Het geldgevoel van…..Jeanine

Hoe denk jij over geld?  Waar geef je de prioriteit aan? Waar spaar je voor? En waar geef je teveel geld aan uit? En waar zou je graag meer geld voor hebben? Allemaal vragen over geld die ik uiteenlopende mensen voorlegde. Elke dinsdag lees je hier een interview met iemand over haar of zijn geldgevoel!

Jeanine (30) is getrouwd en moeder van 3 kinderen. Bij hun thuis zijn geen taboes, ook niet over geld.

Verdien je genoeg geld? Of kom je altijd te kort?

Ja en nee. We verdienen meer dan genoeg om rond te komen. We zijn gelukkig en hebben meer dan we ooit durfden te dromen. Maar we hoeven dan ook geen groot inkomen te hebben om gelukkig te zijn.

Meer verdienen is uiteraard steeds welkom, maar dat wil niet zeggen dat we daarom meer zullen uitgeven.

Maak je gebruik van een budget?

Vroeger eigenlijk niet, we kochten wat nodig was inclusief extra's.

Op een dag begon ik met kijken naar de aanbiedingen. Mijn man begon een moestuin en ging dieren houden. 

Zo ging de bal aan het rollen. We hebben een budget van € 25 per week. Dit is voor voeding, drank, verzorging. Eigenlijk alles, behalve benzine en andere vaste kosten.

Dit budget is dus niet omdat het moet, maar omdat het kan. Ook al krijgen we vaak reacties vol ongeloof, het is wel degelijk zo.

Ik betaal steeds cash, dus het is perfect bij te houden. Reacties als honger lijden of veel moeten laten horen we ook geregeld. Onze kinderen hebben echt geen honger en hoeven niks te laten. Wij evenmin.

Het is een levensstijl die enigszins anders is als anderen hebben, maar waardoor wij oprecht kunnen zeggen dat we gelukkig zijn!

Wat vind je het lastigste van omgaan met geld?

We hebben beiden dezelfde dromen en doelen. Ook wij hebben soms onverwachte kosten als iets kapot gaat, dan vloeken we eens. We zetten graag geld opzij, maar uitgeven doen we toch met tegenzin. Het lastigste is dus het uitgeven.

Wat vind je het leukste van omgaan met geld?

Het zien groeien van je spaarrekeningen of je investeringen. En het financieel onafhankelijk zijn.

Heb je spaargeld? Waar spaar je voor?

Ja. Nu wel even minder dan normaal omdat we momenteel 2 woningen bezitten. Sowieso is er altijd wat dat blijft staan en enkel in echte nood gebruikt kan worden .

We sparen voor een hele hoop eigenlijk. We hebben dromen genoeg. Een deel van die dromen hebben we reeds bereikt.

We groeien stap voor stap. Rome is ook niet gebouwd op 1 dag. Evenmin als ons spaargeld.

We willen nogmaals verhuizen. Een woning om te verhuren. Een auto als de huidige kapot gaat.

Heb je je spaargeld verdeeld over verschillende potjes? Of alles op 1 grote hoop?

We zijn klant bij meerdere banken. Dat heeft niet echt een doel. Het is puur om ons spaargeld wat op te splitsen.

Leen je ook wel eens geld?

Nee nooit, enkel een hypotheek op een huis. Verder niks, ook niet voor een auto. Ik ben hier ook erg op tegen.

Waar geef je veel geld aan uit?

Kleren en schoenen, dat is het enigste waar ik eens gek kan in doen

Wat zou je doen als je nu ineens een miljoen zou winnen?

Als ik een miljoen zou winnen zou ik meteen beginnen met huisjes op kopen om te verhuren. Mijn geld dus vanzelf laten groeien zonder er veel moeite voor te doen.
En een jeep voor mijn man kopen.

En als je nu niet dat miljoen wint… Hoe zorg je er dan voor dat het je toch lukt?

Er zit veel kans in dat ik geen miljoen win, want ik speel niet mee met loterijen. Een miljoen hoeft ook niet. Maar als we zuinig leven en doen zoals we bezig zijn heb ik het vermoeden dat wij in ons hele leven dat wel kunnen realiseren.

We zijn tenslotte nog jong en bouwen nog maar 10 jaar aan onze toekomst. Als we de kans krijgen nog 40 jaar verder te bouwen lijkt me dat wel haalbaar. Dat miljoen bedoel ik dan wel in een hypotheek vrije woning, wat geld op de bank voor ons pensioen en zoals nog op onze to-do list staat een huisje voor verhuur. Alles samen wie weet mocht dat lukken.

Bedankt Jeanine.

Jeanine bedankt voor het delen van jouw geldgevoel.

Zijn er bij jullie thuis taboes over geld? Hoe maken jullie dat toch bespreekbaar?

het geldgevoel van Jeanine

Moeder die een boek voorleest aan haar 3 kinderen gemaakt door Tomsickova Tatyana / Shutterstock

*Disclaimer: Dit artikel bevat mogelijk affiliate links. Dit betekent dat ik een kleine commissie ontvang als jij via één van deze links iets aanschaft. Dit kost jou niets extra’s. Ik beveel alleen producten en diensten aan die ik zelf ook gebruik en waar ik voor 100% achter sta. Daarnaast bevat dit artikel afbeeldingen van Shutterstock.com

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: