Het geldgevoel van… Marijke

vrouw met bril, krullende haren en vrolijke lach

Hoe denk jij over geld?  Waar geef je de prioriteit aan? Waar spaar je voor? En waar geef je teveel geld aan uit? En waar zou je graag meer geld voor hebben? Allemaal vragen over geld die ik uiteenlopende mensen voorlegde. Elke dinsdag lees je hier een interview met iemand over haar of zijn geldgevoel!

Marijke is 33 jaar, alleenstaand en heeft twee kinderen. Zij praat zonder problemen over geld, en daarom doet ze ook met plezier mee aan dit interview!

Verdien je genoeg geld?

Ik ben helaas afhankelijk van de bijstand, ik zou graag financieel onafhankelijk zijn.

Maak je gebruik van een budget?

Ik heb een rekening waarop mijn uitkering en toeslagen gestort worden. Van deze rekening worden de vaste lasten afgeboekt. Voor boodschappen gebruik ik een budget; geld dat ik van diezelfde rekening naar de lopende rekening over maak. Voor andere zaken kijk ik eerst hoeveel geld er op de eerste rekening staat voor ik het overboek naar de lopende rekening.

Wat vind je het lastigste van omgaan met geld? En het leukste?

Alles moet driedubbel afgewogen worden, waardoor ik bij bepaalde aankopen toch een schuldgevoel krijg.

Het leukste vind ik:

  • Koopjes scoren!
  • Binnen het budget blijven.
  • Extra geld overhouden voor een dagje weg of uit eten gaan.

Heb je spaargeld?

Nee, jammer genoeg niet. Ik heb wel een online spaarrekening, gekoppeld aan de andere rekening, maar dat is voor aankopen die niet binnen het budget passen. Echt sparen voor de toekomst lukt me nog niet. Ik zou graag meer willen sparen voor de kinderen later en het pensioengat zou ik ook graag willen aanvullen...

Spaar je regelmatig?

Zodra ik inkomen heb, wil ik frequent geld opzij zetten, nu lukt het alleen als ik wat overhoud.

Waar geef je veel geld aan uit?

Eigen kleding probeer ik in de SALE te kopen, maar voor mijn gevoel gaat er alsnog te veel geld naar toe. Toch vind ik het goed hier in te investeren, liever een goed kledingstuk dat past en lang mee gaat, dan voor een goedkoop alternatief gaan en na een paar keren dragen tot de conclusie komen dat het eigenlijk niet goed past en ik het alsnog weg doe.

Waar zou je graag meer geld aan uit willen geven?

FODMAP-arme voeding lukt me nog niet echt. Ik moet echt een knop gaan omzetten. Ik wil het mij eigen maken en anders naar de prijzen kijken. Niet naar wat het nu kost, maar wat het mij in de toekomst gaat besparen.

Wil jij ook op een andere manier naar geld gaan kijken? Misschien helpt dit je wel!

Wat zou je doen als je nu ineens een miljoen zou winnen?

  • De bijstand stopzetten.
  • Een schoonmaakster inhuren.
  • Rekeningen openen met een mooi startkapitaal voor de kinderen.
  • Pensioengat aanvullen.
  • Een huis kopen en met de kinderen en mijn vriend gaan samenwonen.
  • Met de kids en mijn vriend op vakantie naar Nieuw-Zeeland of met familie een camper huren en door Canada trekken.

En als je nu niet dat miljoen wint… Hoe zorg je er dan voor dat het je toch lukt?

Vol goede moed naar de toekomst blijven kijken. Ik zal bezig blijven, nu eerst met vrijwilligerswerk en hopelijk daarna betaald werk!

Bedankt Marijke!

Bedankt voor het delen van jouw geldgevoel Marijke! Leuk om te lezen hoe jij weer heel anders naar geld kijkt. En die baan, die komt er vast wel!

Heb jij ooit moeite gehad van met het vinden van werk? Heb jij een oplossing gevonden?

Sjoukje

Op de blog Meer geld, minder stress help ik jou met praktische oplossingen voor al je geld(zorgen). Vroeger was ik projectleider en communicatiemanager bij een grote verzekeraar en daarvoor bij een grote bank. De kennis die ik daar heb opgedaan zet ik nu als fulltime blogger graag in om jou te helpen met je geldzaken. Ik schrijf van alles en nog wat over hoe je je geldzaken het beste kunt regelen. Zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen.

Click Here to Leave a Comment Below

Leave a Comment: