ZZP’er Zaterdag met Sanne den Hartog van SHARP Support

Sanne den Hartog SHARP support

Elke zaterdag plaats ik een interview met een ZZP’er. Dit zijn interviews met uiteenlopende mensen die één ding gemeen hebben: ze werken voor zichzelf. Soms volledig en soms naast een baan in loondienst. Soms zijn ze net begonnen, soms zijn ze al langer bezig. In alle gevallen geven ze ons een inkijkje in hun eigen bedrijf. Waarom zijn ze voor zichzelf begonnen? Wat doen ze precies? Hoe werven ze klanten? Hoe regelen ze hun zaken? In totaal heb ik 40 vragen gesteld, en iedereen kiest zelf welke hij of zij beantwoordt. Het doel hiervan: anderen inspireren om voor zichzelf te beginnen (of juist niet!).

Vandaag vertelt Sanne den Hartog over haar bedrijf SHARP Support.

Achtergrond

Hoe heet je bedrijf?

Mijn bedrijf heet SHARP Support. SHARP staat hierbij voor Sanne den Hartog Assisting Representative Professional. Representative betekend voor mij in dit geval bijzonder.

Wat voor bedrijf heb je?

Ik bied als Virtual Assistant ondersteuning aan ondernemers die tijd tekort komen. Het doel: hen zoveel mogelijk ontzorgen, zodat zij weer meer tijd hebben voor zichzelf, het gezin en hun core business.

Waarom ben je voor jezelf begonnen?

Als dochter van ondernemers aan huis, heb ik van dichtbij gezien wat dit inhoudt. De voor- én nadelen. Ik wist al op vroege leeftijd dat ik dat ook wilde gaan doen. Eind 2015 brak het juiste moment aan en ben ik op onderzoek uitgegaan. In februari 2016 heb ik het officieel gemaakt en SHARP Support ingeschreven bij de Kamer van Koophandel.

Opstarten

In welke fase bevind je bedrijf zich?

Mijn eigen bedrijf is al in business: ik heb al een aantal vaste klanten, maar wil nog verder groeien en meer (vaste en tijdelijke) klanten aantrekken.

Hoe heb je je voorbereid op het starten van je bedrijf?

Heel veel gegoogled :-), veel gesproken met andere ondernemers, familieleden (die ook ondernemers zijn), concurrentenonderzoek gedaan totdat ik voor mijn gevoel alles wist wat ik moest weten om te starten.

Heb je een businessplan gemaakt?

Ik ben begonnen aan een business plan, maar ben daar halverwege mee opgehouden. In het format dat ik gebruikte werd er vooral nadruk gelegd op het verkrijgen van financiering en dat was bij mij niet van toepassing.

Heb je ook nog een andere baan naast je bedrijf?

Tot 1 januari 2017 werkte ik 24 uur per week bij PRO6 managers als secretaresse. Vanaf toen richtte ik mij volledig op SHARP Support.

Financiën in kaart

Heb je een bedrijfsbankrekening?

Ik heb bewust (nog) geen bedrijfsbankrekening in verband met de kosten. Eerst inkomen genereren, dan de vaste uitgaven.

Maak je gebruik van boekhoudsoftware?

Momenteel maak ik gebruik van MoneyMonk. Een fijn, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk boekhoudprogramma dat ook gemakkelijk kan worden gedeeld met een accountant. Op den duur wil ik gebruik gaan maken van Exact Online.

Aandacht voor je bedrijf

Hoe maak je reclame voor je bedrijf?

Ik heb geadverteerd in wat magazines, geef interviews aan bijvoorbeeld Management Support en ben erg actief op social media:

Daarnaast blog ik één keer per maand op mijn website.

Heb je een website?

Ja: www.sharp-support.nl

Hoe maak je gebruik van sociale media om klanten te werven?

Ik heb op Facebook een bedrijfspagina. En op LinkedIn kan iedereen mij ook altijd voor benaderen. Ik sta open voor het uitbreiden van mijn netwerk en het delen van mijn kennis.

Heb je geen Twitter?

Nee, daar was ik wel mee begonnen, maar het maximum van 140 tekens werkt niet mee. Het account bestaat nog steeds, maar zakelijk doe ik er niet veel mee.

Sanne den Hartog SHARP supportHoe gaat de verkoop?

Wat voor soort klanten heb je?

Het verschilt heel erg: van een communicatiebureau waarvoor ik sjablonen ontwerp tot een evenementenbureau waar ik het grootste deel van het vooronderzoek oppak.

Hoe vind je nieuwe klanten?

Die vind ik met name via social media.

Hoe zorg je ervoor dat je klanten terugkomen?

Goed werk afleveren tegen scherpe prijzen met een open communicatie zorgt er vaak wel voor dat klanten terugkeren.

Maak je wel eens gebruik van sites als Freelance.nl?

Ja, ik ben ingeschreven bij meerdere freelance marktplaatsen. Regelmatig struin ik de sites af en reageer ik op relevante opdrachten.

Lever je verschillende soorten diensten?

Ja, ik lever verschillende diensten op het gebied van marketing en communicatie, dagelijks management, financiën, personeelszaken, eventondersteuning en tekstuele ondersteuning. Een lijst met concrete voorbeelden kan je vinden op mijn website.

Wettelijke zaken geregeld

Heb je te maken met de wet DBA?

Ja, daar heb ik mee te maken. Ik maak gebruik van een door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst.

Via de site FNV Zelfstandigen heb ik een goedgekeurde overeenkomst. De instructie die daarbij wordt gegeven, is de geel gearceerde stukken sowieso te laten staan. Op die stukken heeft de belastingdienst de overeenkomst namelijk goedgekeurd. Met 1 klant heb ik deze overeenkomst afgesloten. De overige klanten zijn op basis van opdrachten via bijvoorbeeld de mail gegaan. Tot nu toe ben ik nog geen klanten kwijtgeraakt of misgelopen door de wet DBA.

Samenwerken met anderen

Ben je van plan om alleen te blijven?

Voorlopig wil ik alleen blijven, maar als ik in de toekomst zelf zo druk ben dat ik meer dan 24 uur in een dag nodig heb, sluit ik niet uit dat ik zelf een Virtual Assistant inhuur.

Ben je ook lid van een business netwerk?

Nee, ik ben nog erg zoekende naar een netwerk waar ik mij aan kan sluiten.

Hoe zie je de toekomst?

Wat is je toekomstdroom voor je bedrijf?

Een volledig (en volwaardig) inkomen genereren met als ultiem doel dat mijn man kan stoppen met werken.

Maak je je zorgen over de toekomst van je bedrijf?

Nee, er zal altijd ondersteuning in wat voor vorm dan ook worden gevraagd. Zolang ik daar op in blijf spelen en mijn kennis up-to-date houdt, maak ik mij geen zorgen.

Wat wil je nog meer over je bedrijf vertellen?

Als dochter van ondernemer en inmiddels zelf ondernemer, weet ik goed dat het makkelijk is alleen maar meer en meer te werken. Dit kan niet alleen ten koste gaan van jezelf en je gezin: ook je bedrijf lijdt daaronder. Met SHARP Support geef ik andere ondernemers meer ademruimte, zodat zij niet ten onder gaan aan hun eigen bedrijf en daadwerkelijk bedrijfsgroei kunnen realiseren.
Daarbij vinden sommige ondernemers het spannend om met een Virtual Assistant te werken. Dat is het ook: iemand die je niet kent op afstand toelaten in je bedrijf. Omdat ik daar begrip voor heb, begeleid ik je stap-voor-stap naar volledige ondersteuning. Wil een ondernemer in het begin dus bijvoorbeeld alleen simpele, kleine klusjes delegeren? Dat is geen enkel probleem. Vertrouwen moet worden opgebouwd en daar help ik je bij.

Bedankt!

Bedankt Sanne voor je interessante verhaal! Heel leuk om eens te lezen over een andere dienstverlenende ZZP’er. En sowieso handig om te weten, voor de toekomst. 🙂

Wil je meer weten over Sanne en haar bedrijf? Bezoek dan eens haar website!

Volgende week interview ik Martijn Hoekstra van Premium SEO. Die biedt net als Sanne wel heel handige ondersteuning aan ondernemers! Zoals een gratis e-boek…

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: