De finale van de grote cadeau-actie

Afgelopen weken stond mijn blog in het teken van cadeautjes. Cadeautjes om te geven, en cadeautjes om te krijgen. En wat was het bijzonder!

Wat was het idee?

Iedereen wordt blij van cadeautjes. En daarbij maakt het vaak niet zoveel uit of je de gever of de krijger bent. De voorpret van een pakje samenstellen is vaak net zo leuk als het uitpakken. Nu is het ook zo dat veel mensen rond deze tijd van het jaar graag iemand helpen, bijvoorbeeld met een sinterklaascadeautje of met een pakket met levensmiddelen om de kerst net iets mooier mee te maken. Maar… waar vind je nou mensen die wel zo’n cadeautje kunnen gebruiken?

Tegelijkertijd zijn er natuurlijk ook veel mensen die juist rond deze periode extra geconfronteerd worden met bijvoorbeeld geldproblemen, stress of eenzaamheid. Vooral in de winter is het wel eens moeilijk om de schouders eronder te zetten en door te gaan. Op zo’n moment is het fijn om even gezien worden. Even het idee hebben dat je er niet alleen voor staat, dat er iemand aan je gedacht heeft.

Door deze groepen te combineren was de actie Geef een cadeau, krijg een cadeau geboren. En wat een mooi feest was het!Van “Met tranen in mijn ogen…” tot “Ik vind het zo spannend!”

Vanaf 20 november ontvingen de gulle gevers een adres (of zelfs meerdere adressen) van mensen die zich op hadden gegeven om een cadeautje te ontvangen. Ze gingen enthousiast aan de slag! En de eerste pakjes kwamen de 23 november al bij de eerste ontvangers binnen. De reacties waren prachtig!

“Ik lag al nachten wakker hoe we Sinterklaas konden vieren en kwam er niet uit. En nu kunnen we gewoon meedoen! Ik heb schoencadeautjes en een echt cadeau voor allebei! Wat fantastisch!”

“Soms gebeuren er dingen precies op het goede moment! Vandaag was een dag van veel piekeren en veel ‘nee’ zeggen tegen de kinderen waar ze erg verdrietig om waren. En dan gaat vanavond de deurbel, en stond er niemand voor de deur. Maar wel dit pakket. Tranen sprongen in mijn ogen. Zoveel dankbaarheid voor de gulle geefster. De lach op de gezichtjes van de kinderen, zo waardevol.”

“Al jaren krijg ik niets meer van iemand met kerst. En nu… Ik kijk zo uit naar het moment dat ik dit pakje open ga maken, op kerstochtend. Ik heb het in een mooi hoekje neergezet, en iedere keer als ik er naar kijk, word ik blij. Het maakt me niets uit wat er in zit, ik vind het idee dat iemand dit voor mij gemaakt heeft al zo bijzonder. Bedankt!”

En ook de andere kant kwam langs in mijn mailbox….

“Ik ben dus al het hele weekend aan het zoeken naar precies de goede cadeaus, ik vind het zo spannend! Ergens wel jammer dat ik er niet bij ben als ze het openmaken, maar het idee dat het geheim is, maakt het extra leuk!”

“Ik ben zelf ook in die situatie geweest, dat ik geen geld had voor cadeautjes. Dat was met feestdagen vaak huilen. Nu ik mezelf helemaal eruit heb gered en geen geldproblemen meer heb, wil ik het graag delen. Ik vind het heel fijn dat ik iemand op deze manier kan helpen om er toch een feestje van te maken.”

“Ik ben er een beetje beduusd van, al die leuke reacties gisteravond op mijn pakketje. Zo fijn, dat het op een moment kwam, waarop ze net zoiets konden gebruiken!”

“Ik denk, dat geven soms leuker is dan ontvangen, de voorpret was voor mij al zo leuk, het zoeken en kiezen.”

En dan nog de een paar mooie berichten van mensen met voorpret….

“Zou jij mijn ontvanger even willen laten weten dat haar cadeau in de tuin staat? Ik hoop dat het niet gaat regenen voor ze thuis komt!”

“Ik maak een ketting voor mijn ontvanger, maar ik ben niet op tijd klaar. Wil jij haar een mailtje sturen? Of zal ik haar vast een kaartje sturen?”

(Ik ben er natuurlijk niet bij als ze het uitpakt, maar ik verheug me nu al op de glimlach van de ontvanger van deze lieve gever!”)

De prijsuitreiking

Tijdens de aankondiging van deze actie kondigde ik aan dat er leuke prijzen waren die je kon winnen. De totale waarde van het pakket was maar liefst € 535!!

In verband met de privacy van de deelnemers kondig ik hier alleen de initialen van de winnaars aan. Alle winnaars ontvangen deze week persoonlijk via de mail de bevestiging.

De prijs van Bol.com

De Bol.com-bon ter waarde van € 25 is gewonnen door M.K uit H.

De Bol.com-bon ter waarde van € 10 is gewonnen door J.M. uit B.

De prijzen van Kaartje2go

Van Kaartje2go mocht ik driemaal € shoptegoed verloten. De winnaars zijn:

 • S.S. uit V.
 • D.R. uit H.
 • M.K. uit M.

Het spel

Het mooie nieuwe spel Captains of the Golden Age is gewonnen door M.V. uit G.  Dit spel is al bezorgd zelfs. Veel plezier ermee!

Een jaarabonnement op Je Financiën op Orde

Tot slot verlootte ik zelf ook nog maar liefst vier jaarabonnementen van Je financiën op orde, ter waarde van € 120 per stuk. Twee voor twee gulle gevers, én ook twee voor hun ontvangers. De winnaars daarvan zijn:

 • A.H. uit D.
 • A.H. uit K.
 • L.D. uit W.
 • P.V. uit H.

Met dit jaarabonnement kun je dus een heel jaar profiteren van allerhande slimme tips en tools, opdrachten en motiverende mails om je financiën helemaal onder controle te krijgen.

Het eindresultaat

In totaal gaven maar liefst 81 mensen zich op om een eigen cadeau te geven, en gaven 31 mensen geld om een cadeau te laten kopen. Aangezien sommige mensen meer dan 1 cadeau wilden geven, worden er in totaal maar liefst zo’n 150 cadeaus (of cadeaubonnen) verstuurd. Wat een ongelooflijk mooi resultaat!

Op dit moment zijn nog niet alle cadeaus bezorgd. Gevers hebben tot 1 december de tijd om iets op te sturen. Daarna ontvangen de mensen waarbij het mis is gegaan van mij alsnog een cadeaubon.  Waarschijnlijk blijft er dan wel iets over. Dit bedrag maak ik rond 15 december over naar de Voedselbank Haaglanden.

Met dank aan…

Graag bedank ik hierbij ook nog even de bloggers die mij geholpen hebben met het op de kaart zetten van deze actie.

Helga van Waarismam.nl stelde maar liefst 10 cadeaus beschikbaar voor ontvangers. Ze is nog hard bezig met inpakken en versturen hiervan. Wat een mooi gebaar!

Eline van Mergendise heeft 12 prachtige kerstposters ontworpen. Die kun je op zowel hier als op haar eigen site bestellen om uit te printen en op te hangen. Ze kosten € 2,50 per stuk (en € 6 per 3). Alle deelnemers aan de actie Geef een cadeau, krijg een cadeau, kregen er 3 cadeau.

Daarnaast schreef Eline een mooi stukje op MamainLimburg.nl. Vele Limburgse mama’s meldden zich aan daarna.

Krystle van Batboy mobiliseerde flink wat lezers om zich op te geven. Er kwamen prachtige reacties op haar blog!

Op de blog Goedvoordewereld.nl werd er ook een mooie draai aan mijn actie gegeven. Ik citeer: “Wij vinden het een super initiatief en doen zeker mee – jij ook? En: laten we dan als we toch bezig zijn de cadeaus ook zo duurzaam mogelijk insteken, dan is het helemaal een win-win 🙂”  En ik kan bevestigen: ze hebben inderdaad enthousiast mee gedaan.

Melissa van Melissaschrijft.nl besteedde meerdere malen aandacht aan de actie, waaronder op Facebook. Ook hier kwamen enthousiaste reacties vandaan.

Volgend jaar weer?

Zo’n succesvolle actie verdient natuurlijk een vervolg, denk je nu. Nou…. dat weet ik nog niet direct. Het heeft heel wat slapeloze nachten opgeleverd, al het geregel. Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief, houd ik je in ieder geval op de hoogte tegen die tijd. 🙂

Wel kan ik vast aankondigen dat er nog een klein vervolg op komt, volgende week…. Spannend, spannend! Kom woensdag vooral langs hier, dan lees je wat het is. 🙂

 

 

This Article Has 8 Comments
 1. Petra schreef:

  Ik heb het met liefde gedaan. Wat is het niét fijn om iets te krijgen, maar dat is het niet mooier om te geven. Doe graag volgend jaar weer mee.

 2. Bieke schreef:

  Ik heb aan het winkelen zelf plezier beleefd, ik hoop dat de ontvanger er ook wat plezier aan heeft… Ben benieuwd of het pakje er al is… ☺️

 3. rebbeltjestouch schreef:

  Ik doneer liever niet aan de deur. Ik houd er niet van om gestoord te worden in mijn eigen veilige omgeving. Daarmee is het echter niet zo dat ik niet doneer. Vaak aan het einde van het jaar zijn er acties van bijvoorbeeld de voedselbank in de plaatselijke supermarkt waar je producten kunt aanschaffen voor de kerst voedselpakketten. Daar geef ik graag aan. Of zoals pas, dat een vlogger die ik volg is uitbehandeld van de ziekte van Lyme. Enkel nog 1 behandeling in het buitenland a tig duizenden euro’s bied nog een sprankje hoop. Daar geef ik graag aan. En toen zag ik de actie hier… Natuurlijk, dat vind ik fijn om te doen. Geen grote stichtingen waarbij een groot deel van de opbrengst gaat naar de veel te vermogende directeurs. Gewoon weten wat er met mijn centen gebeurt. Op mijn moment, op mijn manier. Natuurlijk wil ik hen die het kunnen gebruiken een hart onder de riem steken. Een beetje warmte sturen. Ik vind het leuk om te doen. Want we willen toch allemaal in deze dagen een beetje warmte, een hart onder de riem. Het gevoel hebben dat we niet alleen zijn. Ik hoop dat het volgend jaar een vervolg krijgt want deze actie is geweldig. Dank je wel Sjoukje voor alle bloed zweet en tranen!

 4. A. Nieuwland schreef:

  Ik wil je gewoon even bedanken voor alle goede zorgen, tips en de geef-aktie! Super!

 5. Maaike schreef:

  Ik heb net mijn kadodoos ontvangen! Super lief dat jullie dit willen doen voor de medemens! In mijn geval thanks Lydia! Ik ben er super blij mee!
  Als het wat mee zit financieel doe ik graag mee, voor nu ben ik mega blij met de mooie kado’s!

 6. Jeannette schreef:

  Door het geven van een pakket ben ik een stuk gelukkiger geworden.ik word hier zo blij van hoop dat je de energie hebt volgend jaar weer zoiets moois te organiseren❤

 7. […] heb ik ook echt veel bereikt deze paar weken. Ik organiseerde een grote cadeau-actie en publiceerde ook nog flink wat blogs. En ik schreef en lanceerde een nieuwe […]

Geef een reactie