Krijg óf geef een cadeautje met kerst! Speciale kerstactie! UPDATE

kerstcadeau kerstactie

Welkom bij de kerstactie van Meer geld, minder stress! De UPDATE

De lezers van mijn blog vormen een zeer gemêleerd gezelschap, zo heb ik gemerkt uit reacties op Facebook, in mijn Facebook-groep en onder mijn blogs. Er zijn globaal drie groepen te onderscheiden:

  • Mensen die echt heel weinig te besteden hebben en uit noodzaak geld moeten besparen.
  • Mensen die het niet per se nodig hebben, maar wel graag geld willen besparen.
  • Mensen die graag (mijn) blogs lezen, maar voor wie besparen verder geen issue in het leven is.

Wat je reden ook is om mijn blog te lezen, iedereen is welkom natuurlijk. Voor die eerste groep, die het zo moeilijk heeft, doe ik met kerst echter graag wat extra’s. Daarom organiseer ik een cadeau-actie, speciaal voor mijn lezers die met kerst wel een extraatje kunnen gebruiken. En hierbij nodig ik alle andere mensen uit om daaraan mee te doen!

Waarom deze kerstactie?

Waarom zou je een cadeau-actie organiseren als er al zoveel zijn, vraag je je misschien af. Dat is omdat er eigenlijk altijd nog wel behoefte is aan meer.

Op Facebook ging de laatste tijd een hele foute hoax rond. Het idee was dat je een cadeautje opstuurde, en daar uiteindelijk 6 voor terug kreeg… Dat kan natuurlijk niet, maar ik heb hem toch zeker 10 keer langs zien komen. Bijna iedereen wil wel een paar cadeautjes krijgen.

Ook lees ik vaak over cadeauswaps, zowel op blogs als op Facebook. Het mooie daarvan is altijd dat mensen vaak net zo blij zijn met wat ze gekocht en opgestuurd hebben als met wat ze gekregen hebben.

Voor jou van mij

Het mooiste voorbeeld van spontane cadeautjes vind ik de Facebook-groep Voor jou van mij. Kennen jullie die? Zo niet: beslist eens op kijken! Hierbij staat de volgende uitleg:

In deze tijd van onrust willen we elkaar verrassen met iets dat we kunnen/willen geven zonder er iets voor terug te willen. Hoe kun je het doen? Je hebt thuis nog iets liggen dat je weg wilt geven. Je pakt het in en voegt een briefje bij het pakketje. Het briefje moet zichtbaar zijn voor diegene die het vindt. Leg je pakketje ergens neer waar het gevonden kan worden en misschien kom je er nog achter waar het gebleven is. Het mag iets zijn dat je hebt gekocht ook al is het heel klein, maar het hoeft niet. Het mag ook iets zijn dat je nog thuis hebt en wilt weggeven en zelfs een kaartje of briefje is goed. Het gaat om het gebaar.

Heel schattig! Ik lees elke dag de updates, van blije mensen die een cadeautje gevonden hebben. En ook van de mensen die iets ergens verstopt hebben. Echt een prachtig initiatief.

Van geven word je blij!

Het is uit onderzoek al vaak gebleken: van cadeautjes geven wordt iedereen blij. Misschien nog wel blijer dan van cadeautjes krijgen.

kerstactie - cadeautje geven

Doe je mee?

Mocht je het nu leuk vinden om iemand die het echt goed kan gebruiken een cadeautje te geven, doe dan mee! Je kunt je hier opgeven. Je kunt daarbij ook aangeven wat voor soort cadeau je het liefst geeft. Ik probeer daar rekening mee te houden.

Je ontvangt dan uiterlijk zaterdagochtend de gegevens van iemand die graag een kerstcadeautje ontvangt. Hierin staat ook uit hoeveel mensen het betreffende gezin bestaat (1 of meer), of er kinderen bij zijn, én, heel belangrijk, wat voor type cadeautje ze het liefst ontvangen.

Wat moet je doen?

Koop het gewenste cadeautje, of stel een pakje van ongeveer € 10 samen.

Stuur dat uiterlijk dinsdag 20 december naar de persoon van wie je de gegevens hebt ontvangen. Dan is het (hopelijk!) nog net voor de kerst binnen. Een bon kun je trouwens ook online kopen en door het bedrijf rechtstreeks naar de ontvanger laten sturen. Dat is wel zo makkelijk. Als je echter liever een leuk pakje er van maakt, dan kan dat ook. Houd daarbij wel rekening met de verzendkosten!

Meer gevers dan ontvangers?

Als meer mensen zich opgeven om iets te geven, dan krijgen de ontvangers meerdere cadeaus. Dat zullen ze zeer waarderen!

Geef je uiterlijk vrijdag op!

Je kunt je tot vrijdag 16 december 23.59u opgeven.

Wil je wel mee doen, maar liever niet zelf iets regelen?

Als je het idee heel sympathiek vindt, maar liever niet zelf iets regelt, stuur me dan even een mailtje. Dan lossen we dat samen wel op!

kerstactie - cadeautje

Wil je graag een cadeautje ontvangen?

Maak je je druk hoe je de feestdagen gaat doorkomen? Heb je echt geen extra budget voor iets extra’s tijdens de feestdagen? Zou je heel graag een cadeautje ontvangen, omdat je het heel moeilijk hebt?

Meld je dan hier aan voor een cadeautje!

Ben je lid van mijn Facebook-groep?

Meer ontvangers dan gevers?

Het kan natuurlijk ook gebeuren dat er meer mensen zich opgeven om een cadeautje te ontvangen, dan dat er gulle gevers zijn. In dat geval wordt er geloot. Ik plaats dan hier een extra bericht over op mijn site en op Facebook. Iedereen die uitgeloot is, ontvangt hier vervolgens bericht over (de anderen ontvangen natuurlijk een cadeau).

INMIDDELS ZIJN ER MEER ONTVANGERS DAN GEVERS. OM TELEURSTELLINGEN TE VOORKOMEN KUN JE JE DAAROM NIET LANGER ALS ONTVANGER REGISTREREN.

Wil je allebei?

En wat nou als je weinig geld hebt, en graag een cadeautje krijgt, maar ook graag iets wil geven? Dat kan natuurlijk ook! Dan mag je allebei de formulieren invullen.

Voel je overigens niet verplicht om dat te doen, als je het formulier “ik wil een cadeautje krijgen” invult. Het mag wel, maar het hoeft zeker niet.

Kom je uit België? Of uit een ander land?

Als je in België woont, dan mag je natuurlijk ook mee doen met de kerstactie! Ik zal mensen uit België zoveel mogelijk aan elkaar koppelen, om de portokosten niet onnodig hoog te maken.

Uit andere landen wordt het wat lastig. Het mag natuurlijk wel, als je een cadeautje wil geven (ontvangen niet, dat wordt te prijzig voor de gevers). Houd er dan wel rekening mee dat de verzendtijd waarschijnlijk te lang is om de kerst nog te kunnen halen.

Veel plezier!

Ik ben opgevoed met het idee dat we op de wereld zijn om elkaar te helpen. Juist in deze (toch wel harde) tijden, zou ik dat graag weer eens bevestigen, met deze speciale kerstactie. Hopelijk doen er zoveel mogelijk mensen mee met geven! Dat zou ik heel gaaf vinden!

Laat me weten wat je van deze actie vindt in de reacties. Tips zijn natuurlijk ook zeer welkom.

 

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.