Meer geld, minder stress – het begin

Financiële vrijheid

Een leven met meer geld en minder stress, dat lijkt me wel wat. Financiële vrijheid, daar gaat het om. Niet meer afhankelijk zijn van andere mensen, van werkgevers, van belastingteruggaven, enzovoort. Op een dag willen we wakker worden, zonder hypotheek, zonder financiële verplichtingen en zonder druk om te moeten werken. Dat is de droom: een stressvrij bestaan, met tijd en energie voor de echt mooie dingen van het leven. En dat terwijl we nog “relatief” jong zijn, onze gouden jaren nog voor ons liggen.

Mijn zoektocht naar financiële vrijheid

In deze zoektocht naar financiële vrijheid wil ik jullie graag meenemen. Uiteindelijk zijn er drie dingen van belang als je rust wil hebben op financieel gebied:

  • Overzicht creëren
  • Geld besparen
  • Meer geld inbrengen

Daar gaat deze blog over. Ik ga zoeken naar mogelijkheden om meer geld te verdienen en minder uit te geven. En hoe je dat nou het beste bij kunt houden. Alles wat ik daarin tegen kom en ben gekomen, zal ik hier delen.

Tot nu toe

Wat heb ik tot nu toe gedaan om meer geld en minder stress te krijgen:

  • Sjoukje BakkerBudgetten en overzichten gemaakt. Sinds 2013 houd ik nauwkeurig bij waar ons geld heen gaat. Daar komen veel bespaartips die ik nog ga delen vandaan: uit onze eigen dagelijkse praktijk. En veel fouten ook trouwens. Ik heb ook lijstjes met hoe het niet moet, ter afwisseling.
  • Geld gespaard. Samen met mijn partner heb ik duidelijke spaardoelen vastgesteld (variërend van een potje voor een nieuwe auto als de Prius op is en een potje voor verre droomvakanties tot een potje voor het groot onderhoud aan ons huis), en daar een maandelijkse verdeling voor gemaakt. Ok, hier sla ik zelf mogelijk wat in door, met mijn 11 spaarrekeningen, maar het helpt wel bij het krijgen van overzicht.
  • Extra afgelost op onze hypotheek. Wij hebben een combinatiehypotheek, zoals dat zo mooi heet, met een spaargarantiedeel en een aflossingsvrij deel. En dat laatste deel proberen we binnen 10 jaar volledig af te lossen. We hebben nog niet besloten vanaf we die periode van 10 jaar laten starten. 🙂 We hebben de afgelopen 4 jaar vast 11% afgelost. Dus we zijn in ieder geval vast een stukje onderweg.
  • Mijn baan opgezegd. WAAAT? WAAROM? Nou, dat heeft te maken met het minder stress-deel van deze blog. Ik was het zat. Daar ga ik nog wel een uitgebreidere blog over schrijven, maar in het kort komt het erop neer dat ik per 1 januari 2017 niet meer in dienst ben van mijn zo vertrouwde werkgever. Vanaf dat moment ga ik de wijde wereld in als ZZP’er. Spannend!

 

Kleine disclaimer nog:

Ik ben geen financieel adviseur en geef ook geen financiële adviezen. Ik schrijf over mijn eigen zoektocht naar meer geld en minder stress. Tips en ideeën zijn dan ook van harte welkom!

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: