Duizenden bespaartips bij elkaar!

Pinterest

Al jaren ben ik lid van Pinterest. (Hm, zeg je dat zo? Nou ja, ik maak dus al jaren gebruik van Pinterest). Vroeger vooral voor het zoeken van kerstknutsels en andere kindergerelateerde dingen. Maar al snel vond ik ook allemaal leuke, met name Amerikaanse, bespaartips.

Pinterest is dus een zoekmachine

Ik heb Pinterest eigenlijk altijd als één van de sociale media gezien, maar ik las pas dat dat niet zo is. Pinterest is een soort Google. Een zoekmachine. Je kunt wel mensen volgen, maar je legt niet echt contact met elkaar. Dat klopt wel, realiseerde ik me. Sterker nog, ik kan zelf de knop naar “stuur een bericht” vandaag even niet vinden. 🙂 Dat ligt vast aan mij, maar echt sociaal is het dus niet.

Waarom vertel je dit?

Al sinds ik startte met mijn vrijwilligerswerk om mensen met schulden te helpen, gebruik ik Pinterest met name om leuke bespaartips te vinden. Inmiddels heb ik al duizenden bespaartips gevonden en gepind op mijn bord Bespaartips, in de vorm van zo’n 250 pins. Dat is een flink prikbord dus.

En… het lijkt me nu leuk als jullie daar eens op kijken. Je vindt er veel Engelstalige tips, maar inmiddels kan ik ook steeds meer Nederlandstalige pins vinden met leuke tips op dit gebied.

Hoe volg ik je op Pinterest?

Leuk dat je het vraagt 🙂

Je kunt me volgen op Pinterest door naar mijn profiel te gaan en te klikken op Volgen. Mocht je me zoeken, dan kun je me ook vinden via mijn profielnaam mrgeldmdrstress. (Je mag maar een beperkt aantal letters gebruiken, vandaar.)

Welke borden heb je allemaal?

Naast Besparen heb ik een speciaal bord waarop mijn eigen blogs staan: Meer geld, minder stress. Dat zijn ze nog lang niet allemaal, dat is work in progress. De nieuwste vind je er natuurlijk sowieso. En een paar oude. Van de vorige keer dat ik Pinterest ontdekt had. 🙂 Over een paar weken zouden ze er allemaal gewoon op moeten staan.

Ook heb ik nog een paar leuke borden over Opruimen, natuurlijk eentje met Knutselideeën, eentje over bloggen en dan nog een heleboel borden met tips (waaronder deze met slimme dingen die je zelf bedacht zou willen hebben… maar niet bedacht hebt – of in ieder geval ik niet).

Kom vooral eens op mijn profiel kijken, dan vind je ze allemaal.

Mag ik mee pinnen?

Vind je pinnen heel leuk en wil je mee pinnen op mijn groepsborden? Gezellig! Stuur me een mailtje of noteer je profielnaam in de comments. Wel zo handig. 🙂 Dan nodig ik je uit.

Gebruik jij Pinterest ook wel eens? Wat is jouw favoriete bord? 

 

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: