Maak iemand blij, stuur een kaartje

kerstkaartje sturen

UPDATE: opgeven voor deze actie kan niet meer. Volgend jaar weer!

Vorige maand was het cadeautjesmaand op mijn blog. Wat een feest was dat! Zoveel mensen kwamen langs om zich op te geven voor de feelgood-actie Geef een cadeau, krijg een cadeau. En samen deelden we meer dan 150 cadeaus uit! Het was echt een groot feest.

Van ongezien naar gewaardeerd

Een van de dingen die me opviel uit de aanvragen (zowel bij de gevers als bij de ontvangers), is dat veel mensen zich ongezien voelden. Ze doen veel voor een ander, en niemand lijkt het te merken. Of ze hebben zich altijd ingezet, en zijn nu alleen en eenzaam.

En dan waren er nog de mensen die het hele jaar moeten knokken. Omdat ze schulden hebben. Of omdat ze ziek zijn of zieken in hun gezin hebben. Of omdat ze op welke manier dan ook gewoon even heel veel pech hadden gehad.

Door voor iemand een cadeautje te maken, of juist eentje te krijgen, voelden ze zich weer even onderdeel van de gemeenschap. Op Facebook kwamen veel prachtige foto’s en reacties voorbij van mensen die zo blij waren dat ze die aandacht kregen.

Natuurlijk deden er ook veel mensen mee die gewoon graag iets voor een ander wilden doen. Niet uit eenzaamheid, maar uit naastenliefde. Omdat ze zich realiseerden dat ze het goed hebben en dat graag wilden delen. Soms omdat dat niet altijd zo was geweest. En soms ook omdat ze het zich gewoon goed voor konden stellen hoe het zou zijn. En ook dat vond ik heel bijzonder.

Een vervolg…

Toen ik over deze mooie ontwikkeling nadacht, bedacht ik een klein vervolg op deze actie. Want cadeaus uitwisselen: dat is nu klaar. Echt. 🙂 Maar… een beetje aandacht, dat is nu juist met de kerst zo belangrijk.

Door een kerstkaartje te sturen, kun je iets kleins voor iemand doen, terwijl het toch veel plezier oplevert.

Hoe bijzonder is het als je een kaartje krijgt?

Toen ik klein was, had ik meerdere penvriendinnen. Of dat fenomeen nog bestaat, weet ik niet, maar wat was dat altijd leuk. Je postte een brief en dan een paar weken later kwam er een antwoord. Mooie versierde envelop, schattig postpapier en een hoop onzintekst erop. ? Heerlijk!

Het idee dat iemand even aan je denkt en dat via de post laat weten: zo fijn!

Een kerstkaartje sturen is zo gebeurd

Een kerstwens sturen is zo gebeurd. Even een kaartje schrijven en posten is al snel. Maar je hoeft er eigenlijk niet eens de deur meer voor uit. Je kunt ze ook online bestellen.

Zelf maak ik altijd gebruik van Kaartje2go voor al mijn kaartenpost, al meer dan tien jaar. Dat kan ik ook terugzien in de historie van mijn account, alle kaartjes staan er nog in. 🙂 Zo weet ik dus nu nog dat ik vroeger vaak een babyfoto van mijn zoontje gebruikte, en later van mijn kinderen samen. En daarna vaak een foto van een tekening van één van de twee.

Onze door mijn zoon geschilderde kerstkaart uit 2012

Maar goed, zelf een kaartje maken is zo klaar dus. Je kiest een leuke illustratie uit, typt er een persoonlijk tekstje in, vult het adres in, en weg!

Doe je mee?

Denk je, ja gezellig! Doe dan mee. UPDATE: inschrijven kan niet meer

 

En misschien… ook nog een kaartje van mij

Zelf doe ik natuurlijk ook mee. Van Kaartje2go heb ik namelijk een berg kaartjes gekregen die ik mag versturen. Dus ik doe zelf ook lekker mee. Of iedereen er eentje van mij krijgt, dat ligt er een beetje aan hoeveel mensen er mee doen. Ik heb er in ieder geval superveel zin in! Jij ook?

Disclaimer

Ik gebruik de adressen alleen om door te geven aan andere deelnemers en vernietig ze na gebruik. Ik garandeer niet dat je ook daadwerkelijk een kaartje krijgt. Hierover kan niet worden gecorrespondeerd.

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.