Hoe krijg je meer geld en minder stress?

Twee weken geleden kondigde ik het al aan, mijn blog is jarig! Toen was het eigenlijk nog niet echt. Wel volgens het systeem, maar eigenlijk ben ik pas 15 juni officieel live gegaan. Wat een spannende dag was dat! Het leek me leuk om daar nog even bij stil te staan.

En… ik heb in diezelfde blog een prijs uitgeloofd. Ook daar kom ik vandaag op terug.

Hoe is het allemaal begonnen?

Ergens in maart gaf ik een interview aan een buurtblaadje. Ik wilde toen een cursus gaan geven met de naam Meer geld minder stress, in het buurthuis. Ter promotie was dat interview gepland. In al mijn overmoed riep ik toen dat ik ook een blog had met de naam Meer geld minder stress.

Vervolgens veranderden mijn plannen helemaal. Ik ging niet uit dienst bij mijn werkgever zoals gepland (dat kwam pas veel later), en die cursus ging ook op de lange baan. En dat ik die blog genoemd had… Dat was ik gemakshalve maar even vergeten.

Tot… op een dag de telefoon ging. De eindredacteur van het bewuste blad. Hij had de url eens getest, en die deed het niet! Dat was funest, want het blad lag al bij de drukker. “Geen zorgen”, lachte ik zenuwachtig, “wanneer wordt het bezorgd?” “Over 3 dagen” was zijn stellige antwoord. “Oh, dan staat hij live hoor!” riep ik.

Aan de slag met Meer geld minder stress

Ik installeerde wordpress, het systeem waarmee ik mijn blog kon gaan vullen, zocht een mooi stockplaatje van muntjes uit, en ging aan de slag. In twee dagen rammelde ik er maar liefst 8 stukken uit, en vulde ik mijn blog met een gezellige “over mij” en een halve budgetcursus. En toen was ik ready to rumble!

Het blad lag de 15e op de deurmat, dus die ochtend zette ik mijn blog live. Wat een spanning! Maar tegelijkertijd: wat een trots! Na jaren dromen had ik gewoon een eigen blog. Over geld en vrijheid! Eindelijk!

Het eerste resultaat

Omdat het me handig leek om te weten of er ook daadwerkelijk mensen langskwamen om mijn harde werk te bewonderen, googelde ik de volgende dag direct hoe ik mijn statistieken in kon zien. Ik deed iets bijzonders met Google analytics (geen idee wat, maar het werkte direct). En… er was gewoon die eerste dag al een bezoeker! Waarschijnlijk die eindredacteur, om te checken of ik het wel echt gedaan had.

En een paar uur later had ik al 30 bezoeken! Een moment was ik van grote trots vervuld, tot ik zag dat al die 30 bezoeken afkomstig waren uit Rusland en nog geen hele seconde geduurd hadden… Die dag leerde ik ook maar gelijk hoe ik Russische spybots uit mijn statistieken filterde. En mijn eigen bezoek ook. 🙂 Het waren leerzame dagen.

Toch hadden die nep-bezoeken me al een enorme boost gegeven. Als spybots me wisten te vinden, dan zouden die echte mensen toch ook wel komen?

En guess what… Dat gebeurde ook. Diezelfde dag kwamen er maar liefst 10 echte gebruikers langs, die 51 pagina’s bezochten. Wat een dag, wat een dag!

De eerste vermelding

Nu ik eenmaal blogger was (hahaha), ging ik op zoek naar blogvriendjes. Gewoon om eens te kijken wat er allemaal nog meer te lezen was. Bij diverse leuke blogs liet ik een reactie achter. En toen bleek al direct dat de financiële-blog-wereld heel gezellig was. Dat weekend namen de eerste bloggers mijn blog namelijk al op in hun leeslijst. En Consuminderen citeerde me zelfs, al op dag 6 van mijn bestaan. Dat leidde direct tot een gigantische groei van bezoekers.

