Het geldgevoel van… Henla

Hoe denk jij over geld?  Waar geef je de prioriteit aan? Waar spaar je voor? En waar geef je teveel geld aan uit? En waar zou je graag meer geld voor hebben? Allemaal vragen over geld die ik uiteenlopende mensen voorlegde. Elke dinsdag lees je hier een interview met iemand over haar of zijn geldgevoel!

Henla is 33 jaar oud en woont samen met haar man en 3 kleine kinderen. Zij hebben flinke geldproblemen gehad, maar inmiddels is de situatie flink veranderd. Op haar blog Mama met vrijheid blogt Henla over het veranderen van je mindset en het leven van je droomleven

Hoe is je relatie met geld? Vind je het leuk, of niet leuk?

Mijn relatie met geld is de afgelopen tijd enorm verbeterd. Ik vond geld altijd vreselijk door de financiële problemen die we gehad hebben. Praatte er ook niet graag over. Maar om een beter financieel leven te kunnen leiden, heb ik geld belangrijk gemaakt in mijn leven. Nu geef ik er bewust aandacht aan. Want alles wat je aandacht geeft groeit.Geld blijft een ding, maar ik ben er echt bewust mee bezig om mijn gedachten over geld te veranderen.

Verdien je genoeg geld? Of kom je altijd te kort?

Jarenlang kwamen we iedere maand geld tekort. We dichtten het ene gat met het andere. Maar dat is veranderd. Dat hebben we gedaan door vooral onze vaste lasten naar beneden te brengen en schulden af te lossen.

We komen nu geen geld meer tekort. Dat is heel fijn!

Maak je gebruik van een budget?

Ja, we hebben een budget voor onze boodschappen, zodat we niet ongemerkt teveel geld hieraan uit geven. Dit is ook een bedrag wat we meestal contant in huis hebben, zodat we er niet zomaar overheen kunnen gaan.

Wat vind je het lastigste van omgaan met geld?

Ik vind het lastigste om de juiste keuzes te maken. Je kunt het geld tenslotte maar één keer uitgeven. Gelukkig gaat ons dit tegenwoordig steeds beter af en maken we verstandige keuzes.

Wat vind je het leukste van omgaan met geld?

Ik vind het leukste dat geld echt kan groeien. Als je je best doet dan is het prima mogelijk om je financiën te verbeteren.

Heb je spaargeld?

We hebben een beetje spaargeld. Een noodbuffer voor onszelf en wat spaargeld voor de kinderen. Daarnaast sparen we ook voor ons eigen risico. Ook heb ik een spaarpotje voor de omzetbelasting en inkomstenbelasting.

Na het lezen van dit artikel van Sjoukje stoppen we verder al ons geld in de laatste schulden. Dan kunnen we daarna weer verder gaan sparen.

Waar spaar je voor?

We willen volgend jaar heel graag gaan sparen voor een camper.

Heb je je spaargeld verdeeld over verschillende potjes?

We hebben ons spaargeld verdeeld over een aantal verschillende potjes. Dan is duidelijk welk bedrag waarvoor is.

Leen je ook wel eens geld?

We hebben in het verleden regelmatig geld moeten lenen van familie om rond te kunnen komen. Nu is dat niet meer nodig. We hebben onlangs een paar keer een grote uitgave moeten doen. Toen hebben we daarvoor ook geld moeten lenen van familie om dat te kunnen betalen, maar gelukkig hebben we dat ook heel snel weer terug kunnen betalen.

Inmiddels hebben we zelf een buffer op kunnen bouwen zodat als er iets kapot gaat, we dit kunnen opvangen.

Waar geef je veel geld aan uit?

Voorheen zou ik geantwoord hebben boodschappen, maar onlangs hebben we het budget hiervoor flink omlaag gebracht.

Waar zou je graag meer geld aan uit willen geven? Waarom lukt dat nu nog niet?

Ik zou graag meer geld uit willen geven aan vakanties. Dat lukt nu nog niet, omdat we nog niet voldoende hebben kunnen sparen. De planning is dat we ergens een camper gaan kopen zodat we iedere vakantie weg kunnen.

Daarnaast zou ik wel graag een auto willen hebben. Zodat we makkelijker ergens naartoe kunnen gaan.

En waar zou je juist op willen besparen?

Alleen op de schuld die er nu nog is. Die moet nog afgelost worden. Daarnaast hebben we weinig maandelijkse lasten waar we nog op kunnen besparen. Onlangs hebben we ook het boodschappenbudget aangepast.

Spaar je ook voor later?

We sparen nu maandelijks een klein bedrag voor later. Zodra de schuld afgelost is gaan we hiervoor meer sparen.

Wat zou je doen als je nu ineens een miljoen zou winnen?

We willen graag veel van de wereld zien. Als we een miljoen zouden willen zouden we veel gaan reizen.

Ook wil ik dan anderen mee kunnen laten genieten van onze rijkdom door ze ook meer vrijheid te kunnen geven en te kunnen laten genieten van andere kleine en grote dingen.

En als je nu niet dat miljoen wint… Hoe zorg je er dan voor dat het je toch lukt?

Minimalistisch blijven leven. Bij alles afvragen of het ons gelukkiger maakt en meer vrijheid geeft. Als dat niet zo is, dan is de uitgave ook niet nodig.

Daarnaast wil ik mijn inkomen verder gaan opbouwen. En ons geld goed beheren.

Bedankt!

​​​Bedankt Henla voor het delen van jouw geldgevoel

Heb jij jouw financiële situatie ook zo om weten te gooien? Hoe heb je dat gedaan?

*Disclaimer: Dit artikel bevat mogelijk affiliate links. Dit betekent dat als ik een kleine commissie ontvang als jij via één van deze links iets aanschaft. Dit kost jou niets extra’s. Ik beveel alleen producten en diensten aan die ik zelf ook gebruik en waar ik voor 100% achter sta. Daarnaast bevat dit artikel afbeeldingen van Shutterstock.com

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: