Hoe krijg je zoveel mogelijk lezers op je blog? (en mijn blogstatistieken van oktober)

Hoe krijg je zoveel mogelijk lezers op je blog?

Afgelopen week behaalde ik een mega-mijlpaal op mijn blog! Ik passeerde de 100.000 pageviews per maand. Feestje! En toen werd het gewoon maandag, en gingen we weer door. 🙂 Maar mensen, wat een getal! Ik wilde er toch nog even bij stil staan.

Hoe krijg je zoveel mogelijk lezers op je blog? Het is een vraag die me de laatste tijd steeds vaker gesteld wordt.

De droom…

Toen ik met bloggen begon had ik een droom, dat ik ooit 100.000 pageviews per jaar zou behalen. Dat leek me zo’n onhaalbaar hoog doel. Toch schreef ik het op, met het idee dat als ik het ooit zou halen, ik een feestje zou geven. Dat kwam omdat ik al jaren een persoonlijke blog had (voor mijn familie), waarbij ik gemiddeld op zo’n 2000 views per jaar uit kwam. 🙂

Hoe anders kan het lopen. Dit jaar heb ik nu in totaal al 154.466 mensen op bezoek gehad, en die hebben gezamenlijk maar liefst 655.487 pagina’s bekeken. Wow, wat een hoop! Het is echt heel gaaf om te zien.Alle bezoekers in de maand oktober

En oktober was daar helemaal bijzonder in. Toen kwamen er namelijk 34.375 mensen langs, en bekeken ze gezamenlijk 111.736 pagina’s. Een stijging van 11% ten opzichte van september met betrekking tot het aantal bezoekers, en een stijging van bijna 17% ten opzichte van september met betrekking tot het aantal bekeken pagina’s.

Hoe krijg je zoveel mogelijk lezers op je blog? - Cijfers oktober 2017

Het best bekeken bericht was grappig genoeg niet een bericht dat ik in oktober schreef. Sterker nog, het is één van mijn oudste berichten, uit juli 2016: Meer dan 30 kleine bespaartips die samen zeker € 100 per maand opleveren. Het werd 5432 keer bezocht.

Best bekeken berichten oktober 2017 - Hoe krijg je zoveel mogelijk lezers op je blog?

 

Ook nog leuk om te zien trouwens: oktober dit jaar versus oktober vorig jaar. Een stijging van dik 318%… Best behoorlijk wat dus.

oktober versus oktober

Waar kwamen al die mensen vandaan?

En dan nu de hamvraag natuurlijk: hoe krijg je zoveel mensen op je blog? Tja… 🙂 Dat is geen kwestie van geluk, zoals sommige mensen wel eens denken. Ok, dat helpt wel een beetje, en daar bof ik dan ook erg mee, ook dat geef ik graag toe. Het is ook niet alleen een kwestie van goed schrijven. Dat helpt natuurlijk ook wel heel erg, om stukken te schrijven die mensen graag lezen.

De echte truc om mensen naar je blog te krijgen is om zoveel mogelijk mensen over je blog vertellen. That’s it, mijn gouden truc. 🙂

Maar… waar vind je al die mensen dan? Daar heb ik drie belangrijke tips voor.

Tip 1: Deel je content op Facebook

Over Facebook kom ik de raarste misverstanden tegen. Facebook is ongrijpbaar, dat klopt. Die algoritmes zijn vet ingewikkeld. En ze veranderen ook steeds weer. Sterker nog, er staat ons nu weer een hele grote verandering te wachten waar wij bloggers heel veel last van gaan krijgen (iets met nieuwe tijdslijnen en zo, als ik er meer over weet, schrijf ik er meer over). Maar uiteindelijk is het nog altijd zo: hoe meer mensen je volgen, hoe meer bezoekers je krijgt via Facebook.

Hoeveel volgers heb je dan wel niet, zal je je afvragen. Op dit moment zijn er 3384 mensen die mijn pagina geliket hebben, en 3527 mensen die mijn pagina volgen. Dat verschil begrijp ik nooit zo goed. Blijkbaar kun je dus een pagina volgen terwijl je die niet leuk vindt. Hopelijk vinden die mensen mijn blog dan wel leuk.

Wil je me ook volgen of liken op Facebook? Klik hier. Vind-ik-leuk! 🙂

Groepen zijn het best!

Wat ik natuurlijk ook heb, is een enorm grote Facebook-groep. Daar zijn momenteel dik 12.000 mensen lid van. Als je ook lid wil worden, moet je even geduld hebben. We laten nu eens in de zoveel weken mensen toe, om alles een beetje in de hand te houden.

Ik lees ook vaak dat Facebook alleen goed is om nieuwe content te plaatsen. Dat is niet waar gelukkig. Ik heb een tijd terug een planner ingericht met links naar nieuwere en oudere berichten, van mijn eigen blog en van anderen. Die worden nu om de paar uur op mijn pagina en mijn groepen gepubliceerd. Populaire berichten doen het elke keer weer goed, of ik ze nou net gepubliceerd heb of een paar weken heb gewacht.Tip 2: Schrijf een extra blog voor de mail

Sinds een paar weken heb ik mijn wekelijkse nieuwsbrief volledig op de schop genomen. In plaats van een saaie opsomming van links en een eenvoudige bespaartip schrijf ik nu een extra blog die ik via de mail verstuur. Het resultaat: tientallen, misschien bijna 100 inmiddels, reacties. Echt zo ontzettend bijzonder!

Mensen sturen me hun verhalen, hun tips en hun ideeën. Het is echt zo leerzaam! En het is ook gewoon heel fijn om te weten wie er nu aan de andere kant van mijn laptop zit. Begin deze week kon ik er zelfs een hele blog op baseren.

Nieuwsgierig naar die nieuwsbrief? Schrijf je in!

Als je als blogger mensen echt wil bereiken, is een eigen nieuwsbrief de beste methode. En het levert ook flink wat extra bezoekers op. Altijd fijn. 🙂

Ben je op zoek naar een handig programma om al je mails mee te versturen? Kijk eens naar Active Campaign. Ik ben er heel blij mee!

Tip 3: Pin al je blogs op Pinterest

Mijn ervaring met Pinterest is nog maar pril. Of eigenlijk ook weer niet, ik ben al zo’n 5 jaar actief lid van Pinterest. Ik besteed er al jaren hele avonden aan, zoekend naar leuke knutseltjes en bespaartips. Maar, heel naïef eigenlijk, zeker gezien mijn eigen enthousiasme over Pinterest, dacht ik dus dat het door Nederlanders niet echt gebruikt werd. In ieder geval niet voor het vinden van leuke blogs.

Tot en met eind augustus had ik daarom ook bijna niets op Pinterest staan. Inmiddels… iets meer. Nog lang niet al mijn blogs staan op Pinterest, maar de top 30 nu wel. En dit is het resultaat.

Stijging Pinterest - Hoe krijg je zoveel mogelijk lezers op je blog?

Juist ja. Een stijging van dik 4000% ten opzichte van de maanden ervoor. Blijkbaar vinden toch net iets meer Nederlanders het leuk om te lezen over meer geld en minder stress op Pinterest. 🙂 Ik ben heel benieuwd hoe dit verder gaat!

Nu zou dat pinnen behoorlijk veel werk kunnen zijn, maar… daar heb ik hulp bij. Tailwind plaatst de hele dag door pins voor mij op Pinterest. Ben je blogger en wil je ook groeien op Pinterest? Probeer dan ook eens of Tailwind iets voor jou is (met € 15 gratis pin-tegoed cadeau!)

Meer tips om meer bezoekers te krijgen?

Geef je dan op voor mijn speciale bloggersnieuwsbrief.

Dit is eigenlijk ook gewoon een extra blog, maar dan over bloggersonderwerpen. Zo leuk om te schrijven! Ik heb zo gigantisch veel geleerd over bloggen het afgelopen jaar, en dan deel ik graag. Veel van deze kennis ben ik ook aan het bundelen in speciale blogcursussen. Als er eentje af is, hoor je daar natuurlijk ook over in de nieuwsbrief.

Wil je lid worden van deze nieuwsbrief, omdat je ook blogt, of omdat je wil gaan bloggen? Schrijf je in!Wekelijks mijn beste blogtips in je mailbox?
Schrijf je dan nu hier in.

Marketing by

 

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.