Doe een gratis cursus bij LearnIt

learnit

Een paar maanden geleden won ik op de site van Blogchick een cursus Search Engine Optimization. Ofwel, hoe zorg je dat je tekst zo hoog mogelijk in Google terecht komt. Dat vond ik wel handig om te weten, omdat je door je site goed neer te zetten kunt zorgen dat zoveel mogelijk mensen je blog kunnen vinden. Ik had er op dat moment nog helemaal geen verstand van. Daarom was ik heel benieuwd. De cursus zelf werd gegeven door een speciaal trainingsbureau, LearnIt. Ik vond het een leuke training en heb er veel geleerd.

LearnIt mailde me pas dat ze nu ook veel cursussen gratis op hun site aanbieden. Handig! Het leek me leuk om daar eens wat dieper op in te zoomen.

Wat is LearnIt?

LearnIt is een trainingsbureau met 30 medewerkers, dat allerhande trainingen aanbiedt op gebied van Communicatie & Management en IT. Onder Communicatie & Management vallen zeer uiteenlopende trainingen: van persoonlijke ontwikkeling tot schriftelijke vaardigheden, en van financieel management tot online marketing (hee, daar hoort vast die dag van mij bij!)

Gratis cursussen

Op hun website kun je informatie vinden over alle trainingen van LearnIt. En wat nou zo leuk is, van hun meest populaire trainingen hebben ze online cursussen gemaakt. En die zijn dus gratis! Een voorbeeld van zo’n online cursus is Onderhandelen. Daarover schrijven ze het volgende:

Onderhandelen in de huidige tijd

Onderhandelen betekent ook wel dat je ‘probeert het met elkaar eens te worden over iets.’ Hierbij kijk je er naar hoe je verschillende belangen en meningen van beide partijen zoveel kunt matchen. Je zoekt dus naar oplossingen die voor beide kanten goed kunnen zijn. Daarvoor is creativiteit vereist om tot alternatieve mogelijkheden te kunnen komen. De uitkomst van onderhandelingen zorgt voor duidelijkheid voor beide partijen.

Bij onderhandelen spelen verschillende factoren een rol, zoals de posities van de onderhandelaars. Ook hun onderlinge verhouding is van belang. Zijn ze gelijkwaardig in functie of is er sprake van een leidinggevende waarbij macht een rol speelt? En is de sfeer onder hen goed? Is er ook sprake van tijdsdruk? En hoe belangrijk is het onderdeel waar de onderhandelingen over gaan? 

Een voorbeeld van waar onderhandelen vaak speelt, is de salarishoogte. Als je hierover onderhandelt, moet je met een paar zaken rekening houden. Valt je functie in een cao bijvoorbeeld? In dat geval zitten de salarisspecificaties vaak vast aan bepaalde schaalniveaus. Dan heeft het dus weinig zin om daarover te onderhandelen, omdat je leidinggevende hier niet overheen mag gaan. Je kunt dan wel over andere onderdelen onderhandelen, zoals bijvoorbeeld een extra cursus. 

Interesse?

Via LearnIt kun je deze cursus onderhandelen dus gratis online volgen, met behulp van een PDF die je op hun website kunt vinden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen samen met een trainer aan de slag te gaan. Dat is helaas niet gratis. 🙂 Meer weten? Ga naar Cursus onderhandelen.

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.