ZZP’er Zaterdag met Jana Cools van The Style Issue

ZZP'er zaterdag The Style Issue

Vandaag lees je hier weer een leuk interview met een (startende) ZZP’er. Dit zijn interviews met uiteenlopende mensen die één ding gemeen hebben: ze werken voor zichzelf. Soms volledig en soms naast een baan in loondienst. Soms zijn ze net begonnen, soms zijn ze al langer bezig. In alle gevallen geven ze ons een inkijkje in hun eigen bedrijf. Waarom zijn ze voor zichzelf begonnen? Wat doen ze precies? Hoe werven ze klanten? Hoe regelen ze hun zaken? In totaal heb ik 40 vragen gesteld, en iedereen kiest zelf welke hij of zij beantwoordt. Het doel hiervan: anderen inspireren om voor zichzelf te beginnen (of juist niet!).

Achtergrond

Hoe heet je bedrijf? Waarom heb je voor deze naam gekozen?

Mijn blog/bedrijf heet ‘The Style Issue’. Ik heb voor deze naam gekozen omdat het in een paar woorden een goede omschrijving geeft van het concept. Alles wat met ‘style’ te maken heeft komt aan bod. Het is een blognaam die makkelijk te onthouden is en er goed uitziet op mijn business cards. Het klinkt een beetje als een magazine, wat ik met opzet heb gedaan. De naam valt goed te combineren met andere platformen, netwerken…Ik ben er trots op!

Wat voor bedrijf wil je oprichten?

Momenteel run ik een lifestyleblog, puur voor het plezier en verdere mogelijkheden (netwerken, ervaringen opdoen). Ik werk hard om The Style Issue professioneel te maken, maar als de blog bestaat nog geen jaar. Er is dus zeker nog wat werk aan de winkel.

ZZP'er zaterdag met Jana CoolsWaarom wil je voor jezelf beginnen?

Ik werk als freelance lifestyle-journaliste, dus een eigen blog er professioneel aan vastkoppelen lijkt mij een logische zet. Werk en privé kunnen in mijn geval perfect in elkaar overvloeien. Van mijn blog een vaste waarde maken is een doel op zich!

Opstarten

In welke fase bevind je bedrijf zich?

Ik ben begonnen met de oprichting, maar ik ben nog niet officieel van start gegaan. De blog The Style Issue bestaat pas sinds dit voorjaar, dus momenteel is er nog geen sprake van financiële voordelen/inkomsten. Ik had al langer een blog, maar ik was er zelf nooit 100% tevreden over. Helemaal opnieuw begonnen dus!

Hoe heb je je voorbereid op het starten van je bedrijf?

Ik blog al sinds ik me kan herinneren en The Style Issue is zowat het “eindproduct”. Ervaring, studies en een grote interesse in het bloggebeuren maken me de blogster die ik nu ben. Ik heb vanaf het begin duidelijke planningen en doelstellingen opgesteld. Ik publiceer enkel dingen waar ik zelf tevreden over ben!

Heb je ook nog een andere baan naast je bedrijf?

Ik werk als freelance lifestyleredactrice/journaliste.

Hoeveel uur per week werk je aan/in je eigen bedrijf?

Als ik klaar ben met redactiewerk, stap ik over op mijn blog. Ik probeer minstens een uur per dag vrij te maken om posts in te plannen, te schrijven, aan branding te doen, te netwerken… Ook in het weekend werk ik een paar uur per dag aan mijn blog. Gemiddeld zo’n 8 uur per week denk ik.

Aandacht voor je bedrijf

Hoe maak je reclame?

Ik heb mijn eigen business cards laten drukken, ben actief op sociale media, probeer zoveel mogelijk relevante events bij te wonen, netwerken, probeer me zoveel mogelijk bij te scholen over branding…Eigenlijk ben ik er constant mee bezig.

Hoe vinden je we blog?

The Style Issue

Maak je gebruik van Facebook om klanten te werven? 

Mijn blog heeft een eigen Facebookpagina met updates, shares van mijn instagrampagina… Eigenlijk gebruik ik de pagina vooral om te netwerken met andere bloggers en altijd iets bij te leren. Ook ben ik lid van groepen waar je links kan posten van je eigen blog, pure reclame, maar oh zo belangrijk.

Samenwerken

Ben je van plan om alleen te blijven? Of wil je op termijn uitbreiden?

Ik sta vanaf de start-up open voor collabs met andere bloggers, bedrijven…Het zou super zijn als mijn blog zo zou uitbreiden dat ik de kans krijg om met iemand op professioneel samen te werken.

Heb je veel contacten met andere ondernemers?

Ik probeer zo goed mogelijk contacten te onderhouden, nieuwe contacten te leggen en bij te leren van professionals. Netwerken is dus de boodschap!

De toekomst van The Style Issue

Wat is je toekomstdroom voor je bedrijf?

Mijn toekomstdroom is een zelfstandige blogger te worden. Al ben ik wel realistisch. Ik heb al mijn persoonlijke doelstellingen qua werk al waargemaakt, dus als mijn blog slechts een leuke aanvulling blijkt te zijn, dan kan ik daar mee leven.

Maak je je zorgen over de toekomst van je bedrijf?

Iedereen heeft tegenwoordig wel een blog, dus ik maak me zorgen of ik wel genoeg opval in de blogwereld. Ik doe mijn best, maar soms vind ik het erg moeilijk om mezelf te blijven onderscheiden. Soms kan ik er onzeker over worden, maar dan besef ik dat opgeven geen optie is.

Hoe ziet jouw bedrijf er over 10 jaar uit?

Hopelijk heb ik what it takes om een vaste waarde te worden met The Style Issue. Het belangrijkste is dat ik over 10 jaar nog steeds doe wat ik het liefste doe: schrijven.

Meer weten?

Bedankt voor je leuke antwoorden Jana!

Wil je weten hoe het verder gaat met haar blog? Ga dan eens kijken op haar site The Style Issue! Volgende week vertelt Esther Schippers van 100% Yoga haar verhaal. Esther is een “hybride professional”. Naast haar fulltime baan, heeft ze haar eigen yoga-school, een hele bijzonder uitdaging!

Ook mee doen met deze serie? Mail me op Sjoukje@meergeldminderstress.nl

 

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.