Hoe wij uiteindelijk ons huis op orde kregen

Van de tijd dat mijn kinderen baby's waren, herinner ik me eigenlijk vooral nog de enorme vermoeidheid. Ze sliepen geen van beiden door tot ze op zijn minst anderhalf waren. Gelukkig waren ze héél schattig, dat maakte veel goed, maar ooooo wat was ik moe destijds!

Eén grote bende

Ons huis was één grote bende. Zeker ook omdat we allebei 32 uur werkten, en de tijd die we thuis wakker waren het liefst gewoon gezellig met de kinderen en elkaar doorbrachten. Op een gegeven moment hadden we de oplossing gevonden. We kookten op zondagmiddag voor de dagen dat we beiden van huis waren, en betaalden onze werkster om de was op te vouwen. Het huis was tussendoor nog steeds altijd een bende, en goedkoop was het ook niet, maar we hadden in ieder geval een systeem.

The golden years...

Inmiddels zijn onze kinderen al een stuk groter. We zitten duidelijk in de gouden jaren, zoals dat ook wel genoemd wordt. Ze slapen uit tot ik wakker ben, kleden zichzelf aan, en maken hun eigen ontbijt. Ze helpen met de was opvouwen en kunnen de tafel afruimen.

Tegelijkertijd zijn ze nog altijd blij om ons te zien, geven ze ons zelfgemaakte tekeningen cadeau. En als klap op de vuurpijl moeten ze nog steeds voor acht uur in bed liggen.  Het zijn echt heerlijke jaren.

Opruimen en ontclutteren!

En ons huis... is bij tijd en wijlen nog steeds een bende. Maar... het is wel stukken minder dan vroeger. Doordat ik de afgelopen jaren heel veel heb gelezen over ontclutteren en opruimen, ben ik daar steeds beter in.  Mijn favoriete boek over ontclutteren is niet Opgeruimd van Marie Kondo (al staat die ook hoog op mijn lijstje overigens), maar een boek van een Amerikaanse blogster dat ik twee jaar geleden aanschafte in The Ultimate Homemaking Bundle.

Rommel in je huis is rommel in je hoofd, zo hoor ik mijn gezinsleden elkaar regelmatig melden. Maar wat je daar aan doet, daarover verschilden onze meningen nogal. Mijn methode was altijd om - eigenlijk à la Marie Kondo - alle kasten leeg te trekken, en alles dan per categorie op te ruimen. En dan op het hoogtepunt geen zin meer hebben hè... Hahaha.

Het kan ook anders

Uit dit boek leerde ik om eigenlijk meer agile op te ruimen. (Agile is zo'n term uit de IT-wereld, waarbij het idee is dat je in korte tijd altijd een afgerond product aflevert, dat je elke paar weken weer verder verbetert). Eigenlijk briljant bedacht, ook als het om opruimen gaat. Je kunt veel beter eerst je hele huis oppervlakkig opruimen. Als je dan op een gegeven moment geen zin meer hebt, ziet het er in ieder geval in basis alvast redelijk goed uit. En dan elke keer als je verder gaat, doe je het een stukje beter en een stukje meer.

Het gevolg is dat je altijd resultaat hebt van je werk, en - heel belangrijk - dat je huisgenoten tenminste ook door hebben dat je opgeruimd hebt. Want geloof me, dat hebben ze echt niet als je eerst alle kleding uit je hele huis op een hoop gooit, en dan in de tuin wijn gaat drinken omdat je geen zin meer hebt.

Ook nu weer hulp!

Toen ik vorige week mijn eigen exemplaar van The Ultimate Homemaking Bundle opende was ik zeer blij verrast dat er ook dit keer weer een geweldig ontclutterboek bij zit. De methode in dit boek is niet helemaal hetzelfde, maar ook hierin leer je in korte stappen om je huis op te ruimen, zonder dat je er eerst een bende van maakt. Zo zit er een 7-dagen-challenge in om je een jumpstart te geven.

Ik zeg morgen beginnen we! Ok, misschien overmorgen. Maar het klinkt als een plan.

Nog meer leuke boeken

Naast dit geweldige ontclutterboek zijn er nog veel meer leuke boeken die mij gaan helpen bij mijn ontstressmaand. Wat dacht je bijvoorbeeld van "31 Days to an Everyday Clean Home: One Month to Calm the Chaos and Simplify Your Life". Klinkt als een goed idee ook hè! Deze heb ik nog niet gelezen, dus ik kan er nog niets over zeggen, maar de titel is alvast veelbelovend.

Andere boeken uit de bundel die ik de komende dagen vast met veel plezier ga lezen zijn 28-Day Smart Start Weight Loss Challenge want je weet maar nooit. 🙂 En Be the Boss of Your Time. Dat lijkt me ook wel eens leuk.

En dan heb ik de budget- en bespaarboeken nog niet eens genoemd. Daarvan zitten er ook 11 van in de bundel. Feestje! 🙂

Nu kan het nog...

Deze enorme aanbieding is alleen nog vandaag en morgen verkrijgbaar. Als je ook blij wordt van dit soort inspirerende boeken, dan moet je nu springen. Normaal gesproken kost de hele stapel dik € 3000 bij elkaar, en nu nog geen € 25.

Eerst meer erover lezen?

Lees dan nog even mijn blog van donderdag. Daarin leg ik uit wat de bundel precies inhoudt en waarom deze tijdelijk zo goedkoop is.

Overtuigd? 

Het kan nog even!

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.