Over mij

De achtergrond van mijn blog

“Wat naar!” zei de vriend met wie ik in gesprek was over mijn zoektocht naar een nieuwe baan. Hij keek me bezorgd aan, en schudde zijn hoofd. “Wat een vervelende situatie”, benadrukte hij nogmaals. Ik had net verteld dat ik het niet naar mijn zin had op mijn werk, en dat ik eigenlijk ook al maanden aan het solliciteren was, zonder concreet resultaat. Ik ging elke dag naar mijn werk met een steen in mijn maag omdat ik het zo slecht naar mijn zin had. Ontslag nemen durfde ik niet, omdat ik het gevoel had dat we ons dat niet konden veroorloven. Hoe moest het met onze enorme hypotheek, ons onder water staande huis en onze reiswensen?

Ons gesprek ging verder over de gouden handboeien van mijn werk, de ingestorte en niet echt herstellende huizenmarkt en ook het steeds groter wordende gat tussen mijn jeugddromen en de realiteit.

zeeNiets te kiezen?

Toen we ’s avonds naar huis reden, liet de gedachte aan zijn bezorgde blik me niet los. Waarom was ik iemand geworden waar mensen medelijden mee konden hebben? Ik ben gelukkig getrouwd, ik heb lieve kinderen en een prachtig grote-mensen-huis. Hoe kon het toch gebeuren dat ondanks ons toch best riante dubbele inkomen onze hypotheek zomaar ineens ons leven bepaalde? Want we hebben geen schulden, en zelfs een spaarrekening (waar ook nog wat geld op staat). Maar ik had niet het idee dat ik iets te kiezen had, of dat ik uit mijn zelfgegraven kuil kon klimmen. En daar werd ik heel ongelukkig van.

Genoeg is genoeg

Genoeg is genoeg, besloot ik. Dit gevoel, en die medelijdende blik, dat ging me niet meer gebeuren. In mijn hoofd ontstond een steeds duidelijker plan. Financiële vrijheid, dat werd mijn nieuwe einddoel. Zodat we op een dag gewoon zouden kunnen stoppen met werken en genieten van het leven. En zodat mijn jeugddromen alsnog uit zouden kunnen komen. Ok, niet allemaal. Ik wil eigenlijk liever geen kinderarts meer worden. 🙂 Ik wil echter nog wel heel graag de wereld verkennen. En een (kinder)boek schrijven (don’t we all…). En tijd en rust hebben om te genieten van de kleine dingen in het leven.

Een nieuwe stap

Om hier echt verder mee te gaan, ben ik gestopt bij mijn werkgever en ben ik voor mezelf begonnen. Meer over deze stap lees je in de blog over mijn strategische ruil.

Het onderwerp van mijn blog

Deze blog gaat slimme keuzes maken rondom geld, zodat je de vrijheid hebt om te kiezen wat je wil doen. Meer geld en minder stress dus! Om dat te bereiken, zoek ik naar allerhande manieren om geld te besparen, geld te verdienen en gelukkiger te worden. Ik onderzoek allerlei opties, reken uit wat de voordeligste keuze is of juist wat de meest lucratieve manier is, ondervraag mensen over hun keuzes en test van alles uit. Samen moet dit leiden tot meer geld en minder stress, voor mijn lezers en voor mij. Het is een geweldige zoektocht!

Wie ben ik

ikMijn naam is Sjoukje Bakker. Ik ben getrouwd, moeder van een stoere, lieve zoon van 8 en een lieve, stoere dochter van 6.  We wonen in een fijn huis met een tuin in een mooie oude wijk in een grote stad, in de buurt van de zee.

Mijn bedrijf

Ik ben blogger, ondernemer en troubleshooter. 

 

En mijn hobby’s

Mijn hobby’s zijn fotograferen en foto’s bewerken, lezen en koekjes bakken. Ook ben ik een aantal jaar vrijwilliger geweest bij het Rode Kruis voor het EHBA-project. Ik hielp daarbij mensen met het scheppen van orde in hun financiële administratie en gaf tips over hoe ze met hun schulden om moeten gaan. Deze ervaring gebruik ik nu bij het schrijven van mijn blogs.