Ondernemer Clasina la Vergé van Time4More aan het woord

Clasina time4more

Vandaag vertelt Clasina la Vergé over haar bedrijf Time4More. Ze biedt ondernemers tijd, door hen allerhande taken uit handen te nemen. Ook zij is vanuit een passie gestart. Door te beginnen met een goede opleiding op haar gewenste vakgebied maakte ze een vliegende start in het werkveld van Virtueel assistent.

Achtergrond

Hoe heet je bedrijf?

Mijn bedrijf heet Time4More.

Ik heb lang nagedacht over een naam voor mijn bedrijf, maar kwam er maar niet uit. Om inspiratie op te doen heb ik toen een wedstrijd uitgezet bij ontwerpenvoorgeld.nl. Op mijn uitgezette wedstrijd kreeg ik vrij veel inzendingen waaronder de naam Time4More. Bij het zien van deze naam was het meteen duidelijk, dit wordt mijn bedrijfsnaam.

Ik gun namelijk drukbezette ondernemers meer tijd voor hun onderneming en dat ze daarnaast ook nog vrije tijd overhouden. Dit doe ik door tijdrovende zaken uit handen te nemen, zoals dagelijks management en (online) marketing. Daarnaast is mijn bedrijfsnaam ook voor mezelf van toepassing. Door mijn bedrijf kan ik mijn tijd zelf indelen en dat is erg fijn aangezien ik naast ondernemer ook nog moeder ben van 2 jonge kindjes.

Wat voor bedrijf heb je?

Ik ben virtueel assistent. Dat houdt in dat ik andere ondernemers wil ontzorgen zodat zij niet langer bezig zijn met allerlei taken waar ze eigenlijk geen tijd voor hebben, zin in hebben of misschien helemaal niet zo goed in zijn. Niemand heeft tenslotte verstand van alles.

Opstarten

Sinds wanneer bestaat je bedrijf?

Sinds 12-1-2017.

Waarom ben je voor jezelf begonnen?

Tot 1.5 jaar terug werkte ik bij de Rabobank. Dit heb ik jaren met heel veel plezier gedaan, maar dit was niet wat ik voor de rest van mijn werkleven wilde blijven doen. Ik heb toen op een rijtje gezet wat ik belangrijk vond voor mijn werkleven maar zeker ook voor mijn privéleven. Ik wil graag doen waar ik goed in ben, wat ik leuk vind om te doen en waarbij ik nog vrije tijd overhoudt voor mezelf en voor mijn gezin.

Virtueel assistent werd het!

Dit alles vond ik in een virtueel assistent. Alleen… pfff…. Het idee om als ondernemer aan de slag te gaan was nog wel even een dingetje. Alle beren die je maar kan bedenken zag ik op mijn pad.

Maar gelukkig was daar Petra Fehring met haar academie voor virtueel assistenten. Ik heb toen het programma “binnen 10 weken een lopend VA bedrijf” gevolgd. Het was een superfijn programma waarin ik veel geleerd hebt over het virtueel assistent zijn en het ondernemerschap. Dit gaf me zelfvertrouwen om aan de slag te gaan als virtueel assistent.

Babynieuws

Dat het nog even op zich liet wachten voor de daadwerkelijke start kwam door de komst van ons 2e wondertje. Ik wilde niet starten en vervolgens een paar maanden later weer met verlof gaan. Van deze keuze heb ik nooit geen spijt gehad, ik heb heerlijk kunnen genieten en nu kan ik lekker doorpakken met mijn bedrijf.

Wie is jouw grootste inspiratiebron geweest?

Petra Fehring van de academie voor virtueel assistenten is mijn grote inspiratiebron. Een geweldig mens, onderneemster en coach. Ik ben onwijs blij dat zij op mijn pad is gekomen. Om me verder te specialiseren in de online marketing volg ik nu ook bij haar het programma Virtueel Succes.

Hoe heb je je voorbereid op het starten van je bedrijf?

Ik kom zelf niet uit een ondernemersgezin, mijn vriend is wel zzp’er en in mijn vrienden/kennissenkring zitten aardig wat ondernemers dus ik kon mooi van hun kennis gebruik maken. Daarnaast zit ik door mijn opleiding in een geweldig netwerk van virtueel assistenten en verder was het overal lijntjes uitgooien en vragen, vragen en vragen, maar ook gewoon doen!

Heb je je ingeschreven bij de KvK?

Ik sta ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Dit was een mooi moment. Het was het begin van iets nieuws, iets moois! Uiteraard heb ik dat gedeeld op Facebook. Het was ook super leuk om allemaal felicitaties te mogen ontvangen.

Hoeveel uur per week werk je aan/in je eigen bedrijf?

Het kan de ene week iets meer zijn dan de andere week, dat is afhankelijk van hoeveel uur de opdrachtgever mij nodig heeft en hoeveel tijd ik kwijt ben aan mijn opleiding. Gelukkig heb ik geweldige ouders die erg flexibel zijn als oppas dus ik kan altijd bijsturen waar mogelijk is.

Financiën in kaart

Heb je een bedrijfsbankrekening?

Om mijn bankzaken gescheiden zakelijk/privé heb ik een bankrekening geopend. Vanwege de kosten heb ik dit bij Knab gedaan. De rekening die zij bieden, is wat ik nodig heb: een betaal- en spaarrekening en internetbankieren.

Naast de kosten voor de rekening en het internetbankieren vragen banken ook kosten voor de mutaties die op de rekening plaats vinden. Het is goed om hier na te kijken. Daarnaast bieden vele banken starterskorting, maar kijk ook goed wat je gaat betalen als die starterskorting eindigt. Heb je onderaan de streep dan nog wel wat gehad aan die starterskorting??

Hoe regel je je financiën en belastingen?

Ik maak gebruik van de tool factuursturen.nl die geeft mij een goed overzicht. Ik wil wel een beetje op de hoogte zijn wat van er in komt en er uit gaat, maar mijn belastingaangifte zelf laat ik uitvoeren voor mijn boekhouder. Aan de tool factuursturen.nl kan je een andere tool koppelen, genaamd Toggle. Hierin houd ik mijn uren bij.

Is jouw bedrijf afhankelijk van de seizoenen?

Nee mijn bedrijf is niet afhankelijk van seizoenen. Zelfs tijdens de vakanties van de ondernemer kan ik ervoor zorgen dat hun onderneming door blijft draaien zelfs als ik zelf op vakantie ben. Dat is het mooie van virtueel werken.

Hoe regel je je toekomstige financiën?

Op dit moment heb ik nog niks geregeld niet qua pensioen en ook geen arbeidsongeschiktheidsverzekering. Sparen voor mijn pensioen wil ik zeker gaan doen, maar daarvoor zijn wel eerst inkomsten nodig. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is helaas een dure verzekering. Na een jaar kan ik me eventueel aansluiten bij een broodfonds. Mogelijk dat ik daar gebruik van zal gaan maken of wanneer er voldoende inkomsten zijn dan ik zelf extra geld apart zet.

Aandacht voor je bedrijf

Hoe maak je reclame voor je bedrijf?

Door gebruik te maken van  Facebook, twitter en Linkedin waarop ik tips, tools en informatie deel over mij en mijn bedrijf word ik online zichtbaar, doordat mijn netwerk mijn berichten kan delen en liken zorgt het voor reclame.
Dus voel je vrij om een kijkje te nemen, te liken en/of te delen, wie weet kan ik iets voor jou of jouw netwerk betekenen!

Clasina la Vergé Time4MoreHoe gaat de verkoop?

Lever je verschillende soorten diensten?

De diensten die ik aanbied, zijn dagelijks management, zoals e-mail en agendabeheer, versturen van informatie, herinneringen en het bewaken van deze deadlines. Daarnaast bied ik ook de dienst (online) marketing aan. Hierbij kan je denken aan:

  • website updaten,
  • digitale nieuwsbrieven versturen,
  • social media beheren,
  • trainingen, vergaderingen en evenementen voorbereiden,
  • aanmeldingen hiervan beheren beheren en de deelnemers voorzien van informatie
  • en nog veel meer.

Hier ligt mijn passie ook dus door dit te doen, doe ik waar ik goed in ben en wat ik leuk vind. Door me hierop te focussen kan ik expertise aanbieden. Ik weet liever van een aantal dingen heel veel dan van alles maar een beetje.

Hoe stel je je assortiment samen?

Dit is samengesteld door dat ik hierin doe wat ik leuk vind en wat ik kan.

Wat voor soort klanten heb je?

De klant waar ik nu voor werk, zijn ook ZZP’ers. Doordat zij samenwerken met meerdere ZZP’ers hebben ze toch een mooi team om zich heen gebouwd.

Hoe vind je nieuwe klanten?

De klanten waar ik nu mee samenwerk komen uit mijn netwerk.

Maak je wel eens gebruik van sites voor freelancers, waarbij je kan bieden op werk?

Op dit moment nog niet aangezien ik nu mijn handen vol heb, maar mocht het door de tijd wat minder zijn dan zal ik hier zeker na gaan kijken.

Heb je veel contacten met andere ondernemers?

Ik ben lid van VA Club Exclusive en dit is zo’n mooi netwerk dat ik op dit moment nog geen behoefte heb om me aan te sluiten bij een ander netwerk. De gunfactor is enorm, zo heeft Celina Knegt (ook lid van dit netwerk) mij in contact gebracht met mijn stageopdrachtgever Yvonne Soons.

Plannen & verder

Wat is je toekomstdroom voor je bedrijf?

Het zou mooi zijn dat mijn bedrijf zo groeit dat ik zelf virtueel assistenten kan gaan inhuren. Dan kan ik nog meer ondernemers meer tijd te gunnen voor hun onderneming/passie en ervoor zorgen dat ze nog vrije tijd overhouden voor andere dingen.

Wat wil je nog meer over je bedrijf vertellen?

Ik ben super blij dat ik deze stap gezet heb, ondanks dat het weer even wennen is na een tijdje te hebben genoten van mijn vrije tijd. Maar ik vind het heerlijk om naast mijn gezin ook mijn eigen droom waar te maken.

Wat adviseer je andere mensen die overwegen voor zichzelf te beginnen?

Doe wat je hart je ingeeft. Wanneer het mogelijk is, neem de stap en ga ervoor. Liever misgeschoten dan helemaal niet geschoten, daar krijg je pas spijt van.

Deel je ideeën met de mensen om je heen, samen kom je verder. En wil je net als ik aan de slag als virtueel assistent? Kijk dan op de site Academie Virtueel assistent

Bedankt!

Hartelijk bedankt voor je deelname aan deze rubriek Clasina!

Volgende week lees je hier een speciale versie van ondernemer aan het woord. Dan publiceer ik namelijk de conclusies uit alle ondernemersinterviews samen. Wat kunnen we leren van al deze gemotiveerde starters? Wat werkte wel, wat niet? En wat zijn de beste adviezen? Je leest het zaterdag de 29e!

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: