What’s going on at Meer geld, minder stress?

Het is al een paar weken wat rustiger dan gebruikelijk op Meer geld, minder stress. De reden? Ik was moe. 🙂

Iets nieuws op mijn pad

Na bijna anderhalf jaar voornamelijk bloggen en met mijn kinderen spelen, ben ik half maart weer begonnen met een opdracht als projectmanager. Dat was ik niet van plan, maar leuke kansen moet je nooit laten liggen natuurlijk. En het is dan ook superleuk, maar wel even wennen. Zeker omdat ik net half februari een nieuwe blogbedrijf had gelanceerd en daar direct een aantal ontzettend leuke opdrachten voor binnen had gehaald.

Nu ben ik wel gewend om hard te werken, graag zelfs. Maar drie banen in één, dat bleek zelfs voor mij wat veel. Dus een paar weken weken intensief werken, bloggen en alles thuis ook door laten draaien, ging het lampje uit.

Keuzes, keuzes!

Graag wil ik  mijn opdrachten – zowel die als projectmanager als voor mijn blogbedrijf – succesvol afronden. Bloggen vind ik natuurlijk ook leuk. En dat spelen met mijn kinderen: eveneens hoog op de prioriteitenlijst. Keuzes, keuzes, keuzes… Het leidde er in ieder geval toe dat ik de laatste week even minder, ok niet, geblogd heb. Maar dat is natuurlijk ook niet mijn bedoeling.

Tijd voor een nieuwe strategie dus!

Ik wil niet méér werken, niet harder werken, maar wel weer wat slimmer werken. Want alhoewel ik het allemaal prima onder controle had, ging er toch iets mis toen ik ineens van één naar drie banen ging. Niet heel gek natuurlijk, maar ik moest het wel allemaal even ervaren voor ik wist wat veel tijd ging kosten en wat ik nu moest laten.

Gelukkig heb ik afgelopen jaar niet alleen veel geblogd, maar ook veel gelezen en geleerd. Zo las ik David Allen’s Getting things done. En ook Nooit meer te druk van Tony Crabbe. De conclusie van beide – verder overigens zeer verschillende boeken – is voor mijn hetzelfde: bepaal je eerst prioriteiten en ga daarmee aan de slag.

Prioriteiten

Mijn prioriteiten zijn me helder:

  • Gezin
  • Klanten
  • Blog

Zo simpel is het. Eerst mijn gezin, dan mijn betalende klanten en dan mijn blog. Nu levert mijn blog al een groot deel van mijn inkomen natuurlijk. En die klanten komen ook niet als ik niet blog, want dat is de kern van een blogbedrijf. Maar ik kan dus wel wat minder bloggen even, om te zorgen dat de rest blijft draaien. So that’s the plan!

Wat gaan we doen?

Nu wil het toeval dat ik begin dit jaar al een mooie blogkalender had gemaakt. En dat de maand april stond voor… Minder stress. 🙂 Soms heb ik een voorzienende blik, hahaha.

Wat houdt het in?

Op de planning staan een aantal leuke blogs:

  • Het huis lekker op orde en de tuin weer helemaal fris en vrolijk – oh en dat dan natuurlijk met zo min mogelijk moeite, hahaha
  • De financiële administratie aan kant (met misschien wel een leuke challenge, als ik het ingepland krijg)
  • De inmiddels verstofte maaltijdplanning weer in gareel om energie, tijd én geld te besparen
  • Tijd maken om leuke dingen te doen

Extra hulp ingeschakeld

En daarnaast… heb ik wat extra hulptroepen ingeschakeld. Zo zullen er ook wat leuke gastblogs verschijnen in dit thema. Ik houd nog even geheim wat en van wie, maar… ik heb een grote vis binnen gehaald voor een mooi verhaal.

Ook heb ik hulp gevraagd aan Henla Vreeken, van de bijzondere blog Familie op avontuur. Zij helpt mij nu met vanalles en nog wat in mijn blogbedrijf. En ondertussen blogt zij zelf voor mama’s die hun leven willen veranderen. Heerlijk leesvoer! Zelfs als je net als ik eigenlijk twee jaar geleden al je leven om hebt gegooid.

En… geweldig leesvoer in aantocht

Tot slot is het weer tijd voor de ultimate homemaking bundle! Dat is een enorme berg met e-boeken, printables en cursussen om je thuisleven gemakkelijker te maken. Deze worden 5 dagen lang aangeboden tegen een fractie van normale prijs, vaak is het iets van 95% korting.  Het ultieme ontstressbundle als je het mij vraagt, én… het is heerlijk leesvoer om vast in te slaan voor de vakantie. Over de details schrijf ik komende week nog een speciale blog.

Mocht je interesse hebben, dan kun je hier vast even kijken. Vanaf woensdag is deze ook echt te koop.

Weer op de hoogte

Nu ben je weer helemaal op de hoogte van het reilen en zeilen van Meer geld, minder stress. Ik ben weer bijgeslapen en kijk uit naar de komende weken. Lees je weer mee?

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.