De leukste schoencadeautjes – voor een klein budget

leukste schoencadeautjes voor een klein budget

Sinterklaas is weer bijna in het land. Hier in huis gaat er geen moment voorbij waarop we er niet op een of andere manier aan herinnerd worden. Mijn kinderen (een nog vol van geloof en eentje die er net afgevallen is) zijn er al weken mee bezig.

De jongste omdat ze “niet kan wachten tot ze eindelijk een eigen chocoladeletter krijgt” (waar chocoladeletter staat kun je overigens elke dag iets anders invullen, ze heeft nogal een wisselend lijstje).

En de oudste omdat hij het zo leuk vindt dat hij nu het geheim van grote mensen kent, en mee mag doen met het grote complot. Hij verheugt zich bijzonder op het vullen van de schoenen, en ziet elke dag wel iets nieuws waarmee hij zijn zusje – en natuurlijk ook zichzelf – vast enorm mee kan verrassen.

Hoe vaak vul je de schoen?

In de herinnering van mijn zoon mogen ze elk jaar minstens 10 keer hun schoen zetten. Ik ben blij dat hij het in zijn hoofd zo heeft uitgebreid. (Of… misschien is het gewoon wishful thinking van zijn kant, bedenk ik me nu. Hm. Nou ja.) In werkelijkheid mogen ze altijd maximaal 3 tot 4 keer hun schoen zetten, afhankelijk van hoe 5 december valt:

  • de dag dat Sinterklaas aan komt
  • de twee zaterdagen erna
  • en, als we Sinterklaas op een andere dag vieren heel soms nog een keer op 4 december

Ik hoor hier altijd heel verschillende verhalen over. Sommige kinderen mogen elke dag hun schoen zetten, maar krijgen er niet altijd wat in. Anderen mogen hem 3 keer per week zetten. En sommige kinderen mogen hem maar 1 keer zetten.

Hoe vaak het ook mag in jouw huis, elke keer die schoentjes weer leuk vullen blijft toch een uitdaging.

Wat gaat er in de schoen?

Het idee van een schoencadeautje is dat het … in een schoen past. Toch? 🙂 Nu gaat die vlieger hier ook niet altijd op, vrees ik. Dat gezegd hebbende: ik wil mijn kinderen altijd het liefst iets geven waar ze echt mee spelen of waar ze om een andere reden echt iets aan hebben.

Ze krijgen vaak genoeg troepjes waar ze maar 1 keer naar kijken, en wat vervolgens nog jarenlang elke keer uit de toch al niet lege speelgoedkast valt…

Toch moet het wel iets zijn waar ze ook echt blij van worden. Het is natuurlijk wel Sinterklaas. 🙂

Daarom maakte ik een lijstje met 9 leuke budgetvriendelijke cadeau-ideeën, die niet onnodig de speelgoedkast opvullen, maar vaak wel heel welkom zijn.

Cadeau-idee 1: iets dat op gaat

Bellenblaas, stoepkrijt, verf, altijd leuk. Cadeautjes die op gaan, zijn altijd welkom. Ze zijn namelijk altijd op 🙂 Bij de Hema kosten dit soort dingen niet veel, zeker als je ze aan het eind van het seizoen in slaat. Ok, voor stoepkrijt is het nu misschien wat laat, maar leuk om te onthouden voor volgend jaar.

Het handige van dit type cadeaus is, dat je ze vaak toch wel koopt, omdat het van die dingen zijn waar veel kinderen graag mee spelen, en waar geen scherm aan te pas komt. Win-win.

Cadeau-idee 2: iets om aan te trekken

Als het aan mijn dochter ligt, loopt ze het liefst altijd in roze Frozen- danwel Minny-Mouse-kleren. En als het aan mij ligt, loopt ze daar nooit in. 🙂 Daar hebben we met Sinterklaas een aardig compromis in gevonden. Als hij het in haar schoen stopt, dan heeft ze het niet van mij.

Zo heeft ze al eens een prachtige Frozen-panty in haar schoen gekregen (ooit € 1,99 bij de Kruidvat, gaat nu al 3 jaar mee!). En wat ik er ook jaarlijks in stop: een setje sokken met hetzelfde blije Disney-gebeuren.

De Aldi verkoopt rond deze tijd van het jaar vaak ondergoed en pyjama’s met stripfiguren. Ook dat is prima schoenvulling. En nog handig ook, die hebben ze toch nodig.

Cadeau-idee 3: iets om te bakken

Toen ik vorig jaar op school mocht helpen met cupcakes bakken voor Sinterklaas heb ik geleerd dat echt alle kinderen van bakken houden. Echt niet alleen het soort met een moeder zoals ik. 🙂 (Als je Bakker als achternaam hebt, moet je van bakken houden, dat is niet anders).

Een zakje cupcake-mix is een leuk cadeautje. Maar wat ook erg leuk uitpakt (voor kinderen vanaf een jaar of 4): een leeg jampotje met de droge ingrediënten (suiker, bloem, koekkruiden en dergelijke) voor koekjes, cakejes, of wat jij maar wil bakken met ze. Kost bijna niets, en geeft zoveel plezier!

Mooi lapje over de deksel, etiketje met zwierige letters erop en klaar!

Cadeau-idee 4: iets om te lezen

Nu mijn beide kinderen zelf kunnen lezen, is een boek helemaal geschikt. Maar ook de vorige jaren deed ik altijd graag een nieuw boekje in de schoenen. Bijna alle kinderen houden van voorlezen.

Op zich is een boek natuurlijk best een prijzig cadeau. Veel voordeeldrogisten (Kruidvat, Trekpleister) hebben vaak speciale aanbiedingen van populaire kinderboeken. Zo vond ik pas nog een mooie Dummie de mummie voor weinig.

En… bij veel Kringloopwinkels kun je de leukste kinderboeken krijgen voor bijna niets. Zolang het er mooi uit ziet en er geen andere naam in staat, is zo’n tweedehands boek een prima schoencadeautje.

Cadeau-idee 5: iets om te planten

Als de moestuintjesrage van de afgelopen jaren ons iets geleerd heeft, is het wel dat zaaien cool is. Een zakje tuinkers is daarom ook een leuk cadeautje. Het is zo gezaaid, en komt altijd op. En veel kinderen vinden het nog lekker ook. Samen met een mooi potje en een dot watjes erbij is het ook nog een mooi “groter” schoencadeau.

Cadeau-idee 6: iets om te sparen

Net op de dag dat de Freek-plaatjes-actie stopte, bedacht mijn dochter dat ze ook graag zo’n album wilde hebben. Nu ben ik dus niet alleen tegen Frozen-shirtjes, maar gratis stickertjes om mij een supermarkt in te lokken… daar ben ik ook al niet van (saaie moeder ja. ik weet het.) Met haar zakgeld toog ze naar de winkel, en kocht ze het laatste album dat er nog lag. Van de kassa-meneer kreeg ze een enorme stapel kaartjes mee om het te vullen (“het is de laatste dag mevrouw, hopelijk lukt het hiermee”).

Mijn zoon plakte en hoopte enthousiast mee, maar helaas… het album is nog niet helemaal vol. Maar… daar heeft hij nu iets op gevonden. Hij gaat zijn vriendjes om de ontbrekende plaatjes vragen. “Daar is ze vast superblij mee, als Sinterklaas ze voor haar vindt!” Ik vind het een wereldcadeau. En ik weet nu al dat zijn zusje hier dolgelukkig mee gaat zijn.

Mochten jouw kinderen ook nog halflege albums hebben, gooi het eens in de whatsapp van de voetbal, je vriendenclub of de straat. Je weet maar nooit!

Ook andere (kleine) dingen die je kinderen sparen, zijn leuk voor in de schoenen. Succes gegarandeerd!

Cadeau-idee 7: iets om naar toe te gaan

Zeker als je toch al van plan was om in de kerstvakantie met de kinderen naar de film te gaan, zijn kaartjes voor de bioscoop een mooi low-budget-idee. Als je dat niet van plan was, dan is het misschien wel een wat prijzig cadeau. Toch is het wel een ideaal schoencadeautje. Het is twee in één: zeker de wat groteren kinderen gaan graag naar de film. Dus ze zijn twee keer blij: als ze het uitpakken, en als je gaat.

Andere ideeën op dit vlak zouden kaartjes voor een leuk museum kunnen zijn. Of – ik durf het bijna niet te zeggen – een dagje binnenspeeltuin. 🙂

Cadeau-idee 8: iets om samen te spelen

Wij zijn echt dol op spelletjes! We kunnen echt urenlang Machi Koro spelen (zeker nu we alle uitbreidingssets hebben!) En ook Monopoly is hier altijd een hit (zowel de Frozen-versie als de echte).

Vorig jaar heb ik beide kinderen een klein kaartspel in hun schoenen gegeven. Ideaal voor op de achterbank als we wat langer onderweg zijn. En ook leuk voor tussendoor. Monopoly Deal vond ik op de rommelmarkt. En Skipbo kocht ik ergens in de aanbieding.

Cadeau-idee 9: iets om te schrijven

Een laatste suggestie die weer mooi aan sluit bij de eerste: iets om mee te schrijven, tekenen of kleuren. Uiteindelijk verdwijnen pennen, potloden en stiften altijd. Of ze raken leeg, op of breken af. Een vers setje is daarom bijna altijd welkom.

Ik geef ze ook vaak in combinatie met een schriftje. Om zelf in te schrijven. Zelfs kinderen van een jaar of 3 worden daar al heel blij van, zo’n “grote-kinderen-cadeau”. Bij de Hema hebben ze nu allerhande schriften in de aanbieding. Handig om per stuk in te pakken (en een paar achter de hand te houden voor de cadeautjeskast).

Mooie gekleurde pen erbij, en klaar!

Een leuk schoencadeau hoeft niet duur te zijn

Uiteindelijk gaat het er bij Sinterklaas om dat het gezellig is en de kinderen blij zijn. Dat hoeft niet duur te zijn, dat blijkt hopelijk wel uit deze cadeautjes. Veel plezier met de voorpret!

*Disclaimer: Dit artikel bevat mogelijk affiliate links. Dit betekent dat als ik een kleine commissie ontvang als jij via één van deze links iets aanschaft. Dit kost jou niets extra’s. Ik beveel alleen producten en diensten aan die ik zelf ook gebruik en waar ik voor 100% achter sta. Daarnaast bevat dit artikel afbeeldingen van Shutterstock.com

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: