De goedkoopste supermarkt… het vervolg

 

red-417106_640Aan het begin van de maand heb ik een mooi schema gemaakt met welke blog ik op welke dag wilde schrijven. Vandaag zou het gaan over kleedgeld. Die blog komt nog steeds natuurlijk. Vandaag schrijf ik echter nogmaals over supermarkten. Ik kreeg een reactie op mijn blog over de goedkoopste supermarkt, waar ik direct door werd getriggerd. In die blog schreef ik het volgende:

Je zou eigenlijk een app moeten hebben, waarin je al je boodschappen in voert, en die je dan een lijstje geeft met wat je waar moet bestellen. En het dan ook nog voor je bestelt. En thuisbrengt. Dat zou mooi zijn ? Back to reality.

En nu blijkt er gewoon een app te zijn, waarin je al je boodschappen in voert, die je dan een lijstje geeft met wat je waar het goedkoopst kunt halen! Ok, niet bestellen en thuisbrengen, maar dat is eigenlijk ook niet echt nodig natuurlijk. Met dank aan Zaanstad voor de tip! 🙂

De app

Dimagee app in kwestie heet Sjoprz. Op de site leggen ze de dienst als volgt uit:

 • Vergelijk prijzen en kies waar je koopt
 • Krijg een seintje als jouw boodschappen in de aanbieding zijn
 • Maak gemakkelijk je boodschappenlijstje
 • Check voedingswaarden en kies wat je koopt

Nou, dat is toch eigenlijk precies wat ik altijd al wilde hebben. En ook nog dat tweede punt, daar word ik helemaal blij van! Dan hoef je dus geen folders meer uit te pluizen, maar wacht je gewoon op het seintje van de app om goed in te slaan.

En, werkt de app?

Ja! (en een beetje nee).

Pluspunten

twenty-five-1173247_640Je kunt inderdaad al je boodschappen invoeren. En, extra handig, je kunt ook andere mensen uitnodigen voor de app, die dan ook het boodschappenlijstje kunnen bewerken (of nog handiger, de boodschappen voor je gaan halen…).

In de app kun je een product dat je wilt kopen invoeren. Je krijgt dan een mooi overzichtje van wat het kost bij alle supermarkten. Dat was dus heel handig geweest toen ik mijn overzichtje maakte… En daarna kun je kiezen welke je op je lijstje wil zetten. Vervolgens krijg je een mooi lijstje per supermarkt, met een totaalbedrag daaronder. Handig dus!

Minder handig

imageHet werkt vooral heel goed bij merkproducten, die overal precies hetzelfde zijn. Die kun je natuurlijk ook goed vergelijken. Als je echter iets anders wil vergelijken, zoals een “avocado” (die had ik nodig namelijk), werkt het wat minder goed. Dat is op zich logisch natuurlijk, het zijn allemaal andere producten. In dit geval krijg je dus een lijstje waarin verschillende avocado’s staan (avocado, Jumbo avocado, eetrijpe avocado, avocado eet mij, etc.) en die hebben allemaal verschillende prijzen. Ik weet op basis van die plaatjes en omschrijvingen niet wat het verschil is. Maar goed, dat is in de winkel natuurlijk ook. Ik heb de goedkoopste aangeklikt. Die was van de Aldi.

Wat ik ook wat lastig vond, is dat er ook een aantal producten tussen stonden waar geen prijzen bij stonden. Waarschijnlijk hebben ze nog niet van alle winkels alle prijzen in het systeem staan. Die hadden ze er van mij wel uit mogen laten, aangezien het voor mij om prijzen vergelijken gaat. Als je de app vooral gebruikt als boodschappenlijstje, is het natuurlijk wel handig.

Ook een minpuntje is dat er een hele lijst met producten komt bij elke zoekterm. Als je “melk” in typt, krijg je niet alleen melk te zien, maar ook karnemelk, melkchocolade, etcetera. Je kunt er vervolgens maar 1 kiezen (dus Jumbo melk, AH melk, of Melkunie melk, en je kunt dan niet een snelle vergelijking maken tussen de verschillende merken (omdat al die andere producten er ook tussen staan).

Een laatste minpuntje is dat je constant een lijst ziet van alle mogelijke producten bij alle mogelijke supermarkten. Bij het opstarten wordt er gevraagd welke supermarkten je favorieten zijn. Ik had verwacht dat er alleen producten in de lijst zouden staan van die supermarkten. Ik ben niet zo geïnteresseerd in producten van de Deen bijvoorbeeld, aangezien hier geen Deen is. Bij de lijst met aanbiedingen zie je wel alleen je favoriete supermarkten overigens, net als wanneer je aangeeft dat een product op je lijstje moet (met adres erbij, handig!).

Wat kost de app?

Niets! Hij is helemaal gratis! Fijn, fijn. Ik moet wel zeggen dat ik hem anders ook niet zou gebruiken, want als hij geld zou kosten, zou (een deel van) je vergelijkingswinst natuurlijk direct weer weg zijn.

Overigens begrijp ik het verdienmodel nog niet helemaal. Er werken flink wat mensen aan (op de site staan er 12). Die moeten ook betaald krijgen lijkt me. De inkomsten zijn afkomstig van advertenties en aanbiedingen. De speciale aanbiedingen die op de app staan, zijn echter allebei verlopen. En de prijzen die getoond worden, zijn die uit de winkels. Daar krijgen ze niets extra’s voor lijkt me.

Conclusie

Ondanks de genoemde verbeterpunten vind ik het een geweldige uitvinding, deze app. Het idee dat je in 1 app alle supermarkten kunt vergelijken, én dat je een lijstje per supermarkt krijgt, is echt heel handig. En het aanbiedingenseintje is natuurlijk helemaal top. Zeker dat stukje ga ik gebruiken. Of ik de app daadwerkelijk ga gebruiken voor mijn wekelijkse boodschappen, hangt een beetje af van hoe irritant ik het in de praktijk vind dat je zoveel producten te zien krijgt, als je iets zoekt. Ik laat het jullie weten!

 

Wie kende deze app al? Wat zijn je ervaringen met de app? En als je hem nog niet kende, wat vind je van het idee?

PS: dit is een spontane review, geen gesponsorde. Mochten de mensen van Sjoprz dit lezen, dan hoop ik dat ze wat met mijn aandachtspunten doen!

This Article Has 15 Comments
 1. Mama Tinus schreef:

  Nooit van gehoord, maar ben nu wel benieuwd. Al weet ik niet of de pluspunten voor mij gaan opwegen tegen de minpunten die je noemt.
  Leuk dat je ‘m direct deelt, ik ga straks even kijken!

 2. Armande schreef:

  Ik vind mooi dat het bestaat, maar kost dit niet allemaal ontzettend veel tijd? Allereerst al het uitzoeken via de app waar iets het goedkoopste is. En dan vervolgens dat je allemaal winkels langs moet. Dat lijkt me onhandig, en tijd is ook geld he.

  • meergeldminderstress schreef:

   Nou, dat is inderdaad het geval. Het is alleen handig als je toch al van plan was om naar meerdere winkels te gaan. Anders werkt mijn methode van 1 keer uitzoeken waar je meestal het goedkoopste uit bent en daar dan heen blijven gaan veel beter denk ik.

 3. Gerlinde schreef:

  Ik bespaar ook graag, maar ik heb ook best wat over om niet naar drie winkels te hoeven gaan, drie keer in de rij te wachten en moeten proberen te vinden wat ik zoek. In Nederland keek ik wel geregeld op voordeelmuis.nl.

  • meergeldminderstress schreef:

   Die gebruikte ik vroeger ook wel, maar eerlijk gezegd was ik die hele site vergeten. Daar heb ik net weer even op gekeken, en hij is ook wel veel beter dan destijds. Ik ga er vast ook nog wel eens een blogje aan wijden. Zeker als het gaat om dingen als shampoo en lenzenvloeistof, is dit echt een handige site.

 4. Els schreef:

  Klinkt inderdaad als een handig app! Ik ga allen niet naar verschillende supermarkten. De meeste boodschappen doe ik bij de Lidl en voor de rest naar de jumbo, omdat deze om de hoek zit.

  • meergeldminderstress schreef:

   Bij ons zit de Aldi om de hoek, daar koop ik steeds meer. Ik probeer ook naar zo min mogelijk supermarkten te gaan. Het is zo zonde van de tijd he!

 5. moeke schreef:

  Leuke site is dit. Mijn complimenten. In ons dorp hebben we 1 supermarkt. Ik koop wat in de aanbieding is. Mijn ouders hebben een groentetuin daar scoor ik ook veel. Ik zal wel wat duurder uit zijn maar om te gaan ritten voor boodschappen. Nee dan ben ik mijn voordeeltje weer kwijt aan de benzine. En veel tijd kwijt.

  • meergeldminderstress schreef:

   Dank je! Dat vind ik heel leuk om te lezen.
   Ik haal ook wel veel uit mijn groentetuin, maar dat is niet zo afwisselend helaas. Ik denk dat het inderdaad slimmer is om niet te ver te gaan voor je boodschappen. Benzine is zeker duur!

 6. Robin Valentine schreef:

  dit is echt heel handig en ideaal! scheelt met de foldertjes doorlezen haha 🙂

 7. Batboy schreef:

  Handig zo’n app! Ik kende het nog niet. Doe meestal in Duitsland boodschappen en dat scheelt soms ook erg veel!

  • meergeldminderstress schreef:

   Ja, dat lees ik vaker. Helaas wonen wij 3 uur rijden vanaf Duitsland, dus dan moet het wel een hele mooie berg aanbiedingen zijn, wil dat voor ons schelen 🙂

   • Sandra schreef:

    vooral wijn en sterke drank aanzienlijk goedkoper. Je kan ook in familie- en kennissenkring bestellingen verzamelen en om de beurt in één keer deze boodschappen halen. Als je bijvoorbeeld met vier gezinnen bent, kan je benzinekosten en tijd besparen! Benzine is trouwens ook goedkoper in Duitsland, dus voordat je naar Nederland gaat, even tanken, niet te dicht aan de grens, maar een stukje landinwaarts…

Geef een reactie