Een nieuwe vorm van het ouderwetse spaarpotje

Telefoon met spaardoelen
Dit bericht is  een gesponsord gastblog. Tekst en copyright zijn van Moneyou.

Wil je geld opzij zetten voor die lang gekoesterde reis of een nieuwe keuken? Of misschien heb je een ander spaardoel in gedachten? Sparen lukt vaak net iets beter als je je doelen en wensen voor ogen houdt. Waar sparen de meeste mensen tegenwoordig voor?

Voor veel mensen is Doelsparen net dat extra zetje in de rug om een grote, belangrijke uitgave voor ogen te houden en daarvoor te blijven sparen. Net als een ouderwetse spaarpot. Alleen hoef je er niet een hamer bij te pakken om te zien hoe ver je bent met je gespaarde geld. Het spaargeld staat veilig op de bank en je kunt met de technologie van tegenwoordig direct zien hoe dicht je je spaardoel bent genaderd.

Wat is doelsparen?

Het woord zegt het al: sparen voor een doel. Voor elk doel is het mogelijk om een aparte doelspaarrekening te openen. Deze spaarrekening is bedoeld voor spaargeld dat je langere tijd kunt missen. Het bedrag staat namelijk voor een langere tijd vast. Wil je toch onverwachts geld opnemen? Dan dien je hier opnamekosten voor te betalen.

Verschillende spaardoelen

Het is geen wonder dat steeds meer mensen verschillende spaardoelen hebben. Het kost niets extra en het is een mooie en leuke extra motivatie om aan het gewenste bedrag te komen. Moneyou heeft de spaardoelen onderzocht onder hun klanten. Ongeveer één op de drie Moneyou-klanten heeft voor verschillende spaardoelen een aparte rekening. En dat vinden ze extra makkelijk en overzichtelijk.

Spaardoelen top-5

Onze klanten sparen voor de meest uiteenlopende doelen. Waarvoor sparen zij het meest? Dit is de top 5:

  1. Onverwachte kosten
  2. Spaarpotje voor kind of kleinkind
  3. Vakantie
  4. Woning
  5. Auto of motor

Andere populaire spaardoelen zijn studies, zorgverzekeringen en hobby’s.

Waar spaar jij voor? Wat zijn jouw spaardoelen?

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: