons - beeld van Shutterstock/ Carolyn Frank

Als je je best doet, kom je een eind

Besparen op je boodschappen doe je nog het meest door zo min mogelijk te kopen. 🙂 Maar als je dan toch graag korting wil, dan zijn bovenstaande tips zeker handig. 

Meer lezen over hoe je extra kunt besparen door online te bestellen? Lees Waarom ik mijn boodschappen online bestel en jij het ook zou moeten doenSjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: