Het geldgevoel van… Adrianne

Hoe denk jij over geld?  Waar geef je de prioriteit aan? Waar spaar je voor? En waar geef je teveel geld aan uit? En waar zou je graag meer geld voor hebben? Allemaal vragen over geld die ik uiteenlopende mensen voorlegde. Elke dinsdag lees je hier een interview met iemand over haar of zijn geldgevoel!

Adrianne (28) is getrouwd met Peter (32) en moeder van van Christilène (2013) en Jochanan (2016). Zij heeft een blog over consuminderen en praat dan ook graag over geld.

Hoe is je relatie met geld?

Enerzijds scheelt geld me weinig. Ik heb niet ten doel om bijv. zo rijk mogelijk te worden. Maar tegelijkertijd houd ik van geld om er zo min mogelijk van uit te geven en er creatief mee om te gaan. Om die reden blog ik erover om anderen te inspireren.

Verdien je genoeg geld?

Ja, we verdienen genoeg geld en komen niet tekort. We hebben een gewoon salaris, niets bijzonders, maar door minder uit te geven proberen we meer over te houden. Tot nu toe lukt dat goed!

Maak je gebruik van een budget?

Jazeker! Het helpt me om overzicht te bewaren en als richtlijn. Het blijkt dat ik met een budget van slechts 50 euro alle boodschappen kan doen. Inmiddels hoef ik niet meer na te denken over wat ik kan kopen, ik weet wat er past binnen m'n budget. Het Nibud geeft als richtlijn voor een gezin als het onze een bedrag van 87,71. Met slechts 57% van deze richtlijn blijken wij prima gezond, goed, comfortabel en dankbaar te kunnen leven.

Wat vind je het leukste van omgaan met geld?

Ik vind het geweldig om te zien hoeveel je kunt kopen voor 50 euro als je andere keuzes maakt dan dat je voorheen maakte. Wij zijn een stuk gezonder gaan leven, kopen zoveel mogelijk tweedehands of besluiten dingen niet te kopen. We zijn gewoon een beetje 'besmet met het bespaar-virus'...

Leen je ook wel eens geld?

Nee, alleen voor de hypotheek. Die proberen we versneld af te lossen binnen onze eigen mogelijkheden. We willen niet fulltime allebei gaan werken, dus door minder geld uit te geven proberen het aflossen te versnellen, ieder jaar een beetje extra :)...

Waar geef je veel geld aan uit?

Dat zal de hypotheek zijn. We bepalen zelf hoeveel we extra aflossen naast de vaste kosten, dus per jaar is het bedrag verschillend dat we extra aflossen.

Spaar je ook voor later?

Ja, voor de kinderen (studies ofzo, ze zijn nu nog te jong om dat precies te bepalen) en door onze hypotheek af te lossen sparen we eigenlijk ook voor later.

Wat zou je doen als je nu ineens een miljoen zou winnen?

De hypotheek afbetalen, zodat we hypotheekvrij zijn :). Voor nu legt het totaal geen druk op ons, maar het lijkt me gewoon heerlijk om niemand meer iets verschuldigd te zijn, dus ook de bank niet. Overigens loten we niet, dus de kans dat ik die miljoen ga winnen is 0. Ik hoop er ook niet op, het lijkt me best ingewikkeld om zoveel geld te hebben!

Bedankt Adrianne!

Bedankt voor het delen van jouw geldgevoel Adrianne! 

Spaar jij voor later? Zou jij uitkomen met een budget van 50 euro per week?

* Foto gemaakt door Carel Schutte

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: