Wat kan jij dit jaar nog besparen? 4 snelle acties op een rij

spaarvarken - besparen

December is voor mij echt een maand waarin ik aan de slag wil met dingen. Dan krijg ik een beetje de kriebels van "dit wilde ik dit jaar nog doen". Ken je dat? Het loopt uiteen van het huis opruimen tot nog een paar kilo afvallen. En lekker besparen natuurlijk. Vooral dat. Echt van die dingen die je je in januari voorneemt, en dan in februari eigenlijk alweer spaak lopen. En waarvan je in mei niet meer weet dat je het je ooit voorgenomen had.

Als het dan weer winter begint te worden, krijg ik het ineens op mijn heupen en wil ik alsnog vanalles regelen. En doen. En zo...

En wat denk je...

Dat lukt dan niet meer. 🙂 Tenminste... niet zo groot als ik me voornam in januari. In theorie kan ik heus nog wel een kamer opruimen. Maar het hele huis aan kant in drie weken tijd? Tja.
En onze spaarrekening flink spekken voor een vakantie volgend jaar? Hm. Zeker niet op basis van wat ik deze maand op mijn boodschappenbudget ga besparen. In december maken we het gezellig per slot van rekening.

Maar om het nou maar op te geven? Dat is ook niet mijn stijl. We hebben nog bijna vier heerlijke weken te gaan dit jaar. En daarin kunnen nog bergen verzet worden. Op alle vlakken.

Sparen, lukt dat nog?

Op Facebook kom ik veel mensen tegen met hetzelfde gevoel. Niet alleen als het gaat om opruimen maar vooral als het gaat om sparen. Ze hadden zich nou zo voorgenomen om dit jaar wel te sparen. En flink ook. Maar... dat is dus niet gelukt. Nu het december is, geven ze het maar helemaal op. Dan gaan de remmen los.

Zonde! Want juist in december kun je nog behoorlijk wat bereiken. Je moet alleen slim aan de slag gaan. Een plan maken voor wat je wel uit mag geven en je daaraan houden. En kijken waar je allemaal nog op kunt besparen, zonder dat het ten koste gaat van deze heerlijke decembermaand.

Mijn actieplan? Vaste lasten omlaag

Wat daarnaast goed werkt, is nog een paar korte klappen slaan. Even de vaste lasten doornemen om te kijken of er nog ergens wat te halen is. 

Alles-in-1-pakket voor internet, bellen en tv

Twee jaar geleden heb ik een nieuw contract afgesloten voor internet, bellen en tv. Dus... tijd om weer te onderhandelen. Yes! Vaak kun je door over te stappen - of door te zeggen dat je over wil stappen - zeker een half jaar korting krijgen op je abonnement.

Overstappen van bank: € 50 verdiend!

Twee jaar geleden switchte ik ook van bank. Dat heeft me ook flink wat opgeleverd, aan kostenbesparingen. Sowieso omdat ik daar ook € 50 aan welkomstpremie ontving. (En die actie is er nu ook weer!)

Bang om over te stappen van bank? Lees hier mijn ervaring.

Overstappen van energiemaatschappij: € 120 welkomstkorting

Wij zijn halverwege dit jaar weer overgestapt van energiemaatschappij, dus daar kan ik nu niet naar kijken. Het leverde ons wel € 120 aan welkomstkorting op. En misschien is het voor jou nu wel net de juiste tijd. Even je verbruik van afgelopen jaar opzoeken, en je ziet meteen of overstappen zin heeft.

En natuurlijk de zorgverzekering: zo gepiept

Ook is het deze maand tijd om je zorgverzekering nog eens goed door te nemen. Even alles op een rij, en goed kijken waar je het minst betaalt en het meest terugkrijgt van wat jij nodig hebt. 

Ik stap elk jaar over en tot nu toe hoef ik alleen nog maar minder te betalen. Natuurlijk, dat is ook omdat ik het grote geluk heb dat ik gezond ben en voldoende buffer heb voor mijn eigen risico. Maar ook als je wel allerhande gezondheidsproblemen hebt, kun je flink besparen door de juiste verzekering te kiezen.

Vorig jaar rekende ik het voor een aantal mensen uit, en de verschillen waren gigantisch. Dat kan wel oplopen tot dik € 1000 per jaar bij de ene of bij de andere verzekering. Zelfs als je nu helemaal tevreden bent, kan het geen kwaad om hier even een half uurtje in te stoppen. Dan weet je het maar.

Om je te helpen hierbij heb ik dit jaar een handige zorgvergelijker gemaakt. Doe er je voordeel mee! Klik hier om naar de zorgvergelijker te gaan.

Ga daar komend weekend eens mee aan de slag

Wil jij nog wat besparen door naar je vaste lasten te kijken? Daar kan ik je gelukkig behoorlijk bij helpen. Ik heb over al deze onderwerpen al flink wat blogs geschreven met de beste tactiek om in zo min mogelijk tijd zoveel mogelijk resultaat te boeken.

Wil jij meer weten over overstappen van...

En wil je een plan maken over hoe je nu de decembermaand zonder al te veel extra en onverwachte kosten overleeft? Overweeg dan om eens mee te doen met mijn no-spend-challenge. Ja... juist in december. Dan mag je echt wel genoeg uitgeven aan al die dingen die het leven zo leuk maken, en hoef je je niet rot te voelen over dingen waar je eigenlijk geen geld voor over hebt.

spaarvarken - besparen

Foto van Shutterstock / didesign021: gouden spaarvarken met Euro's eronder.

Veel succes!

Ik heb ook weer een plan gemaakt voor alles wat ik nog moet doen in december. En alles wat ik zou willen doen. Daar heb ik flink in geschrapt tot het daadwerkelijk nog haalbaar is in die vier weken.

Het is een mooi lijstje geworden, waarop het doornemen van mijn zorgverzekering op nummer 1 staat. Dat gaat me zeker lukken dus.

En jij? Wat ga jij nog aanpakken? Wat ga jij nog bereiken die laatste maand? Vertel het me, ik ben heel benieuwd.


*Disclaimer: Dit artikel bevat affiliate links. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via één van deze links iets aanschaft. Dit kost jou niets extra’s. Ik beveel alleen producten en diensten aan die ik zelf ook gebruik en waar ik voor 100% achter sta. Daarnaast bevat dit artikel afbeeldingen van Shutterstock.com

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: