Goedkoop boodschappen doen? Gebruik deze handige truc…

Goedkoop boodschappen doen

Bij ons in het winkelcentrum zitten een Aldi en een Albert Heijn. Nu was het vroeger altijd duidelijk: naar Aldi ging je voor de koopjes en naar de Appie voor de service en luxe producten. Maar nu Aldi ook A-merken in het schap heeft liggen, en Albert Heijn de ene week nog meer aanbiedingen dan de andere heeft, is dat niet meer zo vanzelfsprekend. En wat het nog ingewikkelder maakt: op iets meer dan 10 minuten fietsen verder zitten een Jumbo en een Lidl. Waar moeten we heen?! Wij houden zo van goedkoop boodschappen doen… Maar die keuzestress…. die helpt niet!

Als online bestellen niet kan…

Online bestellen levert vaak het meeste gemak op. En in ons geval ook het meeste voordeel, want dan komen we niet in verleiding tot het kopen van onnodige hapjes en snacks. En vaak krijgen we nog extra korting ook, bijvoorbeeld door vroeg te bestellen. Of door te wisselen van emailadres (want als je wat langer wacht, krijg je nogal eens een kortingscode van € 7,50 of zelfs € 10 bij Jumbo).

Toch doen we dat niet altijd. Soms komen de bezorgtijden niet uit. Of… hebben we onze zinnen gezet op de feta en de yoghurt van de Lidl (want geef toe, die zijn toch verreweg het lekkerst!) En als we dan toch de fiets (of nu het zo regent de auto – we zijn van suiker hè hier) pakken… dan gaan we meestal langs meerdere supermarkten. Ze zitten toch zo prettig in setjes van twee bij elkaar.

Maar waar moet je heen?

Zeker met al die aanbiedingen en prijsverhogingen is het soms lastig om te bepalen waar we nu het beste heen kunnen. En nee, al die handige apps die voor je bepalen waar je het goedkoopste uit bent… Die werken niet. Tenminste… ze werken fantastisch als je op zoek bent naar A-merken. Of als je supermarkten hebt die toevallig hetzelfde huismerk voeren. Maar anders kan ik er weinig mee. Sowieso ze meestal de Aldi niet mee. En huismerken vergelijken, dat is vaak ook lastig. (Als je een app weet die dat wel kan… dan houd ik me van harte aanbevolen!)

Nu heb ik meestal geen zin om naar vier supermarkten te gaan. En ik gok dat velen van mijn lezers ook niet in die luxe positie zitten. Maar vaak kun je wel twee supermarkten combineren, want als er geen Aldi is, dan vind je vaak wel een Lidl in de buurt van je favoriete grootgrutter.

De goedkoopste supermarkt voor ons

Zowel vorig jaar als dit jaar rekende ik al eens uit wat de goedkoopste supermarkt voor ons was, als we alle boodschappen halen. Gemiddeld genomen is dat Jumbo (voor ons dus hè, ik benadruk het nog maar eens – het ligt er echt aan wat je koopt). Maar als de Albert Heijn net onze favoriete pindakaas (zonder suiker!) in de aanbieding heeft, dan is de kans vrij groot dat ik toch bij de Appie moet zijn….

Wil jij weten welke van de twee het goedkoopst is, Jumbo of Albert Heijn? Lees dan dit artikel…

Goedkoop boodschappen doen? Gebruik deze handige truc!

Daar heb ik nu iets handigs op gevonden. Ik voer eerst alle producten in op de app van de Albert Heijn, en daarna bij de Jumbo. De winnaar van beide winkels bepaalt welk winkelcentrum ik kies.

Stel nu dat de Albert Heijn wint…. Dan ga ik eerst naar de Aldi. 🙂 Doordat mijn lijstje in de app van Albert Heijn staat, weet ik precies wat de prijzen daar zijn. Die vergelijk ik ter plekke met die van de Aldi. Alles wat goedkoper is bij Aldi belandt in mijn wagentje. En de rest haal ik een paar minuten later alsnog bij de Albert Heijn. Op die manier weet ik zeker dat ik de goedkoopste boodschappen te pakken heb met zo min mogelijk moeite.

Handig!

Wat doe jij om de goedkoopste boodschappen te vinden met zo min mogelijk moeite? Heb jij ook dit soort trucs? Of let je hier niet op? Ik ben benieuwd!

Meer tips over goedkoop boodschappen doen?

Lees dan eens deze blogs:

Echt besparen op je boodschappen? Volg deze slimme strategie

Hoe kun je extra besparen op boodschappen? 3 toptips!

5 slimme tips om te besparen op boodschappen

 

Goedkoop boodschappen doen pin 1 (1)
Goedkoop boodschappen doen pin 2
Dit artikel bevat afbeeldingen van Shutterstock.com

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: