“Wie is die engel die ons zo verwend heeft?” Het verhaal achter de cadeaus…

“Wie is die engel die mij en mijn jongens zo verwend heeft! Ik weet niet wie ik mag bedanken, maar wat heeft dit een verschil gemaakt! Ik zag zo op tegen kerst zonder zelfs maar een aardigheidje voor mijn kinderen. En nu lag er niet alleen iets voor hen maar ook voor mij onder de boom. En we hadden nog iets lekkers erbij ook!”

“De cadeautjes zijn al erg leuk, maar er zit ook nog een AH-bon bij! Wat een feest! Daar ben ik ontzettend blij mee. Ik was erg ontroerd toen het pakket aankwam..het feit dat iemand zo een moeite voor je doet   het toppunt van lief!”

“Ontzettend bedankt voor de cadeautjes die nu onder de boom liggen. Wij gaan ze straks openen. Een verrassing zal het sowieso zijn! Dank je wel alvast gulle en lieve gever….”

“Mag ik je hartelijk bedanken voor het opzetten van deze actie? Ik zou anders nooit iets hebben gekregen, ik vraag niet snel om hulp. Op deze manier voelde ik me niet bezwaard. En nu ben ik in tranen van blijdschap dat er iemand zo’n mooi pakje voor me heeft samen gesteld.”

“Bij deze wil ik mijn anonieme gever supersupersuper bedanken voor de mooie kadoos die ik voor mijn 3 kids heb gekregen, je hebt een supergoed hart! Ik wens je een supergoede kerst en supergoed en supergezond nieuwjaar, ook voor de beheerders en alle anderen hier.”

Zomaar wat reacties van mensen die vorig jaar een cadeau ontvingen tijdens de actie Geef een cadeau, krijg een cadeau. Dat het zoveel effect zou hebben, had ik vorig jaar niet verwacht. Mensen waren er zo ontzettend blij mee! Velen stuurden de meest ontroerende bedankjes. Dat was niet alleen van de ontvangers trouwens, maar ook van de gevers. Zij vonden het heel bijzonder om eens op zoek te gaan naar iets speciaals, iets waar iemand anders echt heel blij mee zou kunnen zijn. En daarin slaagden ze bijzonder goed, dat mag duidelijk zijn.

Waarom geeft iemand zich op voor een cadeau?

De afgelopen dagen heb ik al een paar keer de vraag gekregen waarom iemand zich op zou geven om een cadeau te ontvangen. Komt het wel goed terecht?

Ja. Dat kan ik je verzekeren. Hierbij daarom even een geanonimiseerde bloemlezing van wat er tot nu toe al voorbij is gekomen:

“Ik leef al jaren op bestaansminimum doordat ik mantelzorger ben voor mijn volwassen kinderen. Dit is 24 uur per dag, 7 dagen per week en heel zwaar. Ik zou het gewoon zo leuk vinden om ook eens verwend te worden.”

“Ik ben al meer dan 7 maanden hard op zoek naar werk, en het is me nog steeds niet gelukt.”

“Als alleenstaande moeder met een zoon met extra zorg, kan ik niet sparen voor cadeaus. Ik zou zo graag met sint of kerst iets extra hebben… Gewoon iets kleins dat hij uit kan pakken.”

“Ik ben alleenstaande moeder. Omdat ik de enige volwassene in huis ben, krijg ik nooit ‘zomaar’ een cadeautje.”

“Nadat mijn dochter een paar jaar geleden ziek werd, kreeg ik het financieel ook stukken minder. Ik moest stoppen met werken om voor haar te zorgen. Het gaat inmiddels stapje voor stapje beter met haar, maar het heeft er bij ons flink ingehakt. Iets leuks voor de feestdagen zou deze dagen net iets meer licht geven.”

“Nadat ik met spoed ben opgenomen afgelopen jaar vanwege groeiachterstand in de zwangerschap, is onze jongste met spoed ter wereld gekomen als pre- en dysmatuur. Dit is ons allemaal niet in de koude kleren gaan zitten en een opbeurend cadeautje is meer dan welkom.”

“Als alleenstaande moeder afhankelijk van de bijstand vind ik het moeilijk mezelf wat te gunnen en daar dan ook volop van te genieten. Door mee te doen aan deze actie hoop ik een ander blij te maken met mijn gift en zelf een gift te kunnen ontvangen zonder schuldgevoel.”

Mag ik kiezen wie ik een cadeau geef?

Nee. 🙂 Ik kan me wel voorstellen dat je, als je dit leest, denkt: ohhh, die wil ik graag een cadeau geven! En dat snap ik. Want dat heb ik ook. Bij allemaal.

Ik vraag wel aan mensen die zich opgeven of ze een cadeau aan een kind of volwassene willen geven, en of ze het via de post willen versturen of willen brengen. Op basis daarvan probeer ik mensen zoveel mogelijk te matchen. Verder kun je er van uit gaan dat alle cadeaus goed terecht zullen komen. Het is namelijk best wel een drempel om je op te geven, weet ik van de deelnemers.

Tip voor verzenders

Via de post verzenden is best prijzig. Gelukkig houdt Kiala (tegenwoordig UPS Point geheten) daar rekening mee. Ze hebben een tijdelijke actie waarbij je maar € 3,04 per pakje tot 20 kilo betaalt. Dat scheelt hè! 

Zelfgemaakte cadeaus zijn ook welkom

Als je het liefst iets zelf maakt, dan mag dat natuurlijk ook. Daar zit per slot van rekening extra liefde in. Inspiratie nodig?

Kijk eens hier!

Overtuigd?

Geef je dan nu ook op om een cadeau te sturen!

Ja ik doe mee en koop zelf een cadeau

Ja, ik doe mee, en wil graag dat jij een cadeau uit mijn naam koopt

Eerst meer weten?

Lees dan de volgende berichten:

Geef een cadeau, krijg een cadeau! Doe je mee?

Cadeautjes voor gulle gevers! Met maar liefst € 535 aan prijzen

Geef een cadeau, krijg een cadeau: veelgestelde vragen

Kun jij wel een cadeau gebruiken? Geef je op!

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.