kerstcadeau kerstactie

Krijg óf geef een cadeautje met kerst! Speciale kerstactie! UPDATE

Welkom bij de kerstactie van Meer geld, minder stress! De UPDATE

De lezers van mijn blog vormen een zeer gemêleerd gezelschap, zo heb ik gemerkt uit reacties op Facebook, in mijn Facebook-groep en onder mijn blogs. Er zijn globaal drie groepen te onderscheiden:

 • Mensen die echt heel weinig te besteden hebben en uit noodzaak geld moeten besparen.
 • Mensen die het niet per se nodig hebben, maar wel graag geld willen besparen.
 • Mensen die graag (mijn) blogs lezen, maar voor wie besparen verder geen issue in het leven is.

Wat je reden ook is om mijn blog te lezen, iedereen is welkom natuurlijk. Voor die eerste groep, die het zo moeilijk heeft, doe ik met kerst echter graag wat extra’s. Daarom organiseer ik een cadeau-actie, speciaal voor mijn lezers die met kerst wel een extraatje kunnen gebruiken. En hierbij nodig ik alle andere mensen uit om daaraan mee te doen!

Waarom deze kerstactie?

Waarom zou je een cadeau-actie organiseren als er al zoveel zijn, vraag je je misschien af. Dat is omdat er eigenlijk altijd nog wel behoefte is aan meer.

Op Facebook ging de laatste tijd een hele foute hoax rond. Het idee was dat je een cadeautje opstuurde, en daar uiteindelijk 6 voor terug kreeg… Dat kan natuurlijk niet, maar ik heb hem toch zeker 10 keer langs zien komen. Bijna iedereen wil wel een paar cadeautjes krijgen.

Ook lees ik vaak over cadeauswaps, zowel op blogs als op Facebook. Het mooie daarvan is altijd dat mensen vaak net zo blij zijn met wat ze gekocht en opgestuurd hebben als met wat ze gekregen hebben.

Voor jou van mij

Het mooiste voorbeeld van spontane cadeautjes vind ik de Facebook-groep Voor jou van mij. Kennen jullie die? Zo niet: beslist eens op kijken! Hierbij staat de volgende uitleg:

In deze tijd van onrust willen we elkaar verrassen met iets dat we kunnen/willen geven zonder er iets voor terug te willen. Hoe kun je het doen? Je hebt thuis nog iets liggen dat je weg wilt geven. Je pakt het in en voegt een briefje bij het pakketje. Het briefje moet zichtbaar zijn voor diegene die het vindt. Leg je pakketje ergens neer waar het gevonden kan worden en misschien kom je er nog achter waar het gebleven is. Het mag iets zijn dat je hebt gekocht ook al is het heel klein, maar het hoeft niet. Het mag ook iets zijn dat je nog thuis hebt en wilt weggeven en zelfs een kaartje of briefje is goed. Het gaat om het gebaar.

Heel schattig! Ik lees elke dag de updates, van blije mensen die een cadeautje gevonden hebben. En ook van de mensen die iets ergens verstopt hebben. Echt een prachtig initiatief.

Van geven word je blij!

Het is uit onderzoek al vaak gebleken: van cadeautjes geven wordt iedereen blij. Misschien nog wel blijer dan van cadeautjes krijgen.

kerstactie - cadeautje geven

Doe je mee?

Mocht je het nu leuk vinden om iemand die het echt goed kan gebruiken een cadeautje te geven, doe dan mee! Je kunt je hier opgeven. Je kunt daarbij ook aangeven wat voor soort cadeau je het liefst geeft. Ik probeer daar rekening mee te houden.

Je ontvangt dan uiterlijk zaterdagochtend de gegevens van iemand die graag een kerstcadeautje ontvangt. Hierin staat ook uit hoeveel mensen het betreffende gezin bestaat (1 of meer), of er kinderen bij zijn, én, heel belangrijk, wat voor type cadeautje ze het liefst ontvangen.

Wat moet je doen?

Koop het gewenste cadeautje, of stel een pakje van ongeveer € 10 samen.

Stuur dat uiterlijk dinsdag 20 december naar de persoon van wie je de gegevens hebt ontvangen. Dan is het (hopelijk!) nog net voor de kerst binnen. Een bon kun je trouwens ook online kopen en door het bedrijf rechtstreeks naar de ontvanger laten sturen. Dat is wel zo makkelijk. Als je echter liever een leuk pakje er van maakt, dan kan dat ook. Houd daarbij wel rekening met de verzendkosten!

Meer gevers dan ontvangers?

Als meer mensen zich opgeven om iets te geven, dan krijgen de ontvangers meerdere cadeaus. Dat zullen ze zeer waarderen!

Geef je uiterlijk vrijdag op!

Je kunt je tot vrijdag 16 december 23.59u opgeven.

Wil je wel mee doen, maar liever niet zelf iets regelen?

Als je het idee heel sympathiek vindt, maar liever niet zelf iets regelt, stuur me dan even een mailtje. Dan lossen we dat samen wel op!

kerstactie - cadeautje

Wil je graag een cadeautje ontvangen?

Maak je je druk hoe je de feestdagen gaat doorkomen? Heb je echt geen extra budget voor iets extra’s tijdens de feestdagen? Zou je heel graag een cadeautje ontvangen, omdat je het heel moeilijk hebt?

Meld je dan hier aan voor een cadeautje!

Ben je lid van mijn Facebook-groep?

Meer ontvangers dan gevers?

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat er meer mensen zich opgeven om een cadeautje te ontvangen, dan dat er gulle gevers zijn. In dat geval wordt er geloot. Ik plaats dan hier een extra bericht over op mijn site en op Facebook. Iedereen die uitgeloot is, ontvangt hier vervolgens bericht over (de anderen ontvangen natuurlijk een cadeau).

INMIDDELS ZIJN ER MEER ONTVANGERS DAN GEVERS. OM TELEURSTELLINGEN TE VOORKOMEN KUN JE JE DAAROM NIET LANGER ALS ONTVANGER REGISTREREN.

Wil je allebei?

En wat nou als je weinig geld hebt, en graag een cadeautje krijgt, maar ook graag iets wil geven? Dat kan natuurlijk ook! Dan mag je allebei de formulieren invullen.

Voel je overigens niet verplicht om dat te doen, als je het formulier “ik wil een cadeautje krijgen” invult. Het mag wel, maar het hoeft zeker niet.

Kom je uit België? Of uit een ander land?

Als je in België woont, dan mag je natuurlijk ook mee doen met de kerstactie! Ik zal mensen uit België zoveel mogelijk aan elkaar koppelen, om de portokosten niet onnodig hoog te maken.

Uit andere landen wordt het wat lastig. Het mag natuurlijk wel, als je een cadeautje wil geven (ontvangen niet, dat wordt te prijzig voor de gevers). Houd er dan wel rekening mee dat de verzendtijd waarschijnlijk te lang is om de kerst nog te kunnen halen.

Veel plezier!

Ik ben opgevoed met het idee dat we op de wereld zijn om elkaar te helpen. Juist in deze (toch wel harde) tijden, zou ik dat graag weer eens bevestigen, met deze speciale kerstactie. Hopelijk doen er zoveel mogelijk mensen mee met geven! Dat zou ik heel gaaf vinden!

Laat me weten wat je van deze actie vindt in de reacties. Tips zijn natuurlijk ook zeer welkom.

 

This Article Has 31 Comments
 1. Nina schreef:

  Wat een sympathieke actie zeg! Ik doe mee!

 2. Colorfullworld schreef:

  Ik deed al mee, maar je legt het goed uit in je blog en hopelijk krijg je nog iets meer aanmeldingen. Ik ben zelf heel erg opgevoed met geven en delen, vooral mijn moeder prentte dat ons altijd in. Ook als we thuis een extraatje kregen, bv mijn vader kreeg een bonus etc dan werd dat gedeeld. Ons gezin deed iets leuks en er ging een x bedrag naar wie dan ook, dichtbij of ver weg. Zo opgevoed, verbaas ik mij nog steeds hoe weinig mensen in mijn ogen geven, waar ik natuurlijk direct bij moet zeggen dat je het soms niet weet en alleen weet wat je zo hoort en leest. En geven vind ik soms ook meer dan, o dit kan ik niet gebruiken dan mag een ander het wel hebben. Geven is zelf er misschien ook iets voor laten. Dus ik hoop dat je nog meer mensen enthousiast krijgt om iets te geven, en de actie een succes is!

 3. Lonneke schreef:

  Super actie!
  Een paar jaar geleden zou ik mij nog als ontvanger hebben ingeschreven, gelukkig kan ik nu zeggen dat ik aan de geef-kant zit!

 4. Gerlinde schreef:

  Wat een leuke actie. Heel sympathiek!

 5. irma ten napel schreef:

  Wat een mooie actie zeg! Echt super…

 6. Gewoon Vlijtig schreef:

  Mooi van jou. Ik doneer elk jaar de kosten van de kerstkaarten aan de voedselbank en nog iets extra’s. Dit jaar heb ik een mooi bedrag gedoneerd waarvan 20 bonnen van ah gekocht zijn voor mensen die het goed kunnen gebruiken.

 7. Roos schreef:

  Ik wilde graag meedoen, maar helaas woon ik in Engeland en zal het cadeautje waarschijnlijk niet op tijd aankomen. Wel echt een super mooie actie!!

 8. Allysia schreef:

  Wauw, wat leuk!! Zeker iets om ook eens op mijn blog te doen maar ik ben ook bezig met het opzetten van mijn bedrijf dus eventjes gassen daarop haha. Wie weet binnenkort! Blijf in ieder geval je blog volgen!

 9. Mama Tinus schreef:

  Wat een mooi idee. Ik heb al een kerstpakket gemaakt voor iemand in mijn omgeving maar hier wil ik ook nog wel een bijdrage aan leveren.

 10. BespaarBalans schreef:

  Wat een sympatiek idee. Ik heb mij ook ingeschreven als gever.

 11. Vlijtig Liesje schreef:

  Wat een leuk initiatief van je! Dit vind ik echt de kerstgedachte!

 12. Kate schreef:

  Wat een goede actie. Ik doe mee!

 13. Sanne schreef:

  Mooie kerstactie, wel eentje die echt leuk is. Van die 6 cadeautjes heb ik onlangs een berichtje gehad voor boeken. Je zou 10 boeken krijgen en maar 1 boek moeten opsturen. Ik ben er niet op ingegaan. Zo iets mag ook niet.

 14. Foekje schreef:

  Hallo Sjoukje,

  De deadline is verstreken om te geven, maar ik zie ook dat je meer ontvangers dan gevers hebt. Kan ik dus toch nog geven of is dat teveel gedoe voor jou?
  Ik hoor het graag.

 15. […] dat ik in december wat minder tijd voor tips had, was dat ik in een opnieuw wat overmoedige bui een kerstactie besloot te organiseren. Dat was wel echt het hoogtepunt van mijn jaar! De reacties waren echt […]

 16. […] gedaan om ook maar één van die doelstellingen te halen. Ik had griep, organiseerde een grote kerstactie, en focuste me op de opstart van mijn bedrijf. En op kerstkransjes eten en toetjes maken. Ach ja. […]

 17. […] Vorig jaar organiseerde ik op mijn blog een actie waarbij iedereen die een cadeau wilde geven of krijgen zich op kon geven. Meer dan 100 mensen deden mee! Dat doe ik dit jaar opnieuw. Houd mijn blog in de gaten als je mee […]

 18. Nicole schreef:

  Wat een leuk initiatief!

 19. […] regels zijn dit jaar wat aangescherpt. Vorig jaar was het een spontane actie (heeft Sjoukje wel vaker last van) en kon je je gewoon opgeven en wat versturen. Maar dat verliep […]

Geef een reactie