Spannende plannen & een aankondiging!

aankondiging

Gisteren schreef ik het al, vandaag een extra blog, met daarin mijn plannen en een aankondiging. Wat kun je het komende jaar op dit blog verwachten? Waar ga ik mee aan de slag? Een ding beloof ik je vast: het gaat zeker leiden tot meer geld en minder stress! (Want consistentie, daar houd ik ook wel van.)

Jaardoelen

Vorig jaar op dit tijdstip werkte ik nog in loondienst en had ik geen enkel idee dat ik nu blogger en ondernemer zou zijn. Omdat er zoveel veranderd is, vind ik het best heel lastig om jaardoelen op te stellen. Ik heb geen idee waar ik naar toe ga, en hoe!

Het leek me daarom leuk om eerst eens thuis te inventariseren wat onze gezamenlijke doelen zouden kunnen zijn. Dat leverde een mooi lijstje op:

 • Meer feestjes vieren (de 7-jarige)
 • Vaker uit logeren (de kleuter)
 • Veel buiten spelen (de puppy)
 • Meer bewegen & minder eten (die kerstkilo’s hè… – de volwassenen dus, die kinderen bewegen regelmatig meer dan genoeg, als je het mij vraagt)
 • Allemaal lief zijn voor elkaar (ook inbreng van de volwassenen, surprise, surprise)

puppyToen ik vroeg wat iedereens leerdoelen waren, bleken die van de kinderen heel anders te liggen dan ik had voorspeld:

 • rekensommen over de 1000 (ja, en dan niet 1000 + 1, dat weet ik allang!)
 • bij het apenspelletje om alle aapjes in de boom te krijgen
 • lekker in het mandje blijven liggen als ik even naar de gang loop (mijn persoonlijke doel voor m’n puppy)

Die van mij waren wat minder fantasierijk helaas:

 • hoe het is om ondernemer te zijn (ok, die was wel voorspelbaar)
 • hoe het echt is om een onregelmatig inkomen te hebben

Alles bij elkaar genomen lijken de leerdoelen wel haalbaar dus. Behalve die aapjes dan, want dat is echt heel ingewikkeld. (Wat een rotspel zeg, kent iemand het? Het heet Springende apen. Tips & trucs zijn welkom!)

Het was een nuttige exercitie, die me enorm motiveerde. Gewapend met de apen kwam ik vervolgens tot het volgende lijstje:

Zakelijke doelen

 • Minimaal mijn jaarsalaris van afgelopen jaar verdienen met mijn bedrijf en mijn blog.
 • Minimaal 3 verschillende opdrachten doen, om ervaring als ZZP’er op te bouwen.
 • Een reserve van enkele maanden opbouwen, voor het geval ik tijdelijk geen opdrachten vind (en om op een gegeven moment een paar maanden niets te kunnen doen).
 • Mijn CRM-systeem optimaliseren, en een pijplijn van mogelijke opdrachten opbouwen (je ziet, in mijn doelen bouw ik graag).

Blogdoelen

 • Elke week 3 blogs blijven schrijven
 • Minimaal 300.000 pageviews en 50.000 unieke bezoekers halen…
 • Minimaal 1 sponsordeal voor op de blog per maand sluiten om de blogkosten te kunnen voldoen
 • Meer berichten schrijven over “minder stress” (minimaal 1 op de 4 in plaats van het huidige 1 op de 10).
 • Serie ZZP’er Zaterdag verder uitbreiden, met nieuwe vragen en een bredere groep ZZP’ers
 • Een nieuwe interviewserie toevoegen over mensen met schulden en hun oplossingen
 • Diverse nieuwe thema’s toevoegen (hierover hieronder meer)
 • Regelmatig een speciale maand (zoals de November bespaarmaand) organiseren

Persoonlijke doelen

Naast zakelijke en blogdoelen is het ook wel goed om wat persoonlijke doelen te hebben. Nu is dit geen lifestyleblog, dus ik laat mijn sportdoelen verder achterwege (dat scheelt weer als ik toch geen zin heb om de CPC te doen…). 🙂 Wel heb ik de volgende persoonlijke financiële doelen:

 • Zoveel mogelijk op 1 salaris leven, om onregelmatige inkomsten goed op te kunnen vangen.
 • Een flink bedrag aflossen op onze hypotheek. Daar schrijf ik binnenkort ook weer een blog over.

En tot slot nog twee persoonlijk (leer)doelen:

 • Ik wil meer focus aanbrengen in wat ik doe. Ik ben nu echt met 30 dingen tegelijk bezig, en dan is het wel moeilijk om dingen goed te doen en af te maken. Ik wil zowel op mijn blog als binnen mijn bedrijf meer focus gaan aanbrengen in wat ik doe. Daar kom ik vast nog wel op terug in een blog over minder stress. (Want dan kan ik daar mooi weer eentje op af vinken). 🙂 (En ook leuk he, zo’n doel en dan 30 doelen opschrijven. Nou ja, dan snap je dus dat dit leerdoel wel terecht is).
 • Het uiteindelijke doel van mijn bedrijf is het bereiken van financiële vrijheid, met als einddoel gelukkiger te worden. Financiële vrijheid is echter niet de enige weg naar meer geluk. Ik wil ook meer kleine stapjes richting geluk zetten. Zie volgende alinea…

Aankondiging!! Aankondiging!!

Ik schreef het hierboven al, ik wil dit jaar een aantal nieuwe thema’s introduceren (binnen het overkoepelende thema natuurlijk). En dat doe ik dan ook maar gelijk!

Thema 1: Meer geluk!

Nu mijn eerste opdracht binnen is (nogmaals YEAH!!), heb ik veel meer vertrouwen dat het goed gaat komen met mijn bedrijf. Het geeft enorm veel rust. Daardoor denk ik ook dat ik de komende tijd meer focus aan kan brengen in wat ik wil bereiken, zowel met mijn blog als met mijn bedrijf. En dat leidt ertoe dat ik meer aandacht kan besteden aan mijn laatste leerdoel: gewoon simpele stapjes zetten naar minder stress en dus meer geluk!

geluk aankondigingAl eerder schreef ik over The Happiness Project. Dat is een boek (en blog) van Gretchen Rubin over de stappen en stapjes die zij zet om gelukkiger te worden. Op het moment dat ze dit project startte, was ze niet ongelukkig, maar wilde ze wel overall wat blijer worden. Dat vind ik heel herkenbaar, en een prachtig streven. Daarom schrijf ik dit jaar elke maand minimaal 1 blog over mijn eigen persoonlijke happiness-project. In mijn eerste blog (volgende week) zal ik de 12 maanddoelen onderzoeken en vastleggen. En daarna schrijf ik over hoe het gaat. Ik ben zeer benieuwd! Wil je hier ook mee aan de gang? Check vast de downloads op de site van Gretchen!

Thema 2: Meer besparen!

Thema 2 zal voor sommige mensen het tegenovergestelde zijn, maar de hardcore lezers van mijn blog zullen dit zeker kunnen volgen: ik start een nieuwe bespaarmaand. Minder geld uitgeven leidt namelijk zeker tot meer blijheid aan mijn kant.

besparen aankondigingHet is nu nog kerstvakantie, en in de kerstvakantie bezuinigen is gewoon niet zo leuk. Daarom laat ik deze dagen nog een beetje gaan. We gaan vandaag gewoon lekker naar de binnenspeeltuin (heel slecht voor mijn tijdelijke eigen geluksniveau trouwens (we noemen onderling “the hell”), maar als je die blije snoetjes van de aapjes ziet, snap je dat we het toch doen). En we eten ook gewoon nog de hele week lekker (vooral kerstrestjes overigens, maar dat terzijde). Vanaf maandag de 8e gaan we op de zuinige bespaartoer! Doen jullie weer mee?

 

Wie doet er mee met The Happiness Project? En wie gaat er mee besparen? Laat het me weten in de opmerkingen!

 

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.