Geef een cadeau, krijg een cadeau! Doe je mee?

Iedereen is dol op cadeautjes, ik niet in het minst. Daarom bedacht ik vorig jaar spontaan een actie, vlak voor kerst. Het idee: mensen blij maken. En aangezien cadeaus geven vaak net zo leuk is als cadeaus krijgen, leek het me leuk daar iets mee te doen.

Veel mensen vinden het fijn om iemand te helpen, maar weten ze vaak niet wie wat extra’s nodig heeft. Er zijn natuurlijk ook veel mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Die mensen koppelde ik aan elkaar. Iedereen die het leuk vond om een cadeautje te geven kon zich melden. En iedereen die wel een cadeau kon gebruiken, gaf zich ook op.

Ondanks dat het kort dag was, deden er aan honderden mensen mee. Het was echt een groot succes! Op Facebook verschenen foto’s van prachtige pakjes en de ontvangers waren regelmatig in tranen van ontroering.

Reden genoeg om het nog eens te doen dus!

Wat gaan we doen?

We gaan weer heel veel cadeautjes geven!

Op Meer geld, minder stress staat namelijk de hele maand november in het teken van de actie Geef een cadeau, krijg een cadeau. Ook flink wat andere blogs doen mee dit jaar. Leuk, leuk, leuk!

(Lees je dit als blogger en denk je, “ik wil ook!” Mail me dan even.)

Wil je een cadeau ontvangen?

Heb je geen geld voor een Sinterklaas- of kerstcadeau? Voor jezelf of voor je kinderen? Of voel je je gewoon eenzaam of verdrietig en kun je wel een opsteker gebruiken?

Dan kun je je gratis inschrijven om een cadeau te ontvangen.

Dat kan tussen 8 en uiterlijk 20 november. Zodra er net zoveel ontvangers als gevers zijn, gaat de inschrijving dicht.

Wil je een cadeau geven?

Als gulle gevers kun je je inschrijven tussen 5 en 15 november. Je kunt dan kiezen uit twee opties:

  • Ik geef zelf een cadeau – € 1,50 aan administratie- en risicokosten.
  • Ik geef geld om een cadeau te kopen – € 10 (dit gaat volledig naar het cadeau).

Wat? Kost dat geld? Waarom?

Lang verhaal kort: om ervoor te zorgen dat alle ontvangers daadwerkelijk een cadeautje krijgen. Meer hierover lees je in de Veelgestelde vragen.

Maar wat nou als er geld over blijft?

Al het geld dat overblijft, na aftrek van de kosten voor cadeaus, wordt overgemaakt aan de voedselbank. Je geld komt dus sowieso goed terecht.

Ik vind het wel een leuk idee, maar… helemaal een cadeau maken is ook zo’n gedoe

Als extra service is het dit jaar ook mogelijk om niet zelf een cadeau te maken, maar € 10 te storten. Van het volledige bedrag kopen wij dan een leuk cadeau voor een ontvanger.

Leuke extra cadeaus voor de gulle gevers!

Omdat ik het heel lief vind dat je een cadeau wil geven, krijg je ook iets als gulle gever!

Eline van Mergendise.nl heeft een aantal supermooie kerstposters gemaakt. Die kun je in haar winkeltje kopen voor € 2,50 per stuk. Alle gulle gevers krijgen maar liefst drie van deze posters (ter waarde van € 6) cadeau!

En… nog een paar prijzen!

Diverse bedrijven werken mee aan de actie. Zo steunen onder andere Kaartje2Go en Bol.com onze actie. Onder alle gevers mag ik diverse leuke prijzen verloten. Welke, dat houd ik nog even geheim… Hier lees je vrijdag meer over.

Hoe eerder je je inschrijft, hoe meer kans je maakt op de prijzen!

Wil je mee doen?

Schrijf je nu in als gever!

Ja ik doe mee en koop zelf een cadeau

Ja, ik doe mee, en wil graag dat jij een cadeau uit mijn naam koopt

Vanaf 8 november kun je je ook opgeven als ontvanger.

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.