Ondernemer Anne Neijnens aan het woord

Anne Neijnens

Vandaag vertelt mindset coach Anne Neijnens over haar onderneming Anne Neijnens. Het was een lange zoektocht naar een onderneming die bij haar huidige persoon past. Zij wil graag de levenslessen die zij onderweg heeft geleerd graag delen met andere (startende) ondernemers.  Van positieve affirmaties tot een goed plan voor je financiën, ze heeft het allemaal in huis. Voor Meer Geld Minder Stress schreef zij al eerder een inspirerende blog.

Achtergrond

Wat voor bedrijf heb je?

Start vanuit je krachtIk ben mindset coach en help (beginnende) ondernemers bij het bewust veranderen van hun gedachtes zodat ze een leven vol plezier ervaren waarin alles mogelijk is. Dat doe ik onder andere met het programma Start vanuit je Kracht. Daarin krijg je in 10 weken inzicht in hoe je een winstgevende business bouwt vanuit je eigen kracht. Daarnaast werk ik als virtual assistant voor ervaren ondernemers zoals EetPaleo en De Leukste Lunch. Ik ondersteun hen bij het schrijven van persberichten en webteksten, het bijhouden van de klantenservice, het organiseren van events en het monteren van video’s.

Hoe heet je bedrijf? 

Mijn bedrijf draagt mijn eigen naam: Anne Neijnens. Ik heb in de afgelopen jaren verschillende ondernemingen gehad waarvoor ik een leuke naam had verzonnen. Die hadden allemaal niets met mijn eigen naam te maken. In plaats van de focus te leggen op een product, sta ik nu zelf in de schijnwerpers. Het gebruiken van mijn eigen naam was hier een onderdeel van.

Opstarten

Sinds wanneer bestaat je bedrijf?

Ik ben nu bijna 8 jaar ondernemer, maar in oktober 2016 heb ik de stap genomen om het roer om te gooien. Ik wilde graag meer met anderen in contact zijn en het was mijn droom om te reizen én ondernemen. Dat doe ik nu en het maakt me heel gelukkig.

Wie is jouw grootste inspiratiebron geweest?

Op het gebied van mindset is Louise Hay mijn grote inspirator. Elke dag luister ik een audio van haar en dat helpt me om weer een stapje dichterbij mijn verlangens te komen. Door haar woorden heb ik grote stappen gezet in hoe ik de wereld zie. “Life supports me in every possible way.” De affirmaties die mij hierbij hebben geholpen heb ik opgeschreven en zijn te downloaden op mijn website. Ik wil graag dat anderen ook de kracht van positieve gedachtes ervaren.

Hoe heb je je voorbereid op het starten van je bedrijf?

Start vanuit je krachtIk heb vanuit mijn opleiding journalistiek een cursus freelancen gehad en heb een businessplan geschreven. Dat laatste heb ik vooral voor de KvK gedaan dan voor mezelf. Ja, het is goed om te weten wat je gaat doen en voor wie, maar naar mijn mening hoef je daar niet een heel businessplan voor te schrijven. Ik ben meer van het doen en gaandeweg je ideeën bijstellen en product finetunen.

Heb je al eens eerder een eigen bedrijf gehad?

Ja, sterker nog: ik heb eerder al twee eigen ondernemingen gehad. Een videoproductiebedrijf en een theemerk. Je zou denken dat het helemaal niets met elkaar te maken heeft, video en thee, maar beide bedrijven pasten op dat moment helemaal bij mij.

Beeldbreed

Mijn eerste onderneming, Beeldbreed, is ontstaan omdat ik als pas afgestudeerde journalist geen baan kon vinden. Kiezen voor het ondernemerschap was een logische stap. Stiekem was het mijn droom om documentairemaker te worden en op IDFA te staan. Op die manier ik in leer het leven, door mijn eigen ervaringen en die van anderen. Zo is de minder leuke periode die na vijf jaar ondernemen aanbrak één van mijn grootste lessen geweest. Ik kreeg een business burn-out en stopte met mijn videoproductiebedrijf. Een zwart gat. Als ik eraan terugdenk, zie ik een jonge vrouw vol potentie die financiële zorgen had, ontzettend onzeker was over haar kwaliteiten en gewoon uitgeput was.

Tea Makery

Anne Neijnens

Nadat ik mijn eetstijl volledig had omgegooid (ik eet nu gluten-, lactose- en suikervrij) en twee jaar aan het werk was in loondienst ging het toch weer kriebelen. In het voorjaar van 2015 startte ik mijn eigen theemakerij, Tea Makery, met zelfbedachte biologische theemixen. Al snel had ik een aantal toffe horeca waar mijn thee werd geserveerd en pikten tijdschriften dit op.

Online programma

Maar hoe goed en lekker mijn theemixen ook waren, heel diep van binnen wist ik dat dit niet mijn ondernemerspad was. Voor de tweede keer stopte ik met mijn bedrijf en onmiddellijk kwam er een krachtige energie vrij en ging alles in een stroomversnelling. Ik startte mijn eerste online programma, ging parttime aan de slag als VA, maakte de reis van mijn leven naar West-Amerika en trouwde in Las Vegas met de man van mijn leven. En dat is allemaal nog maar een paar maanden geleden gebeurd.

Financiën

Heb je een bedrijfsbankrekening?

Financiën, dat is een onderwerp waar ik niet graag over praatte tijdens de eerste jaren als ondernemer. Ik wist niets van het maken van een winstgevend plan, had geen inzicht in mijn geldstromen en was bang om mijn bankrekening te bekijken. Na de cursus Onderneem Financieel Succesvol en Profit First van Healthy Finance is daar compleet verandering in gekomen. Ik weet nu wat mijn inkomsten en uitgaven zijn, ik doe elke twee weken mijn administratie en het bijhouden van mijn boekhouding is een feestje.

 Hoe regel je je financiën en belastingen?

Ik doe Profit First, een methode waarbij je eerst jezelf winst uitkeert en daarna andere kosten betaalt. In de praktijk komt het erop neer dat je vijf bankrekeningen hebt waarover je je inkomsten verdeelt. Elke bankrekening staat voor een andere uitgavepost, zoals de belasting en je salaris. Door op deze manier mijn administratie te voeren, weet ik precies hoe ik er financieel voorsta en welke investering ik kan maken. En het allerleukste is dat ik nu voor het eerst in al mijn ondernemersjaren mezelf elke maand een prima loon uitbetaal. Mijn tip is daarom om een goedwerkend systeem voor je financiën te creëren, dat scheelt zoveel tijd, geld en zorgen.

Wat investeer je in je onderneming?

De beste investering in je onderneming, is een investering in jezelf. Ik investeer dan ook veel in trainingen die mij als persoon en als ondernemer verder brengen. Hoewel ik zelf ook coach ben, kun je niet je eigen spiegel zijn en een ander helpt mij om daar te komen waar ik in mijn eentje niet eens over had kunnen dromen. In de eerste vijf jaar heb ik geen coach gehad en boy was I wrong. Aan startende ondernemers raad ik daarom ook altijd aan om een coach in de hand te nemen die bij jou past. Trust me, het brengt je zoveel verder dan je van tevoren kunt bedenken.

Aandacht voor je bedrijf Anne Neijnens

Hoe maak je reclame voor je bedrijf?

Website? Check. Facebook? Check. LinkedIn? Ook check.

Maar het leukste vind ik mijn Facebook community Makers van het Mooie Leven. Een hechte groep met creatieve ondernemers die een flinke portie levenslust hebben. Het is dé plek waar ik lekker mijzelf kan zijn, mijn ervaringen kan delen in live video’s en anderen kan helpen om hun business te laten groeien en gewoon lekker te leven. Elke woensdag zet ik op mijn eigen pagina een lid uit de community in het zonnetje om die ondernemer te steunen en meer exposure te geven.

Hoe vind je nieuwe klanten?

Als mindset coach help ik graag ondernemers uit mijn Facebookgroep Makers van het Mooie Leven. Zij hebben dezelfde energie en drive als ik en willen net dat stapje extra zetten om hun leven ten volste te gaan leven. Als VA reageer ik op oproepen van ondernemers of speel ik in op de vraag van personen die ik al ken. Ik ben niet constant op zoek naar nieuwe klanten, maar ga ook graag de diepte in met mensen die ik al ondersteun.

Plannen

Wat is je toekomstdroom voor je bedrijf?

Anne NeijnensMijn droom is zowel voor de mensen om mij heen als voor mijzelf om een gelukkig leven te leiden. Dat betekent voor mij dat ik kan doen wat ik wil, met wie ik dat wil en wanneer ik dat wil. Op dit moment is dat ondernemen, reizen met mijn man, tijd voor vrienden en familie, persoonlijke ontwikkeling en gezond zijn. Maar in de toekomst zou ik ook graag nog vrijwilligerswerk in de natuur willen doen. En een eigen YouTube-kanaal willen starten. En een boek willen schrijven.

Heb je tips voor anderen?

Jeetje, waar moet ik beginnen?! Ik heb zoveel geleerd van de afgelopen 8 jaar als ondernemer en de 3 belangrijkste lessen heb ik opgenomen.

Ik denk dat het als ondernemer heel belangrijk is dat je goed voor jezelf zorgt. En dat je naast keihard werken ook keihard ontspant. Je hebt er niets aan als je maar door blijft hollen en niet stilstaat bij of dat wat je doet ook echt bijdraagt aan wat je in de wereld wilt zetten. Als ik me opgejaagd voel, ga ik juist relaxen. Het maakt me meer bewust en dankbaar voor daar waar ik nu sta. En daarna heb ik weer volop energie om verder te gaan.

Bedankt!

Bedankt Anne, voor je motiverende verhaal! 

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: