Een nieuwe vorm van het ouderwetse spaarpotje

Dit bericht is  een gesponsord gastblog. Tekst en copyright zijn van Moneyou.

Wil je geld opzij zetten voor die lang gekoesterde reis of een nieuwe keuken? Of misschien heb je een ander spaardoel in gedachten? Sparen lukt vaak net iets beter als je je doelen en wensen voor ogen houdt. Waar sparen de meeste mensen tegenwoordig voor?

Voor veel mensen is Doelsparen net dat extra zetje in de rug om een grote, belangrijke uitgave voor ogen te houden en daarvoor te blijven sparen. Net als een ouderwetse spaarpot. Alleen hoef je er niet een hamer bij te pakken om te zien hoe ver je bent met je gespaarde geld. Het spaargeld staat veilig op de bank en je kunt met de technologie van tegenwoordig direct zien hoe dicht je je spaardoel bent genaderd.

Wat is doelsparen?

Het woord zegt het al: sparen voor een doel. Voor elk doel is het mogelijk om een aparte doelspaarrekening te openen. Deze spaarrekening is bedoeld voor spaargeld dat je langere tijd kunt missen. Het bedrag staat namelijk voor een langere tijd vast. Wil je toch onverwachts geld opnemen? Dan dien je hier opnamekosten voor te betalen.

Verschillende spaardoelen

Het is geen wonder dat steeds meer mensen verschillende spaardoelen hebben. Het kost niets extra en het is een mooie en leuke extra motivatie om aan het gewenste bedrag te komen. Moneyou heeft de spaardoelen onderzocht onder hun klanten. Ongeveer één op de drie Moneyou-klanten heeft voor verschillende spaardoelen een aparte rekening. En dat vinden ze extra makkelijk en overzichtelijk.

Spaardoelen top-5

Onze klanten sparen voor de meest uiteenlopende doelen. Waarvoor sparen zij het meest? Dit is de top 5:

 1. Onverwachte kosten
 2. Spaarpotje voor kind of kleinkind
 3. Vakantie
 4. Woning
 5. Auto of motor

Andere populaire spaardoelen zijn studies, zorgverzekeringen en hobby’s.

Waar spaar jij voor? Wat zijn jouw spaardoelen?

This Article Has 6 Comments
 1. Ik heb een heel rijtje aan spaardoelen. Van vakantie tot autokosten. Ik probeer nu vooral de potjes vol te maken met dingen die de komende maanden echt nodig zijn zoals het kledingpotje en autopotje.
  Simpel,met een snufje liefde. onlangs geplaatst…Sparen in potjes…..My Profile

 2. Ik ben ook fan van MoneYou, om de potjes. De laatste tijd overigens wat minder om de rente, die echt om de haverklap daalt… Maar de potjes zijn handig, ook om te zien hoe snel je ergens bent enzo.
  LekkerLevenMetMinder onlangs geplaatst…Wat vind jij: autobelasting op gebruik of bezit?My Profile

 3. Thea schreef:

  Mijn dochter, toen 8, spaarde in jampotjes! Ze kreeg 2 gulden zakgeld per week en moest bij elk verjaardagscadeautje (ouders, zusje, opa en oma, vriendjes en vriendinnetjes) een klein bedrag meebetalen. Ze had dus een verjaardags-jampotje, een “ik wil graag snoep kopen”-potje, lego-potje, banksparen-potje en een allerhande potje. Inmiddels is ze ’n volwassen vrouw van 42 jaar , met partner en 3 kinderen, een goede baan plus een eigen bedrijfje en ze spaart nog steeds. Niet in potjes, dat doen haar kinderen nu maar gewoon op een spaarrekening, zonder potjes!

 4. consuminderen schreef:

  Die dochter van ABN AMRO Moneyou, vind ik een fijne bank. Vandaag zag ik de rentebijschrijving op het doel vervoer met voldoende saldo. Fijn dat er weer rente aan werd toegevoegd.
  consuminderen onlangs geplaatst…Een sprankje hoop voor spaardersMy Profile

 5. Yvon schreef:

  De potjes die Moneyou heeft zijn handig ja! Heb ze ook.
  Minder handig is de treurig lage rente…. 🙁 (maar da’s overal)
  Yvon onlangs geplaatst…De Krka Watervallen in Kroatië – alsof je door een sprookjeswereld looptMy Profile

 6. Lisette schreef:

  Ik spaar ook maar heb geen verschillende potjes. Het is voor leuke dingen maar ook een burgertje voor een onverwachte aankoop.
  Lisette onlangs geplaatst…7 Geboorte TraktatiesMy Profile

Geef een reactie