ZZP’er Zaterdag met Nienke Verbunt van Dreaming Out Loud

Nienke Verbunt

Vandaag opnieuw een interview met een ZZP’er. Elke week plaats ik een interviews met uiteenlopende mensen die één ding gemeen hebben: ze werken voor zichzelf. Soms volledig en soms naast een baan in loondienst. Soms zijn ze net begonnen, soms zijn ze al langer bezig. In alle gevallen geven ze ons een inkijkje in hun eigen bedrijf. Of in hun bedrijf in oprichting. Waarom willen ze voor zichzelf beginnen? Wat doen ze precies? Hoe werven ze klanten? Hoe regelen ze hun zaken? In totaal heb ik 40 vragen gesteld, en iedereen kiest zelf welke hij of zij beantwoordt. Het doel hiervan: anderen inspireren om voor zichzelf te beginnen (of juist niet!).

Deze week vertelt Nienke Verbunt over haar overwegingen rondom het oprichten van haar eigen bedrijf.

Achtergrond

Hoe heet je bedrijf?

Mijn bedrijf zal waarschijnlijk gewoon mijn eigen naam dragen.

Wat voor bedrijf wil je oprichten?

Ik wil voor mezelf beginnen als social media expert en tekstschrijver.

Waarom wil je voor jezelf beginnen?

Het idee van eigen baas zijn en mijn eigen werktijden en opdrachten kunnen bepalen spreekt me al aan zolang als ik me kan herinneren. In eerste instantie wist ik nog niet op welke manier ik dit precies wilde doen, maar dat ik voor mezelf wilde beginnen weet ik al jaren.

Opstarten

In welke fase bevind je bedrijf zich?

Ik denk nog na over de oprichting en heb nog geen concrete stappen gezet.

Ik ben al bezig geweest met het opzetten van een website voor mijn bedrijf, maar omdat ik momenteel nog bezig ben met afstuderen wil ik deze nu nog niet online zetten omdat ik geen tijd heb voor eventuele opdrachten. Het begin is er, maar het moet allemaal nog officieel gemaakt worden.

Wanneer wil je je bedrijf oprichten?

Ik wil mijn bedrijf ergens het komende jaar op gaan richten. Ik hoop dit jaar af te studeren en mijn eigen bedrijf dan naast een kantoorbaan op te kunnen gaan zetten.

Hoe heb je je voorbereid op het starten van je bedrijf?

Ik heb er al een hoop over gelezen, en ik ben 5 november naar een ondernemersdag bij de KvK geweest.

Heb je een businessplan gemaakt? Hoe heb je dat gedaan?

Nee, dit heb ik nog niet gedaan, maar dat ben ik wel van plan wanneer ik er serieus mee aan de slag ga.

Wat doe je op het moment?

Momenteel ben ik bezig met mijn afstudeeronderzoek en daarnaast werk ik bij de Albert Heijn. Als ik afgestudeerd ben is het de bedoeling dat ik een baan in mijn vakgebied vind en daarnaast langzaamaan mijn eigen bedrijf op zet.

Financiën in kaart

Heb je een bedrijfsbankrekening?

Ik ben van plan om deze op te zetten wanneer ik met mijn bedrijf begin. In de verschillende banken en voordelen heb ik me nog niet verdiept, maar op dit moment zit ik bij de Rabobank, dus die maakt wel een kans.

Verwacht je dat jouw bedrijf afhankelijk is van de seizoenen?

Nee, mijn bedrijf zal niet afhankelijk zijn van seizoenen. Teksten zijn altijd nodig, net als advies op het gebied van social media.

Welke economische ontwikkelingen zijn goed of juist heel slecht voor jouw bedrijf?

Voor mijn bedrijf zal, eigenlijk net als voor de meeste bedrijven, economische groei goed zijn, en een economische crisis slecht. Wanneer het slecht gaat met de economie zijn communicatie-activiteiten het eerste wat organisaties laten vallen, en hebben ze dus minder behoefte aan medewerkers die hun social media bijhouden of teksten schrijven.

Ga je sparen voor je pensioen?

Dit ben ik wel van plan om te doen, omdat je als zzp’er eigenlijk wel moet. Hoe en wat precies ga ik me tegen de tijd dat ik geld ga verdienen in verdiepen.

Aandacht voor je bedrijf

Hoe wil je reclame gaan maken voor je bedrijf?

Wanneer mijn bedrijf in de lucht is, ga ik in ieder geval via social media reclame maken en mogelijk ook via offline advertenties. Ik heb communicatie gestudeerd, dus over de promotie van mijn bedrijf maak ik me geen zorgen.

Heb je een website?

Bijna 🙂

Heb je een blog?

Ja, mijn persoonlijke blog is Dreaming out loud, maar deze heeft niet per se met mijn bedrijf te maken. Ik verwacht wel dat ik op mijn blog tegen die tijd een kijkje achter de schermen kan geven.logo Dreaming out loud

Verwacht je dat je gebruik van Facebook gaat maken om klanten te werven?

Voor mijn bedrijf zal ik dit wel gaan doen. In de vorm van advertenties, maar ook door interessante content te plaatsen. Ik denk dat Facebook wat dat betreft een interessant medium is, maar ik wil daarnaast bijvoorbeeld ook LinkedIn inzetten.

Heb je een zakelijk Twitter-account?

Ik heb op dit moment enkel een persoonlijk Twitter-account, en ik verwacht niet dat ik voor mijn bedrijf een eigen Twitter-account aan ga maken.

Toekomstplannen

Wat is je toekomstdroom voor je bedrijf?

Mijn droom voor mijn bedrijf is om van datgene wat ik graag doe, schrijven en op social media zitten, mijn werk te kunnen maken en hiervan te kunnen leven.

Ben je van plan om alleen te blijven? Of wil je op termijn uitbreiden?

Ik ben in principe van plan om alleen te blijven werken, maar mocht ik het geluk hebben dat mijn bedrijf zoveel opdrachten krijgt dat ik het zelf niet meer aan kan, zal ik uiteraard uitbreiden.

Meer weten?

Bedankt voor je leuke antwoorden Nienke! Wil je Nienke’s plannen volgen? Check dan haar blog!

Nienke Verbunt

 

Volgende week vertelt Saskia Adema van Sassefras Meisjesspeelgoed over haar bedrijf.

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment:

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.