We gaan beginnen… De no-spend-maand gaat van start!

ijsje no spend challenge - dagelijkse stress

1 ijsje per week, geen nieuwe kinderkleding, alleen boodschappen van het lijstje… Het lijkt gek, maar ik kijk er echt naar uit. 🙂 Gelukkig hoef ik niet lang meer te wachten. Zaterdag is het 1 juli, en dan gaat onze no-spend-maand officieel van start. Spannend! Zou het ons lukken?

Doe je ook mee?

Inmiddels doen er dik 300 mensen mee met de challenge! Iedereen volgt zijn eigen plan, en gaat zijn eigen uitdagingen te lijf.  Maar… we doen toch een hoop samen. Het grootste deel van deze mensen gaat de uitdaging namelijk samen met een buddy aan.

Als je ook mee wil doen, maar je nog niet ingeschreven hebt, dan kan dat nog. Vul dan het formulier in dat je onderaan dit artikel vindt.

Wat krijg je als je je inschrijft?

Als je je inschrijft, krijg je het volgende:

  • een plan waarin je jouw doelen en afspraken kunt noteren.
  • een handige tracker, waarin je je resultaten kunt bijhouden.
  • wekelijkse mail met motivatie, leestips en extra bespaartips
  • indien nodig: een buddy, iemand die ook de challenge doet
  • én een speciale aanbieding voor mijn programma

Meer weten?

Vraag je je af of de challenge wel wat voor jou is, omdat het zomer is. Of omdat je op vakantie gaat. Of wat voor mooie reden dan ook. Lees dan nog eens de uitleg van de challenge, met alle regels toegelicht. Wel goed om te weten: het is een uitdaging volgens jouw eigen regels. Je mag het zo makkelijk en zo streng maken als jij zelf wilt.

Wie doen er nog meer mee?

Nou 300 mensen dus. 🙂 En een heleboel bloggers! Ook op hun sites lees je allerhande motivatie, tips en ervaringen. Vrijdag besteed ik hier een speciale blog aan.

Mijn buddy

Mijn buddy is Daantje van Sander en Daantje’s mintgroene blog. Om en om schrijven we een brief naar elkaar, waarin we elkaar op de hoogte houden van onze vorderingen en onze hobbels en natuurlijk ook onze overwinningen. Haar eerste brief verscheen gisteren al op haar blog. De mijne lees je hieronder.

Lieve Daantje…

Lieve Daantje,

Leuk om te lezen dat je al begonnen bent! Ik ben nog niet zo ver. Niet dat ik nu zo aan het spenden ben, maar… met de feestjes die samenhangen met het aflopen van het schooljaar ben ik er nog even niet aan toe. Nog 2 dagen dus 🙂

Mijn doel

Normaal gesproken begin ik zo’n challenge (het is al de derde hier…) met een bepaald financieel doel. In november bijvoorbeeld wilde ik € 1000 extra sparen. En dat heb ik toen bijna gehaald. Deze keer gaat het me meer om de bewustwording. Ik wil weten hoe vaak we nu eigenlijk iets (willen) kopen. En ik ga ook mijn uitgaven meer analyseren: wat hebben we hiervan nu echt nodig? En wat is eigenlijk vooral een wens geweest? 

Besparen

Ik wil in ieder geval besparen op mijn boodschappen. Ik heb er genoeg trucs voor, maar het wordt tijd om ze weer eens uit de kast te halen.

Daarnaast wil ik nog wat extra zomerkleren hebben, die ik echt nodig heb. Daar wil ik maximaal € 30 aan uitgeven. Dat wordt een hele uitdaging dus. 

Extra verdienen

Ook wil ik graag, net als jij wat extra verdienen op Marktplaats. Al in november maakte ik daarvoor het plan, maar om de een of andere reden is het daar uiteindelijk nooit van gekomen. Op mijn te verkopen lijstje staan:

  • een kinderstoeltje voor op de fiets
  • wat kookboeken
  • kinderfiets
  • opbergdozen
  • nooit gebruikte kinderschoenen (te klein gekocht…)

Jouw resultaten

Fijn om te lezen dat je zo voortvarend aan de slag bent gegaan. Laat je me weten hoe het gaat met je boodschappen? En met je andere uitdagingen?

De volgende keer

Als ik je weer schrijf, zijn we allebei echt begonnen. Ik ben heel benieuwd hoe het dan gaat!

Groet, Sjoukje

 

Ook mee doen met de no-spend-maand?

Geef je op!

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.