Geld aflossen op zijn Amerikaans

De inspiratie om mijn blog te starten komt van de Amerikaanse blog Six Figures Under. Dat schreef ik in juni ook al eens. Ik heb deze blog gevonden op Pinterest, op zoek naar iets heel anders (kerstknutsels). Door het enthousiaste verhaal van Stephanie over het aflossen van haar megaschuld, ben ik echter blijven hangen. In 3 jaar tijd hebben zij en haar man namelijk maar liefst $ 145.000 afgelost. Dat is dik een ton in euro’s! En dat met een salaris van nog geen € 3.000 in het begin. Nu denk je natuurlijk… dat kan niet. Nee, dat klopt. Dat had ook niet gekund, als ze het daarbij hadden gelaten. In die drie jaar hebben ze echter van alles gedaan om zoveel mogelijk geld te verdienen (een blog starten was één van die manieren). En natuurlijk ook om zo zuinig mogelijk te leven.

Het verhaal achter Six Figures Under

Hoe kwamen ze aan bijna anderhalve ton schuld? Het zal je verbazen

De maandelijkse aflossingen

Elke maand deelde Stephanie haar financiën tot op de cent nauwkeurig met haar lezers. Je kunt precies zien hoeveel ze verdienden, hoeveel ze aan eten uitgaven, hoeveel aan leuke dingen, en nog veel meer. Heel inspirerend!

Vergelijk vooral eens de eerste met de bijna laatste… Wat een verschil in inkomen hè! En… tegelijkertijd nauwelijks een verschil in uitgaven. Dat maakt het verhaal toch wel extra bijzonder.

Extra geld verdienen

Stephanie verdient in de loop der maanden steeds meer. Ze heeft twee verschillende bronnen van inkomen (naast die van haar man).

 • Bloggen (extra tipje: mocht je haar tips op willen volgen, ga dan niet voor een Amerikaanse host… Dat kan net zo goedkoop en veel makkelijker bij een Nederlandse host).
 • Een winkeltje op Etsy. Hier heeft ze een hele serie aan gewijd, heel handig!

Bespaartips!Stephanie - Six figures under

Natuurlijk deelt Stephanie ook allerhande bespaartips. Houd in je achterhoofd dat ze Amerikaans zijn en nogal wat andere gewoonten hebben. Toch blijven ze heel leerzaam (of anders in ieder geval heel entertaining). Mijn favorieten zijn:

1 april grappen

Het allerbest ten slotte zijn haar 1 april grappen. De eerste keer had ik het pas in de laatste regel door. De tweede keer gelukkig al halverwege. Nu heb ik het er natuurlijk bij gezet, dus jullie trappen hier niet meer in. Maar het blijft grappig!

Veel leesplezier!

This Article Has 5 Comments
 1. Ik heb haar blog een hele tijd terug ook gelezen. Was ook 1 van mijn inspiratieblogs!
  Simpel,met een snufje liefde. onlangs geplaatst…Simpel, met een snufje liefde gaat voor groen!My Profile

 2. Die kende ik nog niet. Grappig en interessant. (ik ga er bijna van denken hoe je echt kunt besparen op wc-papier 😉 ) Thanks voor de link.
  Mevrouw Money Wenkbrauw onlangs geplaatst…Eat this, Japke-d-BoumaMy Profile

 3. Stephanie schreef:

  Thank you for all the sweet words Sjoukje! You are so kind to feature my blog on yours! I’m glad that you enjoy my April Fools Day posts! They are so fun to write. 🙂 Keep up the good work on your blog! It looks awesome. I wish I could read Dutch! 😉
  Stephanie onlangs geplaatst…Family Budget Update– January 2017My Profile

Geef een reactie