Wat wordt jouw focus in 2019? Een recensie van de Eenvoudig Leven agenda

Eenvoudig leven - cover

Als blogger heb je af en toe een gelukje, dan krijg je zomaar een mooi cadeautje toegestuurd. Zo kreeg ik de afgelopen weken een paar prachtige agenda's met de post. En ik ben dol op agenda's, dus daar was ik heel blij mee. De eerste was de Eenvoudig Leven agenda, gemaakt door Nynke Valk

De eerste indruk

Wat een mooi boekje is dat! Het ziet er vrolijk en fris uit, en nodigt gelijk uit om door te bladeren. En de inhoud is heel verrassend. Elke maand is er een thema om je te inspireren of om je te helpen bij een valkuil. Daarnaast staan er wekelijks reflectievragen die je in kunt vullen en die je weer opnieuw kunnen inspireren. De focus ligt op wat je bereikt en hoe je daarbij voelt. En daarnaast hoe je kunt leren van wat er niet gelukt is en hoe je daar volgende week verder mee kunt. Een hele mooie positieve manier om je planning te benaderen dus. 

Omdat drie agenda's me wat veel zijn, heb ik deze agenda cadeau gedaan aan coach Annemarieke Dijkstra. Zij heeft een mooie recensie geschreven.  

Vormgeving

De agenda ziet er op het eerste gezicht vrolijk uit. Ik vind hem niet echt representatief over komen. 

Ondanks dat de vrolijkheid me oppept, zou ik hem een iets zakelijkere cover geven.

Lay-out

Als ik de agenda alleen voor mijn persoonlijke leven gebruik is hij prima. Maar ik kan hem niet ook voor mijn werk gebruiken, omdat ik dan echt meer ruimte nodig heb. De weekindeling vind ik wat karig, de vakjes per dag zijn voor mij te klein. Daarnaast mist er een urenindeling in deze agenda, en is het voor mij lastig om de dagindeling duidelijk in te vullen. Ik had een verticale dagindeling (met urennotatie) makkelijker en praktischer gevonden.

Ook vind ik de maand- en dagaanduiding wat klein van font. Daardoor is het niet in één oogopslag duidelijk in welke maand/week ik aanbeland ben als ik m’n agenda open doe. 

Wat wel heel fijn is, is dat de agenda een lintje heeft en ik dus door gebruik van het lintje altijd bij de juiste week zit.

Een ander groot pluspunt vind ik, is dat naast elke week een pagina staat om thema’s en acties in te vullen. Zo is het heel duidelijk wat mijn actiepunten voor die week zijn en waar ik die week aan wil werken. Zelf zou ik die actiepunten aan het eind van de week arceren met een stift om zodoende te kunnen zien welke actiepunten ik bereikt heb en aan welke ik de volgende week verder wil werken.

De doelstelling van de agenda

De agenda heeft duidelijk als doelstelling structuur in je leven aanbrengen, dit komt naar voren in de teksten in de agenda, de zelfreflectievragen/evaluaties en de planning die je voor elke week kunt maken door ‘thema’s en acties’ in te vullen. Dit is zelf iets wat ik veelvuldig zal gebruiken, want juist hierdoor krijg ik wat meer overzicht in de dagen. 

Ik vond het fijn dat de vragen al zijn vooringevuld met een voorbeeld, zo krijg je een idee van hetgeen je in zou kunnen vullen.

Mijn conclusie

Aan de doelstelling van de agenda wordt zeker voldaan, ik denk dat mijn leven een stuk georganiseerder en eenvoudiger wordt door het gebruik van deze agenda in mijn persoonlijk leven. Juist door het invullen van vragen in evaluaties en het stellen van doelen kan ik werken aan de punten die ik voor verbetering vatbaar vind. 

Het nadeel vind ik de kleine schrijfruimtes bij de dagen (voor het weekend is er zelfs maar één vakje) en die schrijfruimte is voor mij echt te weinig en dat vind ik wel jammer. Eigenlijk is het meer een actieplanner dan een agenda. Leuk voor naast een afsprakenplanner en echt voor jezelf.  

Interesse in deze agenda?

Ben je enthousiast over deze mooie agenda en wil je hem ook bestellen? Hij is bij Bol.com verkrijgbaar voor € 16,99. 

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: