ZZP’er Zaterdag met Krista Bakker van KristaCoachesOnline

KristaCoachesOnline

Sinds vorige week zaterdag plaats ik elke week een interview met een ZZP’er. Dit zijn interviews met uiteenlopende mensen die één ding gemeen hebben: ze werken voor zichzelf. Soms volledig en soms naast een baan in loondienst. Soms zijn ze net begonnen, soms zijn ze al langer bezig. In alle gevallen geven ze ons een inkijkje in hun eigen bedrijf. Waarom zijn ze voor zichzelf begonnen? Wat doen ze precies? Hoe werven ze klanten? Hoe regelen ze hun zaken? In totaal heb ik 40 vragen gesteld, en iedereen kiest zelf welke hij of zij beantwoordt. Het doel hiervan: anderen inspireren om voor zichzelf te beginnen (of juist niet!).

Vandaag geeft Krista Bakker van KristaCoachesOnline antwoord op mijn vragen. (En nu denk je, heee, Bakker, is dat toeval? Nee, dit interview is met mijn zus. Die is ook bezig met haar eigen bedrijf dus. Kun je je voorstellen hoe gezellig onze familieverjaardagen en uitjes tegenwoordig voor andere mensen zijn.) 🙂

Achtergrond

KristaCoachesOnlineHoe heet je bedrijf?

KristaCoachesOnline

Waarom heb je voor deze naam gekozen?

Omdat ik mezelf in de markt wil zetten als online coach.

Wat voor bedrijf heb je ?

Een coaching-training bedrijf voor online netwerkmarketeers.

Met de opkomst van social media is er een hele nieuwe manier van netwerken ontstaan. Je kunt via bijvoorbeeld Facebook veel meer mensen bereiken. Dit kun je doen op een manier dat je mensen aantrekt, of afstoot. Helaas gebeurt het laatste het meest (met name in health en wellness, dat er voor/na foto’s worden geplaatst, met daarin 45 mensen die getagt zijn. Dat is ontzettend irritant. Of dat mensen zonder toestemming aan een groep toegevoegd worden, waarin alleen reclame gemaakt wordt). Dat kan allemaal ook anders. Als je veel waardevolle informatie deelt, trek je mensen aan en bind je juist mensen aan je, die klant of collega van je kunnen worden.

img_5023Waarom ben je voor jezelf begonnen?

Omdat ik vrijheid wil voor mezelf, maar ook voor mijn gezin. Binnen een ‘vaste’ baan heb ik dat niet.

Opstarten

In welke fase bevind je bedrijf zich?

Ik ben begonnen met de oprichting, maar ik ben nog niet officieel van start gegaan.

Hoe heb je je voorbereid op het starten van je bedrijf?

Ik heb een aantal trainingen gevolgd en ben van daaruit aan de slag gegaan.

Heb je een businessplan gemaakt?

Daar ben ik mee bezig.

Aandacht voor je bedrijf

Hoe maak je reclame voor je bedrijf?

Via Facebook en Twitter, ik schrijf blogs, adverteer op Facebook, geef live-trainingen op Facebook en ga ook webinars geven.

Waar kunnen we je blogs vinden?

Op mijn website: www.kristacoachesonline.com

Hoe vind ik je op Facebook?

Via mijn zakelijke pagina: facebook.com/kristacoachesonline

En verder?

Op Twitter: @_kristacoaches_ en op Instagram: @kristacoachesonline

En de verkoop?

Wat voor soort klanten zoek je?

Mijn doelgroep bestaat met name uit mensen (moeders) die voor hun netwerkmarketingbedrijf online hun netwerk willen vergroten. Startende netwerkmarketeers wordt vanuit het bedrijf waarmee ik samenwerk nog wel geleerd om lokaal (warme contacten, familie en vrienden) aan de slag te gaan, maar online staat daar nog in de kinderschoenen. Ik heb daarom een aantal trainingen in mijn assortiment, waarin je leert om bijvoorbeeld online je netwerk te vergroten en mensen te vinden die echt geinteresseerd zijn in het opbouwen van hun eigen netwerk marketing business. Vrienden en familie zullen eerder geneigd zijn om ja tegen je te zeggen, omdat ze je willen helpen, maar niet omdat het een droom is om zelf iets op te bouwen. Via social media kun je wel mensen vinden die dat willen, je moet alleen weten waar je moet zoeken en hoe je het contact legt. Daar heb ik ook verschillende trainingen voor, en een boekje.

Hoe vind je nieuwe klanten?

Vooral via Facebook, Twitter en Instagram.

Hoe zorg je ervoor dat ze vaker terugkomen?

Ik verkoop goede producten en geef ze waarde voor hun geld. Zo verkoop ik bijvoorbeeld een cursus voor mensen die wervende teksten willen leren schrijven. Die vond ik zelf ook heel zinvol.
startDaarnaast heb ik een training in mijn assortiment waarin je leert hoe je vanuit je blog een systeem opzet, waarmee je met 10 minuten per dag je blog winstgevend kunt maken. Heel waardevol voor starters.
 
Op mijn site en op Facebook zet ik ook video’s die mensen gratis kunnen bekijken, waarin ik ze allerhande tips geef. Hierbij kun je denken aan het bepalen van je ideale klant, maar ook hoe je een business pagina aanmaakt op Facebook, of hoe je vanaf je desktop een live-video uitzendt op Facebook. 

Hoe stel je je assortiment samen?

Ik meld me aan als affiliate partner van trainingsbedrijven. Ik kijk welke producten geschikt zijn voor mijn doelgroep en die neem ik in mijn assortiment. Hierbij kijk ik specifiek naar trainingen die gericht zijn op het online opbouwen van een netwerk, het genereren van leads en het aantrekken van prospects. Hieronder vallen trainingen zoals de eerder genoemde copywriters guild, maar ook een training in attraction marketing  of training over hoe je traffic genereert op social media.

Toekomst

Het is mijn doel om binnen een jaar 500 vrouwen te coachen en trainen in het opbouwen van hun netwerkmarketing business online. En na dat jaar… dan heb ik nog veel meer mooie plannen. Uiteindelijk geloof ik in financiële vrijheid en tijdvrijheid voor iedereen en met mijn nieuwe bedrijf draag ik daar graag een steentje aan bij!

Tot slot

Bedankt voor je leuke antwoorden Krista!

Wil je meer weten over haar bedrijf? Bezoek dan Krista’s site: KristaCoachesOnline.

Volgende week is het woord aan Linda van Mamaliefde.

 

 

Overcoming fear

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.