Nu ben ik er wel van overtuigd dat ik op een gegeven moment wel bezoekers had gekregen, maar zonder die enorme boost van Consuminderen had daar veel en veel meer tijd overheen gegaan. Hierbij dus nogmaals een bedankje! 🙂

Statistieken week 1

Heb ik nu meer geld en minder stress?

Fast forward naar een jaar later. Ik schreef het twee weken geleden al, sindsdien is mijn blog al door meer dan 90.000 mensen gelezen. Dat zijn er 1000 keer zoveel als dat er die eerste week langs kwamen, zie ik nu. Wat een bizarre groei. Dat gaan we nooit meer meemaken. 🙂

Heeft dat alles me nu meer geld en minder stress opgeleverd? vroeg iemand naar aanleiding van mijn blog van 1 juni.

Hahahaha, nee natuurlijk niet. Tenminste… nog niet. Voorlopig is het nog keihard werken hoor, zo’n blog blijvend vullen. Zeker met al die challenges die ik constant uit de grond trek. (Doe je mee met de zomerse no-spend-challenge bijvoorbeeld? Leuk!)

Bedankt voor alle felicitaties

Naar aanleiding van mijn bericht van 1 juni ontving ik zowel op Facebook als hier, als in het echte leven (ok, van mijn moeder), hartelijke felicitaties. Bedankt daarvoor! Ik voelde me echt een beetje jarig.

En wie jarig is trakteert… dus…

De prijsuitreiking

Om mijn blogverjaardag te vieren kondigde ik aan dat ik maar liefst 5 maandabonnementen van mijn uitgebreide pakket weg zou geven.

Wat is dat precies?

Het programma Je financiën op orde! geeft je allerhande tips en tools om aan de slag te gaan met je financiën.

In dit programma kun je op je eigen niveau en in je eigen tempo aan de slag met jouw geldzaken. Dagelijkse mails, wekelijkse mails of zelfs maandelijkse mails zijn een optie. Excel op gewoon op papier, het kan allemaal. 

Elke maand een nieuw thema

Elke maand hebben we een nieuw thema waar we ons op richten. De ene keer is dat de basis: hoe maak je een budget en hoe ga je hiermee aan de slag? De andere keer kijken we naar onze woonlasten: wat levert het bijvoorbeeld op als je extra op je hypotheek aflost? Of kun je mogelijk je woonverzekeringen aan passen?

Het is voor iedereen van toepassing: je krijgt alleen wat voor jou handig is!

Je begint namelijk met het invullen van een vragenlijst. Op basis van jouw antwoorden krijg je precies de tips en tools die jij nodig hebt.

En het resultaat… Meer geld minder stress! Echt! 🙂

Dan nu de winnaars…

Ik heb alle namen van de deelnemers ingevoerd op een lotingssite. En de winnaars zijn….winnaars prijs

 

Ik stuur jullie allemaal een mailtje!

Alle anderen bedank ik hartelijk voor hun deelname.

Denk je nu: “hè, dat had ik ook wel willen winnen…” Niet getreurd!

Je kunt natuurlijk ook gewoon meedoen door het pakket af te nemen voor slechts € 10 per maand. Als je je realiseert dat de meeste deelnemers tientallen euro’s per maand besparen door dit programma, is dat geen geld. Toch? 🙂

Klik hier om er meer over te lezen.

Een beetje anders dan anders

Deze blog is wat anders dan anders, meestal zoek ik 1 onderwerp uit en schrijf ik daarover. Vandaag was het wat meer een allegaartje. Ik gok dat jullie me dat wel vergeven, voor deze ene keer.

In ieder geval wil ik jullie graag nogmaals hartelijk bedanken voor alle bezoekjes, lieve opmerkingen en enthousiasme. Ik ga er weer een jaar tegenaan!

Sinds wanneer volg jij mijn blog? En waar wil je dat ik de komende tijd over schrijf? Vertel het me in de reacties!

 

 

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: