Stop de energieverspillers in huis

Dit bericht is een gesponsord gastblog. Tekst en copyright zijn van Homedeal.

Het is steeds belangrijker om milieubewust te leven en zo min mogelijk energie te verbruiken in huis. Er zijn een aantal energieverspillers in huis, die de energierekening onnodig laten stijgen. Dat is natuurlijk zonde. Lees hier meer over de verschillende energieverspillers in huis en wat de duurzamere oplossing is.

Energieverspiller 1: Radiatoren

Bijna elk huis is voorzien van radiatoren om het huis op te warmen. Radiatoren gebruiken veel water en energie om warmte op te wekken. Zogenaamde lage temperatuur radiatoren zijn flink zuiniger dan reguliere radiatoren, omdat ze minder en koeler water gebruiken om te verwarmen. Als je het helemaal goed wil doen, ga je voor wandverwarming of vloerverwarming. Hierdoor kan je je thermostaat 2 graden lager zetten en zorgen je tegels gezet op de vloer en muren voor een aangename temperatuur.Energieverspiller 2: Oude koelkasten en vriezers

Oude koelkasten en vriezers zijn onopvallende energieverspillers. Vroeger werd  weinig aandacht geschonken aan zuinige koelkasten en vriezer. Nu is dit veel meer het geval. Een koelkast van 8 jaar oud verbruikt twee keer zoveel energie als een nieuwe, zuinige variant. Het is daarom altijd verstandig om te investeren in een nieuwe koelkast en vriezer, je hebt dit bedrag binnen een aantal jaar terugverdiend. Let erop dat je eens per jaar het ijs verwijdert, zo verspil je minder energie.

Meergeldminderstress - Energieverspillers 2 - klok

Energieverspiller 3: Airco

Hoewel het ‘s zomers heel verleidelijk is om een airco aan te schaffen om je huis te verkoelen, is dit geen goed idee. Airco’s zijn enorme energieverspillers. Het is daarom beter om ‘s nachts ramen open te zetten en je huis zo te koelen. Probeer op warme dagen de ramen en gordijnen overdag dicht te houden om de temperatuur in huis zo koel mogelijk te houden. Een andere manier om verkoeling te bieden is het gebruik van een kleine elektrische ventilator. Een ventilator is aanzienlijk zuiniger dan een airco.
Energieverspiller 4: Apparaten op stand-by

Wanneer je je televisie uitzet, gaat hij op stand-by. Hoewel je denkt dat er dan geen stroom wordt verbruikt, is dit toch wel het geval. Haal niet alleen bij je televisie, maar ook bij andere apparaten de stekker uit het stopcontact als je het niet meer gebruikt. Dan bespaar je tot wel € 110 per jaar. Denk hierbij aan je computer, de decoder van de televisie en de opladers van je telefoon en laptop.

Energieverspiller 5: Ongeïsoleerde muren en daken

Het merendeel van de huizen die in de afgelopen 10 jaar zijn gebouwd, zijn voorzien van goede muur- en dakisolatie. Wist je dat je via een niet geïsoleerd dak tot wel 30% van de warmte in huis verliest? Het is daarom verstandig om je isolatie te controleren en als het niet aanwezig is in je woning, om erin te investeren. Zo bespaar je op je energieverbruik en verhoog je het energielabel van je woning.

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: