• Home  / 

Geef een cadeau, krijg een cadeau – veelgestelde vragen

Waarom duurt dat zo lang voor ik een ontvanger toegewezen krijg?

​​​Op dit moment ben ik nog druk  bezig met het maken van een overzicht wie er bij wie gaat passen. 
Het idee is namelijk dat je iemand toegewezen krijgt die precies het cadeau wil hebben dat jij graag wil geven. Dat zal niet helemaal bij iedereen perfect passen, maar ik streef naar de beste matches.

Wanneer moet ik mijn cadeau versturen?

Verstuur of bezorg je cadeau het liefst zo snel mogelijk nadat je het adres ontvangen hebt. ​​Zeker als het gaat om een Sinterklaascadeautje is dat heel belangrijk.

Waarom moet ik betalen als gever?

Uit ervaring blijkt dat niet iedereen die zich opgeeft daadwerkelijk een cadeau verstuurt. Mensen vinden het een leuk idee, maar daadwerkelijk naar de winkel gaan en iets opsturen is een tweede. Bovendien gaat er natuurlijk ook wel eens wat mis. Niet alle cadeaus die vorig jaar verstuurd zijn, hebben ook daadwerkelijk iemand bereikt. Vooral veel cadeaubonnen zijn onderweg verdwenen.

Om te voorkomen dat we mensen teleur moeten stellen, rekenen we een kleine bijdrage. Dit wordt onder andere gebruikt om cadeaus mee te kopen voor de mensen waarbij er iets mis is gegaan. Het geld dat overblijft, na aftrek van de kosten, wordt overgemaakt aan de voedselbank.

Mag ik ook alleen geld geven, in plaats van een cadeau maken?

Ja, dat mag ook. In dat geval kun je € 10 afrekenen. Dan zorgen wij voor een cadeau!

Hoe weet je of de mensen die zich opgeven echt een cadeau nodig hebben?

Dat weet ik niet. We kunnen dit ook niet controleren. Iedereen die wel een cadeautje kan gebruiken, mag zich opgeven. Ik ga ervan uit dat alleen mensen die het nodig hebben zich opgeven. Het gaat ook niet om een groot cadeau per slot van rekening.

Mag je je ook opgeven om een cadeau te geven, als je je als ontvanger opgeeft?

Natuurlijk! Je mag zowel geven als ontvangen.

Hoe duur mag het cadeau zijn?

We houden een richtbedrag van ongeveer € 10 aan. Zelfgemaakte cadeaus mogen echter ook. Het gaat om het gebaar, niet om het geld.

Dit bedrag is exclusief de verzendkosten. Die komen er dus altijd nog bij.

Mag ik ook een groter cadeau sturen?

Als jij daar blij van wordt: zeker!

Mag ik ook een cadeaubon opsturen?

Ja, maar houd er wel rekening mee dat je deze goed moet verpakken. Alleen als je deze in een doosje verpakt met andere spullen, en via pakketpost verzendt, gaat dat goed.

Een alternatief is dat je er eentje bij Bol.com bestelt en door Bol laat bezorgen. Dan is de verzending gegarandeerd.

Je kunt natuurlijk ook je bon digitaal laten bezorgen. Dan gaat het zeker goed.

Wat gebeurt er met mijn adres als ik me opgeef?

Je adres wordt eenmalig aan iemand gegeven die jou een cadeau wil sturen. Na afloop vernietig ik alle adressen.

Mag ik ook iemand anders opgeven als ontvanger?

Nee. In verband met privacywetgeving mag dat niet. Je mag alleen jezelf opgeven.

Mag ik mezelf meerdere keren opgeven als ontvanger (voor mezelf en mijn kinderen)?

Nee, dat mag niet. Je mag je 1 keer inschrijven. Je geeft bij inschrijving aan of je een cadeau voor jezelf of voor je kinderen zou willen hebben.

Mag ik mezelf meerdere keren opgeven als gever?

Ja, dat mag natuurlijk wel. Als jij het leuk vindt om meerdere cadeaus te geven, doe dat gerust! De enige eis is wel dat je dan ook nog steeds cadeaus maakt die ongeveer € 10 waard zijn.

Wat nou als er meer gevers dan ontvangers zich opgeven?

Als er meer gevers dan ontvangers zijn, wordt er geloot. Er zullen dan een aantal gelukkige ontvangers meer dan 1 cadeau krijgen.

Wat nou als er meer ontvangers dan gevers zich opgeven?

Dat kan niet. Op 15 november weten we hoeveel gevers er mee doen. Dat wordt dan het maximum voor het aantal ontvangers dat zich op kan geven. We willen geen mensen teleurstellen. Als tijdens de eerste dagen zich al veel meer mensen opgeven dan dat er ontvangers zijn, zal het formulier eerder gesloten worden.

Wie betaalt de verzendkosten?

Die worden door de gever betaald.

Kan ik ook met Kiala laten bezorgen?

Ja hoor. Als dat voordeliger is, dan is dat prima.

Mag ik het ook gaan bezorgen?

Ja, dat mag wel, maar dat zal lang niet altijd mogelijk zijn. Het is voor ons logistiek gezien namelijk niet te regelen dat iedereen een adres in de buurt toegewezen krijgt. Bovendien zal niet iedereen een bezoekje aan huis op prijs stellen.

Ik woon in België. Kan ik dan ook mee doen?

Natuurlijk! We proberen zoveel mogelijk Belgische gevers en ontvangers aan elkaar te koppelen.

Mochten er meer Belgische gevers zijn dan ontvangers, of andersom, dan kijken we of we de mensen die aan de grens wonen kunnen koppelen met Nederlandse deelnemers die aan de grens wonen. Ook is het dan een optie om een digitale cadeaubon te verzenden.

Ik woon in Duitsland, Amerika, Suriname of nog ergens anders. Kan ik dan ook mee doen?

Mogelijk wel. Stuur me even een mail, dan kijken we verder: sjoukje@meergeldminderstress.nl

Ik heb een bedrijf en wil graag een cadeau sponsoren.

Leuk! Stuur me een mail, dan kijken we verder: sjoukje@meergeldminderstress.nl